אנא תשובתכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא תשובתכם
    רינת
    27/03/2009

שלום.
    לפני כ 10שנה הופיע לי לראשונה הרפס על הפנים, במהלך טיול בחו"ל ולא לאחר מגע מיני כלל . מאז זה חזר רק כ 3 פעמים (ב 10 שנים!!)בתקופות לחץ, אך במינון קטנטן, ונעלם לאחר יומיים שלושה כימיד מרחתי זובירקס.
    לפני כשבועיים הפצע חזר ולא הצלחתי להיפטר ממנו. עם זאת הוא לא פרץ אלא נשאר כאדמומית, נעלם וחזר לסירוגין. אתמול בלילה התחלתי לחוש אי נוחות באיזור איבר המין וחשתי מאוד כי מדובר בהרפס גם. הבוקר ביקרתי אצל רופא עור ומין שראה את האדמומית על הפנים ואישר כי מדובר בהרפס ואז לאחר שביקשתי ממנו לבדוק את איבר המין, אחרי מבט חטוף אישר כי גם שם יש לי הרפס, ונתן לי מרשם לכדורים לשבוע ושל המשחה עצמה.
    מאז אני מתנהגת כאילו סוף העןלם הגיע. אני יודעת שאני אוכל להתמודד אך הורג אותי לחשוב שאני מעניקה מתנה מופלאה כזו לבן הזוג שלי .
    טרם קיימנו יחסי מין מאז הופיע ו התסמינים באיבר המין ואף לא בשבועיים שלפני כך שיתכן והוא לא נדבק. השאלה היא
    1.האם אוכל למנוע הידבקות בעתיד.
    2.האם זה אומר שלא נוכל לקיים מין אוראלי (הוא- עבורי) לעולם??
    3 האם זה אומר שתמיד תמיד נצטרך להשתמש בקונדום??מה עושים זוגות שמגלים זאת. האם משתמשים בקונדום כל החיים? איך אפשר? ומצד שני איך יכול הבן זוג "להתחייב" בצורה כזו ולקבל ממני כזה דבר .
    שאלה נוספת. האם בעת התפרצות הנגיף באיזור כמו המפשעה, יכול בן הזוג להדבק מהרוק שלי בנשיקה? האם זה "דוגר" ברוק?,
    הרופא היה קצר רוח. לא סבלני כלל ונותרתי ללא מענה רפואי כי זה סופ"ש. איזה בדיקות עלי לעשות והאם עלי להזדרז לעשותן כאשר בהיריריות קיימות?? אם כן לאן לפנות??

אני די מיואשת. לא מפסיקה לבכות.
    אנא עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא תשובתכם

הוספת תגובה

• הרפס

ד``ר שרגא וקסלר
    29/03/2009

1.האם אוכל למנוע הידבקות בעתיד.
    לא
    2.האם זה אומר שלא נוכל לקיים מין אוראלי (הוא- עבורי) לעולם??
    תוכלו תמיד
    3 האם זה אומר שתמיד תמיד נצטרך להשתמש בקונדום??
    לא
    4.האם בעת התפרצות הנגיף באיזור כמו המפשעה, יכול בן הזוג להדבק מהרוק שלי בנשיקה? האם זה "דוגר" ברוק?,
    את מדבקת לכל שארית חייך.
    5.איזה בדיקות עלי לעשות והאם עלי להזדרז לעשותן כאשר בהיריריות קיימות?? אם כן לאן לפנות??
    אין צורך בבדיקות משום שהן לא תשננה את המצב.
    6.אני די מיואשת. לא מפסיקה לבכות.
    חבל, כי אין לך סיבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

רינת - שוב.
    30/03/2009

שלום ד"ר
    התשובות שלך חדות .
    אני מבינה שאתה נתקל בזה כל יום ועל כן אתה כבר לא ממש מתרגש. עם זאת, שעבורי זו הפעם ה1 ואני לומדת על הנושא. ממש מהאתר שלך. ועל כן, אם תוכל להססביר לי בבקשה במעבר למילה 1 .
    אני אהיה ספציפית. שאלתי האם אני מדבקת דרך הרוק שלי למרות שההרפס לא בפה אלא באיבר המין? או בעור הפנים. האם המחלה היא עוברת דרך הרוק?
    הסיבה שאני די מיואשת היא שהרופא אשר קיבל אותי לא החליף איתי מעבר לחצצי מילה ולא הסביר לי דבר. מאז אני לומדת את הנושא דרך אתרים ממש כמו זה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס

ד``ר שרגא וקסלר
    03/04/2009

שאלתי האם אני מדבקת דרך הרוק שלי למרות שההרפס לא בפה אלא באיבר המין?
    ^^בבדיקות השגרתיות אין לדעת היכן נמצא ההרפס. יתכן שיש בפה הרפס ואין נגעים ולכן את עשויה להדביק גם בנשיקות.
    ישנן בדיקות ספציפיות של PCR לפה או לאברי המין ואז ניתן לדייק וגם אז אם אין זיהום פעיל יתכן שהתשובה תהיה שלילית.
    הנושא מורכב להסבר אינטרנטי.
    המחלה אינה כה חשובה [מלבד בהריון לפני לידה ] כי היא מדבקת תמיד ויש אותה לרוב האוכלוסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו