שאלה לד"ר גרדשטיין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר גרדשטיין
    אנה
    22/07/2008

שלום רב! האם יבלות חיצוניות של קונדילומה אינן גורמות לסרטן צוואר הרחם? אם היו לי יבלות חיצוניות שטופלו ולא חזרו משמע שאין סיבה לדאגה ולא אפתח סרטן? אם כך מדוע בכול הפירסומים קושרים את הזיהום בנגיף לסרטן צוואר הרחם? הרופא שלי אמר שלא ניתן לדעת בוודאות מאחר שבמהלך הטיפול ביבלות לא בודקים את הזן שגורם לנגיף.ולכן לא ניתן לדעת האם היבלות נגרמו מזן שפירי או מסוכן הוא לא הציע שום בדיקה שתבדוק נשאות ואניכבר לא בגיל לקבל חיסון.. אני מעט מבולבלת אשמח להבהרה בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר גרדשטיין

הוספת תגובה

• HPV

ד''ר סרג' גרדשטיין
    22/07/2008

שלום רב,

יש כ 100 זנים לוירוס ה HPV . רוב הזנים אינם גורמים לשינויים ממאירים בצוואר הרחם. הזנים הבעייתיים לגבי סרטן צוואר הרחם הם 16 ו 18 . זנים אילה אינם גורמים בד"כ ליבלות חיצוניות על פני העור. היבלות החיצוניות נגרמות לרוב מזני 6 ו 8.
    גם כאשר יש זיהום באיזור צוואר הרחם על ידי זנים 16 ו 18 שהם הבעייתיים ביותר כי אז רק ב1 - 2 % יש סיכוי להשתנות ממאירה.

על כן הקשר בין יבלות חיצוניות לסרטן צוואר הרחם הוא קלוש ביותר. ברמה הפרקטית אישה צריכה פשוט לערוך ביקורת אחת לחצי שנה אצל רופא הנשים על מנת לבדוק את מצב צוואר הרחם.
    אם נורא רוצים אפשר לקחת ביופסיה מיבלות חיצוניות ולבדוק את זן הנגיף בשיטת PCR אך זה אינו מומלץ ולא פרקטי.
    לגבי החיסון ככל שהגיל עולה הסבירות שאישה כבר נדבקה באותם נגיפים בעייתיים עולה ולכן החיסון מאבד אט אט מערכו. זה אינו אומר שיש גיל מסויים שאי אפשר לחסן.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו