שאלה בנוגע להרפס..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע להרפס..
    ליז
    28/08/2007

שלום רב
    השאלה שלי היא בעצם האם יש איזשהו סיכוי שיש לי הרפס ואם כן למה המחלה הזו גורמת..
    כי אני לא כ"כ מבינה בזה.. יש לי מן פצע אדום ובמרכזו לבן שחוזר ונעלם כל חודש-חודשיים , די כואב ומגרד. הוא מופיע באיזור הנרתיק כל פעם במקום אחר .אני אלך בקרוב להבדק אצל גניקולוג אבל אני מעדיפה לדעת על הרפס פחות או יותר כדיי לא לקבל הפתעות למיניהן כשאני אגיע לרופא.תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע להרפס..

הוספת תגובה

• הרפס

ד''ר סרג' גרדשטיין
    28/08/2007

שלום רב,

הרפס גניטלי (באזור איברי המין) היא מחלה שכיחה למדי . קיימים נתונים שכ 20% מהאוכלוסיה הפעילה מינית נושאת את הנגיף. ההדבקות היא קלה יחסית - במגע מיני . מגע עור בעור. גם ללא חדירה יכולה להיות הדבקה . כן גם עם שימוש בקונדום תיתכן הדבקה.

קשה כמובן לתת חוות דעת ברורה לבי הבעיה שלך מבלי לראות את הנגע. הרפס מתאפיין בהישנות מחזורית של הנגע או הנגעים ומאפיין זה יכול להתאים למה שאת מתארת. כמו כן הרפס בהחלט כואה. שוב אני מדגיש שבלי לראות את הנגע קשה לדעת בודאות שמדובר בהרפס. ניתן לבצע בדיקת דם אך זו לא מאוד אמינה ויש שגיאות לכאן ולכאן (חיובי כמו שלילי) . במיקרה שהאבחנה בספק הצורה הבטוחה ביותר לאבחן היא לקחת דגימה מנגע טרי על ידי מטוש מיוחד לוירוסים ולהעביר תוך פחות משעתיים למעבדה וירולוגית שמסוגלת לבצע PCR להרפס דוגמת המעבדה הוירולוגית בביה"ח שיבא - תל השומר.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו