מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר וקסלר היקר..קרן01/12/2008
יש לי שאלה דחופה, אנא ממך ענה לי בהקדם... 1. הופיעו לי אפטות ופצעים מוגלתיים בתוך הפה ומחוץ לו...פצע אחד מוגלתי על השפה ועוד אחד מתחת...הפצעים כואבים מאוד ומקשים עלי בדיבור ובאכילה..והם מלווים בחום כבר מספר ימים. יחד עם זאת התנפחו לי גם בלוטות הלימפה מתחת ללסתות...מעולם לא היה לי דבר כזה...ואני קצת בהיסטריה...הייתי אצל הרופאה והיא אמרה שכנראה זה נגרם מוירוס ההרפס...ואני שואלת את עצמי כיצד נדבקתי...אני בהיסטריה..יש לי בן זוג קבוע ואני מאוד שומרת על עצמי..אך יחד עם זאת, אני עובדת עם מישהי בעבודה שיש לה הרפס פעיל כבר שבועיים ולמרות שהקפדתי לאכול רק מחד פעמי כנראה שהמגע עימה גרם לי להידבקות. אני בוכה כבר כמה ימים, כי אני יודעת שהרפס זה לכל החיים.. 2. שאלתי היא כזאת: לפני שהחלו לי הפצעים בפה קיימתי יחסי מין עם חבר שלי והם כללו גם מין אוראלי...ועכשיו אני בהיסטריה. שאלתי היא כזאת, האם בעקבות כך הנגיפים יעברו לאיבר המין והדבקתי אותו והוא הדביק אותי דרך יחסי המין מכיוון שביצעתי בו מין אוראלי... אני בהיסטריה...האם זה מחייב שתהיה הדבקה או לא? אני חוששת מכיוון שעוד לא ילדתי מעולם ואני יודעת שזה מסוכן.. 3. מה לגבי קיום יחסי מין בכלל, במידה ואכן נגיף ההרפס יהיה אצלי בגוף במצב רדום האם אוכל לבצע בו מין אוראלי כרגיל? 4. כיצד יודעים אםן זה עבר לאברי המין? האם ישנם סימנים? תוך כמה זמן יש התפרצות מרגע ההדבקה? במידה ואין אז זה אומר שאין הדבקה? 5. אם במידה והוא התנשק איתי בזמן שהיו לי את הפצעים בפה האם זה אומר שהוא נדבק בוודאות? האם ישנו מצב שהוא לא יידבק? אנא ענה לי בהקדם כי אני בהיסטריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
ד``ר שרגא וקסלר06/12/20081. *הרפס אכן הוא לכל החיים ואין לשאול כיצד נדבקים כי נדבקים גם מאנשים נשאים גם ללא שלפוחיות וכיבים פעילים. יש להבדק כהלכה כי לרוב אינו מלווה בחום.
2. *תיתכן גם הדבקה גניטלית וניתן לבדוק זאת ללא ניחושים והשערות.
3. *תוכלו להמשיך במין רגיל - מהרפס אי אפשר להימנע.
לגבי השאר אנא קראי באתר שלי כתבה מפורטת על הרפס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)