מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרד , צריבות וריח לא נעיםאור27/08/2008
ד"ר יקר , השלום והברכה, אני סובלת מגרד , צריבות וריח לא נעים מאיבר המין . ללא צריבות בעת מתן שתן. להלן תוצאות בדיקת תרבית: בקטריולוגיה Vaginal Yeast Culture | | אין צמיחת שמרים | Gram Stain | | .משטח גרם מתאים לפלורה נורמלית | Trichomonas Vaginal | | לא נמצאו | Vaginal Leucocytes smear | | בודדים ד"ר יקר , 1- האם תוכל להסביר לי את תוצאות הבדיקות ? 2- האם הן טובות? 3- איזו בדיקה הבאה אני צריכה לעשות ? 4- מהו Vaginal Leucocytes smear | | בודדים 5- האם תוכל להסביר לי את שאר הממצאים ? והכי חשוב: 6- ממה זה נובע ואיך אפשר לטפל ? לתשובתך אודה, אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה
ד``ר שרגא וקסלר27/08/2008על סמך תוצאת הבדיקה אין לדעת ממה את סובלת.
לשם אבחנה יש להבדק כולל בקולפוסקופ ויתכן שיהיה צורך להיעזר בבדיקת ההפרשה תחת מיקרוסקופ במרפאתו של הרופא ואולי יש צורך בבדיקות נוספות כמו PCR.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי בדיקת הקולפוסקופ ????
אור28/08/2008ד"ר יקר, שלום, בהמשך לתשובתך: מהי בדיקת הקולפוסקופ ? האם היא בדיקה פולשנית ? איך היא מתבצעת ? מהי בדיקת PCR ? האם בדיקות אלו מתבצעות ע"י רופא עור/מין בכל קופ"ח ? לתשבותך אודה, אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולפוסקופיה
ד``ר שרגא וקסלר28/08/2008אני מביא בזאת קטע מתוך האתר שלי העוסק בקולפוסקופיה:
" קולפוסקופיה היא הסתכלות באמצעות מיקרוסקופ מיוחד הקרוי - קולפוסקופ. במקור בדיקה זו פותחה על מנת לבחון את צואר הרחם (קולפו).
סקופיה ביוונית היא ראיה, צפיה.
ה-סקופיה היא בדיקה המאפשרת לך ליהנות משכלולי הטכנולוגיה הרפואית.
לצורך הבדיקה משתמשים במיקרוסקופ מיוחד, בעל יכולת הגדלה משתנה עד פי 150 או בסיב אופטי דק המכיל אלפי עדשות מגדילות.
כוונת הבדיקה היא לצפות על ובתוך איברים מסויימים:
קולפו=צואר רחם כולל תעלת צואר הרחם
וגינה=נרתיק
וולווה=פות
אנוס=פי הטבעת
אורטר=צינור השופכה
היסטר=רחם.
בעת בדיקת צואר הרחם – קולפוסקופיה – צואר הרחם נצבע בתמיסה מדוללת של חומצה אצטית 5% ואח"כ גם בלוגול [תמיסת יוד]. הצביעות הללו נועדו לזהות מצבים פתולוגיים כמו קונדילומה.
בהמשך בוחנים את תעלת הצואר הרחם באמצעות היסטרוסקופיה. הבדיקה אינה כואבת ואינה מסיבה אי נוחות."
PCR היא בדיקה בתחום של ביולוגיה מולקולרית הבודקת DNA מטען גנטי. במקרה כאן הכוונה לבדיקה אם נמצא DNA של נגיפי HPV.
שתי הבדיקות אינן חודרניות.
רופא עור ומין לא עושים בדיקות אלו בהיעדר הכשרה וציוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)