התחלתי טיפול בקונדילומה - כמה שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלתי טיפול בקונדילומה - כמה שאלות
    שי
    15/08/2009

גילינו שלבת זוגתי יש קונדילומה, ושאני כנראה הדבקתי אותה מיבלת שאני מושך כבר שנים (היא נראתה כמו גלד של פצע שהיה לי, ולכן לא ייחסתי לזה חשיבות). לבת-זוגתי כבר קבענו תור לשבועיים הקרובים לטיפול בלייזר/קולוסקופיה וגם לי במקביל טיפול בלייזר במרפאה פרטית.

במקביל, כדי לחסוך בזמן (ואולי בכסף), הלכתי לאורולוג שלי שהמליץ לי ללכת לרופא עור. למחרת אצל רופאת העור, איבחנו את הקונדילומה, והיא שרפה לי אותה עם חנקן נוזלי ורשמה לי קונדילוקס.

יש לי כמה בעיות:
    1. בבית, שמתי לב שיש לי מספר נקודות ממש זעירות שלא שרפנו עם החנקן הנוזלי - הבעיה שאני לא יודע אם מדובר בקונדילומה או לא (הן נראות כמו הנקודות שהיו מסביב לנקודה הגדולה אבל בכל אופן). בנתיים שמתי עליהם את הקונדילוקס.
    2. קראתי שסיכויי ההצלחה של קונדילוקס לא כ"כ טובים וסיכויי החזרה די גבוהים - האם כדאי ללכת לטיפול בלייזר בכל אופן (כשאני אני באמצע הטיפול עם הקונדילוקס?)
    3. אולי אני לא עושה משהו כמו שצריך, אבל הרופאה אמרה לי שהקונדילוקס צפוי להשאיר אדמומיות. כשאני מורח אותו עם המקלות שניתנו עם התכשיר, יוצא שאני מורח שכבה מאוד דקה וכמעט לא מורגשת - ואני לא מרגיש כלום (האם בגלל ששרפנו את המקום? אבל גם על הנקודות הקטנות שלא שרפנו אני לא מרגיש כלום). האם אני עושה משהו לא כראוי?

תודה רבה, אשמח לעצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הערה

יעל
    16/08/2009

למה פרטי ..? למה כולם רצים לפרטי , בקופה עושים צריבה בלייזר ללא בעיות , למה אנחנו משלמים לקופה כל חודש 60 שח ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגלל

שי
    16/08/2009

שהזמנתי את התור יחד עם בת-זוגתי שאינה אזרחית ישראלית, ולכן פרטי/לא-פרטי זה לא משנה. העדפתי ללכת איתה באותו יום ולאותו מקום כדי לתת לה קצת תחושת בטחון. בכל אופן, כמו שאמרתי, עד שהתור שלה הגיע, התחלתי גם טיפול בכללית.

אבל שוב, הרופאה אמרה לי שלא צריך לייזר, ולכן השאלה. אם הקונדילוקס הוא סתם כסת"ח, אני מעוניין לעשות את הטיפול בלייזר כדי לא להדביק את בת-זוגתי שוב אחרי שהיא מטפלת בזה, אחרת, מה ההגיון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לייזר

יעל
    19/08/2009

טיפול הלייזר הוא הטוב ביותר מכוון שהוא " שורף את כל רקמת העור מסביב לקונדילומה ובבסיסה" הסיכוי לחזרת קונדילומה לאחר לייזר הוא כמעט אפסי לעומת קונדילוקוס - שרק מייבש את הפלולה!

תלך לעשות לייזר בכל מקרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר בבקשה ייעוץ?

שי
    17/08/2009

ראיתי שהגבתם על הודעות מעליי, אשמח אם תגיבו גם על שלי. זה מאוד חשוב לי לדעת.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף לזה - בעיה אחרת?

שי
    19/08/2009

הרקמה המתה (והשחורה) של הקונדילומה שרוססה בחנקן נוזלי נשרה, כאשר נשאר לי ממש פצע קטן עכשיו מאחור (בעוד כל האזור עדיין קצת נפוח ואדום). האם אין סכנה שהקונדילומה תחזור באותו נקודה במידה ויש פצע? זה מה שהיה לי במקור - הקונדילומה צמחה על פצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענית לעצמך

יעל
    20/08/2009

קונדילומה יכולה לצמוח שוב על הפצע- לייזר!!! זה הפתרון שייחסל את זה לא כואב ופחות מ 3 שניות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון, אבל

שי
    20/08/2009

השאלה שלי אם כדאי לעשות לייזר שאני כבר באמצע טיפול כימי, בניגוד לעצת רופאת העור שלי (שהתנגדה גם לתת לי טופס 17 ללייזר...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן כדאי

יעל
    21/08/2009

כן כדאי - אין לזה שום קשר , זה בזבוז זמן כל הקונדילוקוס הזה , תלך לרופאת עור אחרת ופשוט תגיד שלום אני רוצה הפננייה לליזר בלי לספר היסטוריה, אתה יכול כמובן גם לבקש מרופאת משפח
    ה, או אורולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלתי טיפול בקונדילומה - כמה שאלות

ד``ר שרגא וקסלר
    23/08/2009

1. בבית, שמתי לב שיש לי מספר נקודות ממש זעירות שלא שרפנו עם החנקן הנוזלי - הבעיה שאני לא יודע אם מדובר בקונדילומה או לא
    ^^שלב 1 זה קולפוסקופיה לכל אברי המין פי הטבעת וסביבותם הפה והעינים. שלב 2 לייזר שהוא הטיפול היעיל ביותר 3 בדיקת PCR בתום הטיפולים 4. חיסון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו