קונדילומה (חוזרת?) והרפס כמעט תמידי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונדילומה (חוזרת?) והרפס כמעט תמידי
    מיכל
    27/02/2010

לפני כ-4 שנים התגלו אצלי סימפטומים של קונדילומה אשר בגינם עברתי טיפול לייזר מקומי בהצלחה. שנתיים מאוחר יותר פגשתי את בן זוגי הנוכחי, אשר למזלי הרע מאד הדביק אותי בהרפס וגינלי (מעולם לא היו לו סימפטומים, כך שעד הדבקותי לא היה לו מושג). ההתקף הראשון היה נוראי אך חלף כעבור שלושה שבועות, ובעקבותיו שנה של שקט.

בשנה האחרונה חזר לו ההרפס ומאז מסרב לחלוטין לעזוב (אגב, בדיקת דם מראה כי אני נושאת type 1 בלבד). יש ימים ספורים בחודש בלבד בהם אני ללא סימפטומים של הרפס (כיבים באזור איבר המין, כאבים, גרד, חולשה...), וכל מגע מיני מעורר אותו מחדש. לפני כחצי שנה התחלתי לקחת טיפול מונע (800 מ"ג אציקלו-וי ביום), אך ההתקפים לא הפסיקו אלא רק נחלשו מעט (בעוצמה, לא בתדירות לצערי).

לפני מספר ימים שמתי לב לנגעים באזור פי הטבעת אשר עלולים להיות הישנות של קונדילומה (טרם ביקרתי אצל רופאת הנשים). לכן, תהיתי אם:
    1) יכול להיות קשר בין שתי המחלות? כלומר, האם "התבשלות" של קונדילומה עשויה להיות הגורם להרפס כמעט ללא הפסקה?
    2) מה תדירות חזרתה של הקונדילומה לאחר טיפול לייזר? מה יכול לגרום/להאיץ את חזרתה וכיצד ניתן אם בכלל למנוע חזרות?
    3) האם ישנו איזשהו טיפול אלטרנטיבי להרפס? מיותר לציין כי למחלה הזו יש אפקט אדיר על מערכת היחסים שלי והחיים שלי בכלל (הפסקנו לחלוטין לקיים יחסי מין ואני בייאוש טוטאלי לאור ההרפס המאד מגביל).

סליחה על ההודעה הארוכה ותודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קונדילומה...

ד``ר שרגא וקסלר
    04/03/2010

לפני כ-4 שנים התגלו אצלי סימפטומים של קונדילומה אשר בגינם עברתי טיפול לייזר מקומי בהצלחה.
    ^^מקווה שנעשתה קולפוטסקופיה מקיפה לכל אברי המין, פי הטבעת הפה והעינים ובדיקת PCR על מנת לוודא שלא נותרו נגיפים בגוף.
    ...למזלי הרע מאד הדביק אותי בהרפס וגינלי
    ^^מאין לך הודאות מי הדביק אותך?
    לפני מספר ימים שמתי לב לנגעים באזור פי הטבעת אשר עלולים להיות הישנות של קונדילומה (טרם ביקרתי אצל רופאת הנשים). לכן, תהיתי אם:
    1) יכול להיות קשר בין שתי המחלות?
    ^^כן יתכן שאת חולה או נושאת את נגחיפי HPV אשר מעודדים את הגוף לבטא את ההרפס שכבר יש לך.
    2) מה תדירות חזרתה של הקונדילומה לאחר טיפול לייזר?
    ^^אם לא נעשה PCR יתכן שאת עדיין נושאת את הנגיפים
    מה יכול לגרום/להאיץ את חזרתה וכיצד ניתן אם בכלל למנוע חזרות?
    ^^בדיקה וטיפול וגישה נכונים ויעילים
    3) האם ישנו איזשהו טיפול אלטרנטיבי להרפס?
    ^^איני יודע אך ברגע שנרפאים מהקונדילומה ומה HPV תדירות ההרפס יורדת משמעותית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומה...

ד``ר שרגא וקסלר
    04/03/2010

לפני כ-4 שנים התגלו אצלי סימפטומים של קונדילומה אשר בגינם עברתי טיפול לייזר מקומי בהצלחה.
    ^^האם עשו קולפוסקופיה לכל אברי המין, פי הטבעת וסביבותם , הפה והעינים? והאם עשו אז PCR
    1) יכול להיות קשר בין שתי המחלות? כלומר, האם "התבשלות" של קונדילומה עשויה להיות הגורם להרפס כמעט ללא הפסקה?
    ^^כן
    2) מה תדירות חזרתה של הקונדילומה לאחר טיפול לייזר?
    ^^אם הלייזר נעשה כהלכה ובדיקת PCR שלילית - הקונדילומה לא חוזרת.
    מה יכול לגרום/להאיץ את חזרתה וכיצד ניתן אם בכלל למנוע חזרות?
    ^^אבחון וטיפול לא נכונים/יעילים
    3) האם ישנו איזשהו טיפול אלטרנטיבי להרפס?
    ^^איני מתמצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו