הרפס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס
    רונן
    26/08/2007

שלום,
    אני גר בבית עם משפחתי (אני בן 17) ואמא שלי ושתי האחיות שלי סובלות מהרפס כל כמה זמן. אני לא בטוח אם זה בא ממין או מסיבה אחרת ואם אני יכול להדבק מזה (בינתיים עדיין לא נדבקתי, אבל זה עדיין מדאיג). הרפס יכול לבוא ממשהו אחר ולא ממין? מה הסיכון שלי להדבק ואיך אני יכול למנוע את זה? מותר לי לאכול מאותם כלים שהן אוכלות מהם?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס

הוספת תגובה

• הרפס

ד''ר סרג' גרדשטיין
    28/08/2007

שלום רב,

אני מניח שאתה מתכוון להרפס של השפתיים המכונה בלשון העם "פצע חום" . ובכן מדובר בזיהום בהרפס מסוג HSV1 אשר נוטה להתיישב באזור הפה. בד"כ מדובר בזיהום שנרכש בילדות ואשר הופך להיות רדום, אצל אנשים מסויים יכול להיות התקף כל כמה זמן, אנשים מסוימים אף סובלים מהתקף כזה לעתים קרובות דוגמת נשים שהנגע מופיע אצלן כל חודש עם המחזור. לא מדובר במחלת מין . אפשר להדבק במגע - כולל נשיה כמובן. סיכויי ההדבקה לא גבוהים ונמוכים עוד יותר כאשר אין נגע חיצוני בזמן התקף. לגביך , יש סיכוי רב שכבר נדבקת בעבר בוירוס הזה אך אינך מודע לכך. בסה"כ כ 80% מהאנשים אשר נדבקים בוירוס ה HSV1 בכלל אינם מפתחים בהמשך כל תופעות חולניות .... אם לא נדבקת עד כה , קיים סיכוי מסוים שתדבק בהמשך עקב מגע עם בני משפחתך...לא הייתי ממליץ להתבודד בגלל זה מבני משפחתך. ההשלכות של הרפס אינן כה חמורות כדי להתלות בהן ולהתבודד מבני משפחה...

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו