כלמידיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלמידיה
    ציפי
    24/09/2008

שלום רב, לפני כשבועים אובחנה אצלי כלמידיה, לאחר כ-10 חודשים של כאבי בטן תחתונה וכאב בצידי האגן (לא חזקים מדיי אך מטרידים, באים והולכים. מלבד הכאבים לא היו תסמינים אחרים). אציין כי כאבי הבטן החלו לאחר שהתחלתי לצאת עם בן זוג, לפני כשנה. פעמיים ביקשתי מהרופא בקופ"ח כללית בדיקה לכלמידיה בשל כאבי הבטן התחתונה אך הוא טען שאין צורך ופעמיים הפנה אותי לצילום רחם, שיצא תקין. כעת אני על אנטיביוטיקה מסוג דוקסילין 100. הכאבים בבטן התחתונה ובעיקר בצידי האגן הולכים וכמעט נעלמים. מה שמטריד אותי זה הנזק שייתכן ונוצר. אשמח לדעת קצת סטטיסטיקות לגבי אחוז נפגעות החצוצרות מכלמידיה. כשדיברתי עם הרופאה שלי היא אמרה לי שהאחוז נפגעות הפריון מכלמידיה הוא קטן (מה שקראתי באינטרנט סותר טענה זו) ושאם יש נזק, לא ניתן לאמוד אותו כעת, וכשארצה להיכנס להריון, נחצה את הגשר. תשובה זו לא מספקת אותי. הבנתי שניתן לעשות צילום רחם בו ניתן לראות אם החצוצרות חסומות. האם אתה ממליץ לי לעשות בדיקה זו? האם יש בבדיקה זאת סיכונים? האם יש בדיקה אחרת, פחות פולשנית שבה ניתן לבחון את החצוצרות? אני דיי מוטרדת מהעניין כי אני בשנות השלושים המוקדמות לחיי וארצה ילדים בשנתיים שלוש הקרובות. תודה מראש, עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלמידיה

הוספת תגובה

• כלמידיה

ד``ר שרגא וקסלר
    25/09/2008

לפני כשבועים אובחנה אצלי כלמידיה
    **איך אבחנו כלמידיה?
    כעת אני על אנטיביוטיקה מסוג דוקסילין 100.
    **מה המינון?
    מה שמטריד אותי זה הנזק שייתכן ונוצר. אשמח לדעת קצת סטטיסטיקות לגבי אחוז נפגעות החצוצרות מכלמידיה.
    **סיבה בין הראשונות להיפגע בחצוצרת.
    כשדיברתי עם הרופאה שלי היא אמרה לי שהאחוז נפגעות הפריון מכלמידיה הוא קטן (מה שקראתי באינטרנט סותר טענה זו) ושאם יש נזק, לא ניתן לאמוד אותו כעת, וכשארצה להיכנס להריון, נחצה את הגשר. תשובה זו לא מספקת אותי. הבנתי שניתן לעשות צילום רחם בו ניתן לראות אם החצוצרות חסומות.
    האם אתה ממליץ לי לעשות בדיקה זו? האם יש בבדיקה זאת סיכונים?
    **לא ממליץ קודם כל יש לשלול נוכחות מחלת מין.
    האם יש בדיקה אחרת, פחות פולשנית שבה ניתן לבחון את החצוצרות?
    **לא.

ד"ר שרגא וקסלר
    מכון לטיפול בלייזר בקונדילומה
    ובמחלות מין לנשים ולגברים
    ניתוחים פלסטיים ואנדוסקופיים
    03-6956867
    052-2453662

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לד"ר וקסלר

עינת
    25/09/2008

ד"ר, תודה רבה על התשובות. המחלה אובחנה ע"י לקיחת הפרשה מצואר הרחם ואח"כ ראיתי על דף התוצאות שכתוב משהו עם כלמידיה אנטיגן חיובי. מקווה שתשובתי מספקת. קיבלתי דוקסילין 100 לעשרה ימים, טבלית אחת כל יום. לאחר שאחרי שמונה ימים עם טבליה אחת רוב הרגישות באגן נרגעה, אך לא כולה, פניתי לרופאת המשפחה והיא נתנה לי שתי חפיסות נוספות . כעת אני לוקחת שתי טבליות בוקר וערב (החל מהיום התשיעי כאמור). האם אתה ממליץ לי לסיים את שתי החפיסות או שזה יותר מדיי? היום אני הולכת למרפאה בתחנה מרכזית ת"א. אבקש מהם להיבדק לזיבה שכן הבנתי ששכיחות הימצאות חידקי זיבה וכלמידיה ביחד תיתכן (לשתי המחלות אין תסמינים בנשים, ולא רוצה לקחת סיכונים מיותרים כרגע). בהמשך לתגובתך לגבי סקירת הרחם, לא תכננתי לבצע בדיקה זאת עכשיו אלא רק לאחר טיפול הולם ובדיקה שאין שיירי חיידקים. מטרת הבדיקה מבחינתי היא וידוא שאין נזק. האם לאחר הטיפול ווידוא שאין מחלות אחרות היית ממליץ על סקירת רחם? האם יש סיכונים? הבנתי שגם אם היו סתימות, בבדיקה זאת ניתן לפתוח חלק מהם/את כולן (תלוי בממצאים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלמידיה

ד``ר שרגא וקסלר
    25/09/2008

כלמידיה אנטיגן חיובי
    **אין להסתמך על בדיקה זאת.
    כעת אני לוקחת שתי טבליות בוקר וערב (החל מהיום התשיעי כאמור). האם אתה ממליץ לי לסיים את שתי החפיסות או שזה יותר מדיי?
    **סיימי אותן-זה לא יותר מדי
    היום אני הולכת למרפאה בתחנה מרכזית ת"א. אבקש מהם להיבדק לזיבה שכן הבנתי ששכיחות הימצאות חידקי זיבה וכלמידיה ביחד תיתכן (לשתי המחלות אין תסמינים בנשים, ולא רוצה לקחת סיכונים מיותרים כרגע).
    **בהצלחה
    האם לאחר הטיפול ווידוא שאין מחלות אחרות היית ממליץ על סקירת רחם?
    **התכוונת כנראה לצילום רחם. איני ממליץ
    האם יש סיכונים?
    **כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו