שאלות על וירוס הקנדילומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על וירוס הקנדילומה
    מודאגת
    12/01/2010

שלום,
    אני נמצאת בקשר זוגי עם חבר קבוע, ואנחנו שוכבים ללא קונדום כבר קרוב לשנה (אני על גלולות).
    לאחרונה גיליתי כי לבן זוגי יש מחלה שחוזרת ובאה כבר מספר שנים והוא לא סיפר לי עליה עד לא מזמן. יש לו מין משחה שנקראת קונדילוקס. בן זוגי אמר לי שהמחלה אינה מדבקת בימים בה היא לא בשיאה, כלומר כשלא רואים יבלות ממשיות (או שהן קטנות). בכל מקרה, קראתי על זה קצת באינטרנט ואני חייבת לוודא כמה דברים מול מישהו שיכול לתת לי תשובות.
    התסמינים שמצאתי שעלולים להעיד על הימצאות המחלה:
    -הפרשה צהובה וסמיכה(למרות שהבנתי שאלה דברים שקורים גם בימי ביוץ)
    -דימום אחרי יחסי מין או סתם בלי קשר (למרות שלתופעה זו יכול להיות קשר לגלולות שלפעמים עושות דימומים באמצע לקיחת חבילה),
    - כאבים בבטן התחתונה
    -גרד
    -כאב בזמן חדירה.
    התסמין היחיד שלא הופיע הוא גידולים בצורה כלשהי. אני מפחדת שהוא יופיע בקרוב.

שאלותיי:
    1. הבנתי שניתן לבצע בדיקה קולפוסקופית ולבסוף אבחון בבדיקת שכפול גנטי. הייתי שמחה לקבל עוד מידע על בדיקות אלה, מידת יעילותן ודיוקן ואיך בדיוק הן מתבצעות.
    2. האם החיסון (גראדסיל) יעיל גם במידה שאני כבר נושאת את הנגיף?
    3. האם מה שבן זוגי אמר לי נכון? (שהנגיף אינו מדבק כשאין סימנים ליבלות או סימנים מועטים בלבד?)
    4. הבנתי שהרבה מאוד אנשים שנושאים את המחלה אינם יודעים שהיא קיימת בגופם. איך ניתן לבדוק האם אני נושאת את הנגיף, במידה ואין ראיות פיזיות לכך?

תודה רבה,
    מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על וירוס הקנדילומה

הוספת תגובה

• שאלות...

ד``ר שרגא וקסלר
    12/01/2010

1. הבנתי שניתן לבצע בדיקה קולפוסקופית ולבסוף אבחון בבדיקת שכפול גנטי. הייתי שמחה לקבל עוד מידע על בדיקות אלה, מידת יעילותן ודיוקן ואיך בדיוק הן מתבצעות.
    ^^התשובה ארוכה מאד ולכן אנא קראי באתר או שתקבלי הסבר בטלפון 6956867
    2. האם החיסון (גראדסיל) יעיל גם במידה שאני כבר נושאת את הנגיף?
    ^^לא ולא
    3. האם מה שבן זוגי אמר לי נכון? (שהנגיף אינו מדבק כשאין סימנים ליבלות או סימנים מועטים בלבד?)
    ^^לא נכון
    4. הבנתי שהרבה מאוד אנשים שנושאים את המחלה אינם יודעים שהיא קיימת בגופם. איך ניתן לבדוק האם אני נושאת את הנגיף, במידה ואין ראיות פיזיות לכך?
    ^^קולפוסקופיה ובדיקת PCR

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו