Escherichia coli

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Escherichia coli
    מלי
    06/02/2010

היי
    לפני שבועיים קיימתי יחסי מין לא מוגנים...לאחר בדיקת תרבית שתן+ נרתיק נמצא Escherichia coli
    הרופא שפניתי אליו אמר שזה נגרם כתוצאה מקיום יחסי מין ונתן טיפול באנטיביוטיקה גם לי וגם לבן הזוג.
    כאשר פניתי לשני פורומים שונים לקבל דעה, קיבלתי תשובות שונות לגמרי: רופא אחד אמר שזה לא קשור בכלל ליחסי מין ואין צורך בטיפול...והרופא השני אמר שאולי זה קשור ליחסי מין, אבל בן הזוג אינו חייב טיפול...
    השאלות שלי,
    1.האם בן הזוג חייב טיפול, כי זו כבר פעם שניה תוך 4 חודשים (עם אותו בן הזוג) שאני
    "חוטפת" דלקת בדרכי השתן...בפעם הראשונה לא עשיתי בדיקת תרבית והיינו עם קונדום...ולפני זה אף פעם לא הייתה לי בעייה של Escherichia coli...
    2. אם זה לא קשור ליחסי מין למה גם בתרבית נרתיק יש את אותם חיידקים?
    3. אם זה לא קשור ליחסי מין איך ניתן למנוע דלקת חוזרת.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Escherichia coli

הוספת תגובה

• אי קולי...

ד``ר שרגא וקסלר
    07/02/2010

1.האם בן הזוג חייב טיפול, כי זו כבר פעם שניה תוך 4 חודשים (עם אותו בן הזוג) שאני
    "חוטפת" דלקת בדרכי השתן...בפעם הראשונה לא עשיתי בדיקת תרבית והיינו עם קונדום...ולפני זה אף פעם לא הייתה לי בעייה של Escherichia coli...
    ^^כדאי שגם הוא יעבור בדיקת שתן/זרע
    2. אם זה לא קשור ליחסי מין למה גם בתרבית נרתיק יש את אותם חיידקים?
    ^^מקור החיידקים פי הטבעת.
    3. אם זה לא קשור ליחסי מין איך ניתן למנוע דלקת חוזרת.
    ^^קודם יש לשלול אצל בן הזוג ואם אצלו אין אזי יש לשתות לפני יחסי מין ולהתרוקן מיד אח"כ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו