קונדילומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונדילומה
    שירה
    28/09/2007

לאחרונה קימתי יחסי מין עם בחור ושמתי לב שיש לו בליטות מוזרות באיבר המין. הבליטות הן מקבץ של בליטות (יבלות) שנמצאות בתחילת האיבר, בין האיבר לבטן. אבל לא על האיבר עצמו. קימנו יחסי מין כאמור מספר פעמים, לא תמיד עם אמצעי מניעה, ופתאום גיליתי שיש מחלה כזו שנקראת קונדילומה. נבהלתי מאוד ורציתי לדעת האם יש סיכוי שנדברקתי ממנו. האם יתכן שזה לא קונדילומה וזה סתם יבלת משום המיקום שלה שהוא לא שיגרתי. היבלות שלו ממוקמות ממש בחיבור של האיבר עם הבטן. האם כדאי לי לרוץ ולבדק והאם מגע מיני של מספר פעמים מועט יכול להדביק אותי במחלה. אני בהיסטריה, פניקה וגם לא יודעת איך להתיחס לכל זה. שירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה

הוספת תגובה

• קונדילומה

ד''ר סרג' גרדשטיין
    30/09/2007

שלום רב,

איני יכול להתחייב לגבי האבחנה המדוייקת אך התיאור בהחלט יכול להתאים לקונדילומה. גם הפיזור מתאים. המחלה מדבקת אך היא לא חייבת להתבטא אצלך בצורת יבלות - רק כ 20% ממי שנדבק בוירוס ה HPV מפתח יבלות. את בודאי גם מודעת לבעיות היכולות להתפתח בצוואר הרחם כתוצאה מזיהום ב HPV אך הזנים הפוגעים בצוואר הרחם בד"כ שונים מהזנים היוצרים יבלות חיצוניות. בעיית היבלות היא בעיקר בעייה קוסמטית ו/או פסיכולוגית. יש גם לציין שברוב המקרים היבלות (אם בכלל מתפתחות) נסוגות באופן עצמוני גם אם זה לוקח שבועות ואף חודשים. מי שבכל זאת רוצה להפטר מן היבלות יכול לעשות זאת באמצעות כירורגיה , לייזר, חנקן נוזלי או משחות מקומיות.

את לא צריכה להכנס ללחץ אלא לגשת לגינקולוג שלך פעם ב חצי שנה ולעשות בדיקת צוואר הרחם ללא כל קשר לסיפור היבלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו