מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Escherichia coliמלי06/02/2010
היי
לפני שבועיים קיימתי יחסי מין לא מוגנים...לאחר בדיקת תרבית שתן+ נרתיק נמצא Escherichia coli
הרופא שפניתי אליו אמר שזה נגרם כתוצאה מקיום יחסי מין ונתן טיפול באנטיביוטיקה גם לי וגם לבן הזוג.
כאשר פניתי לשני פורומים שונים לקבל דעה, קיבלתי תשובות שונות לגמרי: רופא אחד אמר שזה לא קשור בכלל ליחסי מין ואין צורך בטיפול...והרופא השני אמר שאולי זה קשור ליחסי מין, אבל בן הזוג אינו חייב טיפול...
השאלות שלי,
1.האם בן הזוג חייב טיפול, כי זו כבר פעם שניה תוך 4 חודשים (עם אותו בן הזוג) שאני
"חוטפת" דלקת בדרכי השתן...בפעם הראשונה לא עשיתי בדיקת תרבית והיינו עם קונדום...ולפני זה אף פעם לא הייתה לי בעייה של Escherichia coli...
2. אם זה לא קשור ליחסי מין למה גם בתרבית נרתיק יש את אותם חיידקים?
3. אם זה לא קשור ליחסי מין איך ניתן למנוע דלקת חוזרת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי קולי...
ד``ר שרגא וקסלר07/02/20101.האם בן הזוג חייב טיפול, כי זו כבר פעם שניה תוך 4 חודשים (עם אותו בן הזוג) שאני
"חוטפת" דלקת בדרכי השתן...בפעם הראשונה לא עשיתי בדיקת תרבית והיינו עם קונדום...ולפני זה אף פעם לא הייתה לי בעייה של Escherichia coli...
^^כדאי שגם הוא יעבור בדיקת שתן/זרע
2. אם זה לא קשור ליחסי מין למה גם בתרבית נרתיק יש את אותם חיידקים?
^^מקור החיידקים פי הטבעת.
3. אם זה לא קשור ליחסי מין איך ניתן למנוע דלקת חוזרת.
^^קודם יש לשלול אצל בן הזוג ואם אצלו אין אזי יש לשתות לפני יחסי מין ולהתרוקן מיד אח"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)