האם אפשר להדבק מאיידס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אפשר להדבק מאיידס?
    דנה
    04/08/2008

אני בתולה ויצאתי עם בחור במשך חודשיים וניסינו לקיים יחסי מין ללא קונדום ושהתחילה החדירה והרגשתי כאב ודחפתי אותו ממני אבל היה דימום קל- לאחר מכן ניסינו שוב אבל לא הצלחנו לבצע בכלל חדירה. בבדיקה שעשיתי יומיים לאחר מכן עם גיניקולוג הרופא בדק ואישר שאני עדיין בתולה ושכנראה זה רק פצע אותי. הבחור פעיל מינית הרבה אמר שעשה בדיקה לפני כמה חודשים והתשובה יצאה שלילית ושמבחינתו אין לו בעיה להבדק שוב ושהוא רגוע וגם אני יכולה להיות רגועה מה הסיכויים לדבק אם לא היתה חדירה מלאה ולא היתה פליטת זרע ממשית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אפשר להדבק מאיידס?

הוספת תגובה

• סיכויי הדבקה

ד''ר סרג' גרדשטיין
    04/08/2008

שלום רב,

הסיכויים בנסיבות שתארת להדבק באיידס הם אפסיים . אך אם את רוצה להיות רגועה לחלוטין בקשי ממנו להבדק שוב.

אני חייב לציין שהיות והבחור פעיל מינית כפי שאת מגדירה יש לתת את הדעת למחלות מין אחרות שבהחלט יכולות לעבור במגע גם מוגבל לל א חדירה וללא שפיכה כגון זיבה או כלמידיה. על כן אם את חפצה להשמר מפני מחלותת מין ככלל , עלייך לבחור את הפרטנר/ים המיניים שלך בקפידה יתרה ולהשתדל שהקשר לא יהיה פרוץ.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסיכויים עם מין אורלי?

דנה
    04/08/2008

תודה על תשובתך הזריזה! ובאמת שחשבתי שמצאתי לי פרטנר טוב וכשגיליתי את הניסיון העשיר שלו היה באמת זרז להפרדות. היחסים המיניים (אם אפשר לקרוא לזה ככה) היו חד צדדים בלבד - הוא היה מבצע לי מין אורלי אבל אני לא ביצעתי לו (ניסיתי והפסקתי) לידיעה מה הסיכויים להדבק דרך מין אורלי והאם יש סכנות או סיכויים גדולים יותר להדבק במחלות אחרות דרך מין אורלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין אוראלי

ד''ר סרג' גרדשטיין
    07/08/2008

שלו שוב,

אם מעניקים לך מין אוראלי , אין סיכון להדבקה באיידס. לעומת זאת קיים סיכוי להדבקה במחלות כגון זיבה או כלמידיה ואפילו (אם כי במידה מזערית) בעגבת.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אני
    07/08/2008

גם קונדילומה עוברת במגע מיני ללא שפיכה או חדירה לא? לפחות זה מה שהרופא אמר לי ואני תמיד נזהרת תמיד עם קונדום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומה

ד''ר סרג' גרדשטיין
    07/08/2008

קונדילומה הנגרמת מוירוס ה HPV הינו זיהום מאוד שכיח ומאוד מדבק. ניתן להדבק גם ללא קשר לחדירה או שפיכה וגם ללא קשר להקפדה על קונדום שהרי ההדבקה מתרחשת מעצם המגע עור בעור.

צריך רק להבין שזיהום ב HPV אינו שווה ערך להופעת יבלות אשר מופיעות רק בכ 1% - 2% מהנושאים את הוירוס. כמו כן הוירוס קיי בחלקים נרחבים של האוכלוסיה עד 50% ואפילו 70% במחקרים מסויימים וכפי שאת מתארת לעצמך רוב הנושאים את הוירוס אינם כלל מודעים לכך. פרט לעניין היבלות שמהווה בעיה בעיקר קוסמטית ופסיכולוגית , אין השלכות בריאותיות משמעותיות ליבלות. הבעיה היא בעיקר עם זנים מסויימים של HPV (16,18) אשר גורמים להשתנויות ממאירות בצוואר הרחם לעתים אך אותם זנים אינם גורמים כלל להופעת יבלות ולא ניתן לדעת לרוב על נשאות לזנים אילה.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו