מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס גניטלי הדבקה לאחר זוגיות ארוכהקרן11/09/2018
שלום
קצת על עצמי
אני בזוגיות 17 שנה ושכבתי עם גבר אחד (בן זוגי) בכל חיי....
לפני כשבוע הופיעו לי סימנים של הרפס באיבר המין שרופא אכן אישר זאת.
אני במצב נפשי נוראי רק מהחשבה כיצד זה יכול לקרות לי כאשר לבעלי אין שום סימנים לא בשפתיים ולא באיבר המין, שוב אנחנו בזוגיות תקינה כבר 17 שנים!!
אז נכון שעולה המחשבה שאולי היתה בגידה מצדו ואת זה באמת שלא ניתן לדעת אך לו אין שום סימנים בולטים להרפס וטוען שאין לו כלום.
העניין ממש מתסכל אותי ורציתי לדעת האם דרך הבדיקות ניתן לדעת כיצד נדבקתי? האם עכשיו אאלץ לוותר על מין אוראלי?? האם בעלי גם צריך חעשות בדיקות למרות ששוב אין לו שום הרפס שגלוי לעין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופא אבל כנסי
א12/09/2018הרפס גניטלי באיבר המין הינו הרפס מסוג 2, יש לכך בדיקות דם ספציפיות שנקראות HSV2 IGG ו HSV2 IGM.
הגוף מפתח נוגדני IGG לוירוס לאחר כחודש בממוצע מרגע ההדבקה, נוגדני IGM מעידים על מחלה פעילה או הדבקה לאחרונה.
שיטה נוספת לאבחנה והיא המומלצת ביותר זה לקחת דגימה באמצעות משטח ע"י רופא עור ולשלוח לבדיקת PCR.
הרפס מסוג זה מדבק מאד כאשר ישנם פצעים אז יש לקחת זאת בחשבון. כמו כן, אדם יכול להיות נשא שנים רבות של הנגיף אך אסימפטומטי כלומר ללא תסמינים קליניים כמו פצעים וגרד.
המלצתי לך, באם הדבר מפריע לך מאד לבצע את הבדיקות הנ"ל, וכן, לבקש כדורי אציקלוביר מהרופא.
אך לפני זאת, יש להגיע לאבחנה על סמך בדיקות מעבדה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס
ד``ר שרגא וקסלר20/09/2018האם דרך הבדיקות ניתן לדעת כיצד נדבקתי?= לא
האם עכשיו אאלץ לוותר על מין אוראלי?? =לשיקולך
האם בעלי גם צריך חעשות בדיקות למרות ששוב אין לו שום הרפס שגלוי לעין??= לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)