מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איידס, סיפיליס ומחלות אחרות.מישהיא מודאגת22/09/2009
שלום,אני בת 19 וקיימתי יחסי מין עם חבר שלי הקונדום נקרע והוא גמר בפנים, המין היה אנאלי.
מאז עברו 5 ימים והלכתי ישר לבצע בדיקת היריון ובדיקה לאיידס ולסיפיליס(עגבת).
יש לי מספר שאלות:1)האם עבר מעט מדי זמן לביצוע בדיקת האיידס וסיפיליס כיוון שעברו 5 ימים אחרי שקיימתי יחסי מין.האם הבדיקות לא יהיו נכונות?או שאם חס וחלילה אדם נדבק בנגיף אז בדיקה לאיידס ולסיפיליס צריכה להראות גם לאחר מספר ימים אחרי קיום יחסי המין?
תוך כמה זמן לאחר קיום יחסי המין אתה מציע לערוך בדיקה למחלות מין כמו איידס סיפיליס זיבה וכ"ו..על מנת שהתוצאות יהיו או כמעט יהיו 100% כמו כן,כמה פעמים אתה מציע לבצע בדיקה לאיידס ולסיפיליס?כי בדיקה אחת יכולה לצאת שגויה.
2)נגיד אני ביצעתי עכשיו בדיקה לאיידס ולסיפיליס אחרי 5 ימים לאחר קיום מין אנאלי
ואני מתכננת לבצע שוב בדיקה לאחר חודשיים התוצאה תהיה נכונה? אני באמת נקייה ולא נדבקתי במחלות הללו?או שאני צריכה שוב לבצע את הבדיקה?
כמה פעמים צריך לבצע את בדיקת האיידס וסיפיליס על מנת להיות בטוחים שלא נדבקתי בה בכלל ושאני לא חולה באיידס?
3) הייתי בחו"ל ושתיתי שם בירה ומים קרים מאוד מהמקרר חליתי בשפעת ולקחתי אנטיביוטיקה
אך השיעול עדיין נשאר אבל היה ממש קטן כלומר,הייתי משתעלת מדי פעם אך ללא כאב גרון וחום...
השיעול לא נעלם,לאחר קיום יחסי המין התחלתי ממש להשתעל ולאחר מספר ימים היה לי חום גבוה 38.1 כואב לי קצת הגרון והתנשקתי עם החבר שלי ועכשיו גם הוא חולה הוא משתעל וכואב לו הגרון.האם יש מצב שאלה תסמינים של מחלת איידס?
4)יצאו לי על הידיים שתי נקודות אדומות כמו עקיצות יתוש אפילו יותר קטנות פיציות אי אפשר כמעט ולראות אותן הן לא מגרות ולא כואבות לא כלום.הראיתי אותן לגניקולוג והוא לא התיחס אליהן ברצינות.יש מצב שהן קשורות למחלת מין?
5)שאלה אחרונה,אם חס וחלילה חבר שלי היה נושא או חולה איידס,לפני כמה שנים כשהיינו ביחד
הייתה לו שעלת או דלקת ריאות אחת מהן היה לו ממש שיעול קשה ולקחו אותו לבית חולים.
אדם שנושא נגיף או חולה איידס לא יכל היה להתמודד עם שעלת או דלקת ריאות נכון או שאני טועה?
בכל מקרה זה היה מחליש אותו נכון ?כיוון שאני נידבקתי ממנו ואני הייתי בריאה ולי היה מאוד קשה לעבור את המחלה וניראה לי בן אדם עם איידס לא היה עובר מחלה מסובכת ועבר לו יותר מהר מאשר לי.
אני מאוד מודה לך על ההבנה ומקווה שתעזור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכום שאלות
עליזה22/09/2009קיימתי מין אוראלי לפני שנה אמרתי לך כבר ולא בלעתי שום נוזל לא היה חתך אמרת שלא סביר שנדבקתי במשהו וכעבור חודש אמרתי לך שקיבלתי חום כי הייתי מצוננת של כמעט 38 מעלות בערך זה היה בינואר בתקופת המלחמה ולפני שבועיים וחצי קיימתי מין ללא חדירה בלי אמצעים ואחרי יום קיבלתי מחזור וקצת כאב לי הגרון עשו לי משטח גרון ולא היה לי כלום ואחרי שבוע היה לי עוד טיפה כאב גרון טיפה ועבר ששתיתי משקאות חמים אבל לא היה לי חום ויומיים אחרי המגע עשיתי בדיקת דם ויצאה טוב האם אני בריאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עליזה
עליזה22/09/2009קראתי באתר שלך שתסמיני איידס זה שלושה שבועות אחרי מגע כאב ראש פריחה בחזה וחום ואני אמרתי לך שהיה לי אחרי חודש בערך חום כמעט 38 מעלות וירד לי אחרי יום ולא הייתה לי פריחה זה אומר שאני בריאה ולא נדבקתי בכלום?וגם שאלתי אותו אם הוא בריא והוא אמר שכן והאם התסמינים קבועים הכוונה כל הזמן חום עייפות ופריחה בחזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיידס, סיפיליס ומחלות אחרות.
ד``ר שרגא וקסלר22/09/20091)האם עבר מעט מדי זמן לביצוע בדיקת האיידס וסיפיליס כיוון שעברו 5 ימים אחרי שקיימתי יחסי מין.
^^הבדיקות לא אמינות בטווח זמן זה.
3) האם יש מצב שאלה תסמינים של מחלת איידס?
^^לא
4)יצאו לי על הידיים שתי נקודות אדומות כמו עקיצות יתוש אפילו יותר קטנות פיציות אי אפשר כמעט ולראות אותן הן לא מגרות ולא כואבות לא כלום.הראיתי אותן לגניקולוג והוא לא התיחס אליהן ברצינות.יש מצב שהן קשורות למחלת מין?
^^לא
5)שאלה אחרונה,אם חס וחלילה חבר שלי היה נושא או חולה איידס,
^^עושים בדיקת איידס ואז השאלות נפתרות מאליהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)