קולפוסקופיה וביופסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולפוסקופיה וביופסיה
    דפנה
    03/03/2009

הופנתי לבדיקת קולפוסקופיה בעקבות קונדילומות (חיצוניות) בבדיקה (לאחר צביעה עם יוד) נאמר לי כי בצוואר הרחם יש שינויים שתואמים קונדילומה בצוואר הרחם ונלקחה ביופסיה שנשלחה למעבדה. האם זה אומר שזהו מצב טרום סרטני חלילה? ומה שבודקים במעבדה זה עם זה מצב טרום סרטני קל, בינוני, קשה?? או שייתכן ויש סיכוי שלא מדובר כלל במצב טרום סרטני ונלקחה ביופסיה רק ליתר ביטחון?? כששאלתי את הרופא לגבי בדיקת הדנ"א של הנגיף על מנת לזהות אם יש לו פוטניצאל סרטני הוא אמר לי שזה לא משנה היות ובכל מצב של שינויים בצוואר הרחם יש צורך במעקב ולכן זה לא נחוץ מה דעתך?, האם ניתן להסיק מכך שכל קונדילומה בצוואר הרחם היא כתוצאה מפפילומה עם יכולות שינוי סרטניות?? תוצאות המעבדה אמורות להגיע עוד כחודש ואני דואגת.. בתודה חסוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קולפוסקופיה וביופסיה

הוספת תגובה

• קולפוסקופיה

ד``ר שרגא וקסלר
    04/03/2009

הופנתי לבדיקת קולפוסקופיה בעקבות קונדילומות
    ^^האם גם בדקו את פי הטבעת, הפה, העינים, המפשעות ושאר אברי המין?
    האם זה אומר שזהו מצב טרום סרטני חלילה?
    ^^יש להמתין לתשובת הביופסיה.
    ומה שבודקים במעבדה זה עם זה מצב טרום סרטני קל, בינוני, קשה??
    ^^בודקים הכל כולל סרטן
    לגבי בדיקת הדנ"א של הנגיף ... ולכן זה לא נחוץ מה דעתך?
    ^^את זה מומלץ לעשות לפי תשובת הביופסיה של הצואר ובכל מקרה לאחר גמר הטיפול בלייזר לכל נגעי הקונדילומה.
    תוצאות המעבדה אמורות להגיע עוד כחודש
    ^^האם אין אפשרות לזרז? אצלי התשובות מגיעות אחרי 5-7 ימים

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו