חשש מהדבקה בעגבת בחדירת אצבעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש מהדבקה בעגבת בחדירת אצבעות
    אמיר
    27/12/2017

שלום רב
    לפני כחודש וחצי ביצעתי יחסי מין עם אישה בתשלום ומאז אני בחששות.
    החדירה היתה מוגנת אך לפני כן היו נשיקות וכן ביצעה בי מין אוראלי לא מוגן וכן החדרתי לה אצבעות.
    לאחר חמישה שבועות ביצעתי בדיקת vdrl שיצאה שלילית אבל עכשיו התחיל לי גרד בגוף.
    האם עדיין קיים חשש להדבקה בעגבת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המלצה

יובל
    27/12/2017

היי אני לא רופא, אבל מברור לאחר מקרה דומה אמליץ לך לבצע בדיקת tpha או elisa של treponema דרך הקופת חולים, ניתן לזהות את החיידק לרוב כבר אחרי ארבעה שבועות.
    תקופת החלון הארוכה ביותר היא שלושה חודשים כך שאחרי שלושה חודשים תוכל לדעת בוודאות גמורה.
    Vdrl היא איננה בדיקה ספציפית לעגבת כמו הבדיקות שהמלצתי למעלה.
    דרך אגב בוועד למלחמה באיידס ניתן לבצע בדיקת עגבת אנונימית בעלות של 50 ש"ח אם אינני טועה.
    בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה ומתי ניתן לבצע הבדיקות?

אמיר
    28/12/2017

ממה שאני מבין בדיקת ה VDRL (שיצאה שלילית) היא בדיקה כללית
    1. האם בדיקת VDRL מיהמנה לאחר 5 שבועות?
    2. האם בדיקת FTA או TPHA אמינות לאחר 5 שבועות? והאם יש טעם לבצע אותן כרגע?
    3. איפה אפשר לבצע אותן?
    4. במידה וכן הדבקתי, איזה סכנה אני מהווה לסביבה? האם אני עלול להדביק במגע (לא מיני) עם אחרים? האם נשיקה על הלחי ממני בשלב זה מדבקת? אני חושש לילדי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילו בדיקות עלי לבצע ומתי?

אמיר
    28/12/2017

בהמשך לעצות של יובל פניתי לוועד למלחמה באיידס והם אומרים שהם עושים בדיקת VDRL כמו במרפאות לוינסקי (שיצאה שלילית) ושהיא אמינה לאחר תקופה זו.
    האם נכון?
    האם עלי לבצע בדיקות נוספות? ומתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הוועד

יובל
    28/12/2017

בוועד למלחמה באיידס בת"א מבצעים למיטב ידיעתי בדיקת נוגדנים לחיידקי העגבת elise ולא כמו שאמרת vdrl. אני די בטוח בזה כיוון שביצעתי שם בדיקה. ממליץ לך ללכת לשם בכל זאת. לגבי הvdrl הבדיקה יותר בודקת האם המחלה אקטיבית או לא כך שאם יצא שלילי זה כבר מרגיע, תעשה בינתיים את הבדיקה בוועד, ותחזור עליה לאחר שלושה חודשים מהחשיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו