מינון אזיטרומיצין לטיפול בכלמידיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון אזיטרומיצין לטיפול בכלמידיה
    עינת
    11/02/2009

שלום, אצל בן זוגי אובחן כלמידיה ואצלי הופיעו לאחרונה תופעות של דחיפות ותכיפות במתן שתן וכאבים בבטן תחתונה וכן הפרשות קצת יותר מהרגיל..קיבלתי מהרופא משפחה אנטיביוטיקה בשם זטו (אזיטרומיצין) 4 כדורים של 250 מג. הרופא לא ידע לומר לי אם לקחת את כל המנה בבת אחת או לחלק ליומיים. הרוקח אמר לי לחלק ליומיים. אני בודקת באינטרנט ובכל מקום מוצאת שכתוב לשתות הכל במנה אחת. לפני 6 שעות לקחתי 500 מג (2 כדורים של 250).. ואחרי שהבנתי שעדיף הכל במנה אחת לפי מה שקראתי.. אז לקחתי עכשיו עוד 500 מג. שאלתי היא: האם זה שלא לקחתי 1 גרם הכל בבת אחת, זה עדיין יהיה אפקטיבי באותה מידה?? כי זה מאד מטריד אותי.. שאולי לא נתתי את "המכה" כמו שצריך. תודה על תשובתך. בכבוד רב, עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כלמידיה

ד``ר שרגא וקסלר
    12/02/2009

שאלתי היא: האם זה שלא לקחתי 1 גרם הכל בבת אחת, זה עדיין יהיה אפקטיבי באותה מידה??
    ***כן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלמידיה והתקן תוך רחמי..המשך

עינת
    13/02/2009

שלום תודה על תשובתך. למרות שקיימתי יחסים מלאים לא מוגנים עם בן זוג שהתגלה בודאות אצלו כלמידיה בבדיקה. לי יש את הסימנים אבל הבדיקה שלי יצאה שלילית (DNA שתן ראשון של הבוקר במכבי), אפילו שנבדקתי חודש אחריו. למרות זאת העדפתי גם לקבל טיפול. (כפי שכתבתי לקחתי זטו ביום שלישי האחרון) נזכרתי בעוד דבר, יש לי התקן תוך רחמי מסוג נחושת. האם הטיפול האינטיביוטי יהיה יעיל גם עם ההתקן או שהיה צריך להוציאו קודם?? מן הסתם יהיה מומלץ שאחזור על הבדיקה בסיום הטיפול (נניח בעוד מספר שבועות), אבל אם הבדיקה שוב תצא שלילית, אני לא יודעת עד כמה זה אמין.? אילו בדיקות בנוסף לבקש מהרופא נשים, כדי לוודא שלא נפגעו לי איברי מין פנימיים???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלמידיה

ד``ר שרגא וקסלר
    16/02/2009

יש לי התקן תוך רחמי מסוג נחושת. האם הטיפול האינטיביוטי יהיה יעיל גם עם ההתקן?
    ^^כן.
    או שהיה צריך להוציאו קודם??
    ^^לא.
    אילו בדיקות בנוסף לבקש מהרופא נשים, כדי לוודא שלא נפגעו לי איברי מין פנימיים???
    ^^מיקופלסמה, אוראופלסמה, עגבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו