מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכויי הידברות בקונדילומה וזוגיותיניב30/10/2017
שלום ד"ר הולנד,
לפני שנה אובחנתי עם קונדילומות שנצרבו עם חנקן- הפעם האחרנה שנצרבו הייתה ביולי ונכון לאתמול שהייתי בביקרות נראה שאין חזרה. היו2 יבלות באותו אזור תמיד.
חברה שלי (שהיא סטודנטית לרפואה) מאוד מפחדת מהדבקה אפשרית - היא בת 29 וטוענת שבבדיקות פאפ עד היום ל אנמצאו ממצאים כלשהם אז היא מניחה שהיא לא נדבקה. היא גם לא מחוסנת נגד הנגיף. לצערי, הדיעה של 3 רופאים היא שאין לי מה לאבחן את הזן הספציפי כי המידע לא יתן כלום- אם כי אני לא מסכים, לדעתי זה הבדל מהותי אם זה זן שידוע היום (או יוודע בעתיד) שהוא בסיכון גבוהה. שכן, אם מדבר בזן אלים זה שיקול אחר האם לשכב איתי או לא... היא טוענת שאחוז ניכר מסרטן צוואר הרחם נגרם כתוצאה מHPV ושזה קטלני לנשים. היא ואני עוד לא שכבנו כך שממני היא בטוח לא נדבקה.
אני מרגיש מאוד חסר אונים - מצד אחד היושרה שלי לשתף את בת הזוג הפוטנציאלית לפני קיום יחסי מין מצד שני האמירה "למה לי להכנס למיטה חולה עם ראש אולי בריא" (כמה שכבר נכתב - העדרות תסמינים לא מבטיחה היעדרות נגיף)- אני איפשהו מחזיק במחשבה שאולי כדאי לי להסתיר את המידע הזה ולקוות לטוב- כי אחרת אני מרגיש שלא קיים סיכוי שמישהי ביודעין תבחר לנהל איתי מערכת זוגית.
כמובן שהסברתי לה שזאת שכיחות גבוהה של הנגיף ושיכול להיות שהיא כבר נשאית ושהיא יכולה להיפגש איתו בהמשך הדרך ע"י גבר שלא ידע בעת קיום יחסי המין או אפילו גבר שמשקר לה. כמובן שהיא ואני הסכמנו שכרגע גבר אקראי הוא לא הנושא, אלא אני הנושא, אני בוודאות נשא של הנגיף. אני בוודאות מסכן אותה. שנינו לא יודעים איך להתמודד עם זה. אני במצב דכאוני לא פשוט כאן ופשוט מרגיש ש"חרב עלי עולמי" ואני צריך להשלח לאיזה אי מצורעים ולהתנזר ממין.
אני גם מפחד מהאפשרות של תפקוד מיני לקוי מעצם הידיעה שאני מסכן את הבחורה.
האם יש קבוצות תמיכה בארץ לנשאי הקומדילומות? יש מידע כלשהו שיכול להרגיע את בת הזוג שלי? אם אני כן רוצה לעשות את בדיקת האבחון יש רופא שכן שולח ולא מנסה לשכנע אותי שזה מידע שלא ישנה יותר מדי...אני מוכן לשלם כל סכום שהוא עבור המידע הזה. אני יודע שקיום הבדיקה מותנה בנוכחות יבלת.
אני מרגיש כמו "מת מהלך".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
יניב30/10/2017קראתי אצלך באתר ובעוד מקומות טענה שזני הHPV שגורמים ליבלות אינם (ללא הסתייגות כלשהיא) מסרטנים.
השאלה היא אם הם אינם מסרטנים גם אם אדביק את בת הזוג? או שמא אינם מסרטנים עבור גברים?
תוכל לתת לי הפניה למאמר מדעי שבדק והוכיח את הטענה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אתה מטופל ואין יבלות אין סיבה להימנע. אין קשר בין יבלות קונדילומה והדבקה בHPV לבין משטח PAP שלילי. בהחלט יכולה להיות הדבקה עם סוגי HPV שונים וה- PAP עדיין יהיה חיובי.
ד``ר רונן הולנד01/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה למאמרים
יניב01/11/2017תוכל בבקשה להפנות למאמרים שביקשתי בהודעות? הדאגה היא ממה שוויזואלי אצלי קיים לא ממשהו שאין לי דרך לדעת אם יש.
היו לי קונדילומות שהמקור שלהן הוא hpv.
השאלה אם הזנים שגורמים לקונדילומות עלולות לגרום לגידולים תרום סרטניים וסרטן צוואר הרחם? האם תתכן נוכחות של זנים נוספים באזור הנגוע בטבלת?
בנוסף מהקריאה שלי נראה שטיפול בשלבים מוקדמים של גידולים תרום סרטניים בצוואר הרחם אולי מציל מסרטן אבל אפשרי שיגרום לעקרות. ככה שזה לא באמת מנחם.
המאמר שאני מחפש הוא כזה שמוכיח כי אין קשר בין הקונדילומה להתפתחות סרטן צוואר הרחם או שמסווג אותה בסיכון כזה או אחר לסיכון.
ברור לי שאי הופעה של תסמינים ידועים של hpv לא אומר שאיני נשא, אבל מאחר ואין לי דרך לבדוק את זה אני מעסיק את עצמי בתסמינים הגלויים והבנה כמה שיותר מעמיקה איך זה משפיע עלי ועל בת הזוג שלי. במיוחד שאני צריך להביא לה כמה שיותר "קבלות" שאני מסכן אותה בסבירות נמוכה. אחרי הכל סרטן צוואר הרחם הוא מהשכיחים באוכלוסיה הנשית והוא קטלני עבורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיכנס לאתר של ה CDC - המרכז למחלות באטלנטה - ותעשה שם חיפוש על אבחנה וטיפול בקונדילומה
ד``ר רונן הולנד01/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)