מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס?אלמונית19/08/2007
שלום,
לפני כחודש לקחתי אנטיביוטיקה מאוד חזקה כ-2000 מ"ג ביום וכשסיימתי אותה הרגשתית תחושת צריבה וגירוד תיארתי שזה בטח מפטרייה, קניתי נרות אגיסטן ומשחה למרוח חיצונית.
אחרי שבוע ראיתי שזה לא עובר הלכתי לרופא לבדיקה הוא אמר שהוא לא רואה שיש לי פטרייה עדיין ויכול להיות שהכאבים והאדמומיות הם כתוצאה מהמשחה שמרחתי. הוא אמר לי לשטוף עם חומץ, עשיתי זאת ואף שמתי יוגורט.
זה לא עזר, הגעתי אליו שוב הוא בדק אותי ומצא שיש לי כיב בנרתיק. עשיתי הבוקר בדיקת דם לשלול הרפס.
השאלה שלי היא: אני נמצאת עם אותו בן זוג כבר 3 שנים ואף פעם לא היה לי כזה דבר. ממה זה יכול להיות מלבד הרפס? האם זה יכול להיות מהפטרייה, מתופעות לוואי של הנרות אם אין לי הרפס, אף לפעם לא היה לי ולא לבן זוגי ממה זה יכול להיות. אני ממש ממש מודאגת ומתוסכלת מכאבים וחוסר נוחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות בלידן
ד''ר סרג' גרדשטיין20/08/2007שלום רב,
הופעת אי נוחות בלידן (נרתיק) לאחר נטילת אנטיביוטיקה מתאימה יותר לזיהום פטרייתי. כמו כן משך התלונה פחות מתאימה להרפס (אשר בד"כ חולף כעבור כ 10 ימים).
בנוגע להרפס , בדיקות הדם אינן נותנות מענה אמין לצורך האבחנה , יש הרבה FALSE POSITIVE ו FALSE NEGATIVE דהיינו התשובה לא בהכרח משקפת את המצב לאמיתו. האבחנה של הרפס היא בעיקרה קלינית , כלומר על פי הממצאים. במיקרים הבעייתיים כאשר חשוב מאוד לעשות אבחנה , אפשר לקחת דגמה מנגע טרי ולבצע בדיקת PCR להרפס (במעבדות מיוחדות).
אם האי נוחות ממשיכה כדאי לקחת תרביו וכן בדיקה לכלמידיה מהנרתיק ו/או שתן על מנת לנסות לעשות אבחנה מדוייקת של הבעיה.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס?
אלמונית22/08/2007תודה על המענה.
אתמול הייתי אצל הרופא שוב, לטענתו הוא לא רואה שום דבר חשוד, הוא טוען שהכל תקין, בדק גם את ההפרשות שנראו לו בסדר גמור וגם הכיב עבר. עדיין יש לי תחושה של חוסר נוחות בנרתיק ומין תחושת צריבה במפשעות התחתונות. האם יש לך הערכה ממה זה יכול להיות,פשוט נמאס לי מכל הבדיקות הגניקולוגיות האלה ובסוף גם לא מוצאים שום דבר, אני כבר ממש מתוסכלת על סף ייאוש??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי נוחות בנרתיק
ד''ר סרג' גרדשטיין23/08/2007שלום שוב,
לפי תאורך הגינקולוג לא לקח דגימות לבדוק אם בכל זאת יש מחולל (כגון כלמידיה או גורם אחר..) וכדאי להתעקש על בדיקות כאלה ולא רק להסתמך על מראה הלידן וההפרשות, יש בהחלט הפתעות.
בנוסף גם אם לא יימצא דבר כדאי לנסות טיפולים אשר משנים את התכונות וההרכב החיידקי של הנרתיק.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס??
אלמונית23/08/2007תודה רבה, גם לי זה נראה מוזר שהוא לא לוקח לי בדיקות כדי לראות ממה זה יכול להיות. בנוסף, גם לא ממש עונה לי על השאלות ויש לי המון. אגב, נתקלתי המון פעמים לצערי ברופאים שלא אוהבים ששואלים אותם שאלות ושהם לא אוהבים להסביר. מזל שיש את הפורומים האלה...
יש לי שאלה נוספת: ממה יכול לנבוע כיב בנרתיק שהוא לא מהרפס? אני פשוט רוצה לדעת איך למנוע זאת בעתיד, האם זה קשור למחלות מין אחרות או למשהו חיצוני כמו טמפונים וכד'..?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
ליאור02/12/2007איזה בדיקות עשית נראה לי שאני באותה בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)