מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלמידיהסיוון09/07/2009
ניסיתי למצוא תשובות לשאלות שלי בפורום אך לא מצאתי משהו זהה...
אני ממש נסערת. לפני חודש הלכתי לעשות בדיקות של איידס עם חברה, סתם הצטרפתי, ואתמול התקשרו אליי ואמרו שמצאו אצלי כלמידיה. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה. אני שוכבת רק עם בנים שאני בקשר איתם. היה לי חבר שנפרדתי ממנו לפני חצי שנה, היה עוד אחד לפני 3 חודשים עד לפני חודש. שכבתי איתם בלי קונדום כי הם עשו בדיקות איידס. מרוב טיפשותי לא חשבתי על מחלות מין, הנחתי שיש להן תסמינים, כך שהייתי שמה לב, או שהם בטוח היו שמים. אני לא יודעת איך אפשר להבין ממי נדבקתי ומתי...
יש לי כמה שאלות, בבקשה:
1-האם יש אפשרות לדעת כמה זמן החיידק קיים בגופי? כלומר מתי נדבקתי, בערך?
2- זה עובר רק במגע מיני? כי יש מקומות שכותבים שגם בשרותים לא נקיים זה יכול לעבור. גם אם יש סיכוי מאוד קטן שזה לא הגיע אליי דרך מין אני רוצה לדעת.
3- יכול להיות שאם קיבלתי את זה מהחבר הקודם, לא הדבקתי את השני? שכבנו בערך 10 פעמים..
4-אני כרגע חולה מאוד בשפעת ולוקחת אנטיביוטיקה פניצילין 500 - 10 ימים. האם אין בעיה שמייד אחרי אתחיל לקחת אנטיביוטיקה נגד כלמידיה או שיש להמתין?
5- האם אפשר לוודא אחרי הטיפול שהכלמידיה עברה באמצעות בדיקת שטן? או שזה נשאר בגוף בכל זאת?
נראה לי לא אשכב יותר עם אף אחד לעולם, זה יפתור קצת בעיות...
תודה רבה,
סיוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה
ד``ר שרגא וקסלר13/07/2009לפני הכל חשוב לי לדעת איזה סוג בדיקה עשו לך שגילתה כלמידיה.
1-האם יש אפשרות לדעת כמה זמן החיידק קיים בגופי? כלומר מתי נדבקתי, בערך?
^^לא
2- זה עובר רק במגע מיני? כי יש מקומות שכותבים שגם בשרותים לא נקיים זה יכול לעבור. גם אם יש סיכוי מאוד קטן שזה לא הגיע אליי דרך מין אני רוצה לדעת.
^^רק מגע מיני
3- יכול להיות שאם קיבלתי את זה מהחבר הקודם, לא הדבקתי את השני? שכבנו בערך 10 פעמים..
^^יכול להיות
4-אני כרגע חולה מאוד בשפעת ולוקחת אנטיביוטיקה פניצילין 500 - 10 ימים. האם אין בעיה שמייד אחרי אתחיל לקחת אנטיביוטיקה נגד כלמידיה או שיש להמתין?
^^אין בעיה
5- האם אפשר לוודא אחרי הטיפול שהכלמידיה עברה באמצעות בדיקת שטן? או שזה נשאר בגוף בכל זאת?
^^ אפשר וחשוב לודא שהחיידק סולק מהגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה ושאלה נוספת
סיוון13/07/2009תודה רבה, דוקטור.
עשו לי בדיקת שתן - PCR לכלמידיה וזה הראה חיובי.
כטיפול קיבלית 4 כדורים של ZETO TAB 250 MG בבת אחת (AZITHROMYCIN). אמרו לי שזה טיפול מספיק - האם זה נכון, כי שמעתי שלוקחים אנטיביוטיקה שבוע עד 10 ימים.
השאלות שלי הן מתי בדיוק החיידק נעלם ומתי אני כבר יכולה לחזור על הבדיקה לוודא זאת? כמה זמן מעכשיו יש להימנע מיחסי מין לא מוגנים, האם עדיין אני יכולה להדביק בזה את הבן זוג שלי אחרי הטיפול?
תודה רבה,
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה ושאלה נוספת
ד``ר שרגא וקסלר19/07/2009קבלת טיפול נכון ויש לבדוק עכשיו שהחיידק סולק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תעשי סקס לא מוגן ילדה
דנה מנתניה20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)