מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדבקויות רבות במחלות מיןחולה-מוזנח03/03/2010
שלום רב,
אני דו מיני - פעיל מינית ('סטוצים') אולם לא בצורה מוגזמת, שניים שלושה אנשים בחודש לכל היותר (הכל יחסי, אני יודע - יש אנשים שפעילים הרבה יותר), ואינני צורך מין בתשלום. בשנים האחרונות נדבקתי במחלות מין פעמים רבות, בארבע שנים האחרונות לפחות ארבע פעמים (מחלות חיידקיות - מבלי להחשיב כינים). אינני יודע מה לעשות וזה גורם לי לעוגמת נפש רבה.מדוע זה קורה?
מחקירות שעשיתי אצל הסובבים, היסטוריית המחלות שלי אינה סבירה מבחינה סטטיסטית - אדם אינו אמור להדבק במחלות כל כך הרבה פעמים. שאלתי את הרופא - והוא אמר שייתכן שיש לי איזושהי רגישות אנאטומית, ושלח אותי לעשות בדיקת אולטראסאונד של הכליות ודרכי השתן. האם אתה מכיר אפשרות כזו ד"ר, ומה דעתך על מצבי?
כמו כן רציתי לשאול אם אני עלול לסבול מהשלכות לטווח הארוך כתוצאה מההדבקויות המרובות. נדבקתי בסוגים שונים ומשונים - קלמידיה, גונוריאה, קנדידה, ייתכן שהיו עוד אך אינני זוכר. יצויין שאני תמיד פונה במהירות לטיפול ומתחיל טיפול אנטיביוטי, והמחלה בד"כ עוברת מהר למעט פעם אחת ששהיתי בחו"ל ולא קיבלתי טיפול נאות, המחלה נעלמה וחזרה ורק לאחר כחודש קיבלתי טיפול טוב. אשמח אם תענה לשאלתי מתחילת הפסקה כמיטב יכולתך.
כמו כן, אני נבדק באופן קבוע עם תוצאות שליליות ל HIV, HEPATITIS ו-VDRL.
תודה רבה, אשמח לתשובה ממצה כמיטב יכולתך
מוטרד מירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקויות...
ד``ר שרגא וקסלר04/03/2010מדוע זה קורה?
^^ליחסי מין יש את המחיר שלהם.
שאלתי את הרופא - והוא אמר שייתכן שיש לי איזושהי רגישות אנאטומית, ומה דעתך על מצבי?
^^הייתי שולל HPV באמצעות בדיקת PCR
כמו כן רציתי לשאול אם אני עלול לסבול מהשלכות לטווח הארוך כתוצאה מההדבקויות המרובות. נדבקתי בסוגים שונים ומשונים - קלמידיה, גונוריאה, קנדידה, ייתכן שהיו עוד אך אינני זוכר. י
^^יש לודא שאין לך דלקת ערמונית ואשכים ותעלה אנלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר. אעריך התייחסות נרחבת
חולה-מוזנח04/03/2010זה לא כל כך נעים לי לבקש התייחסות נוספת מרופא שעובד בהתנדבות (או לפחות, שאינני משלם על שירותיו) אולם הנושא מאוד מאוד מציק לי, ואני מתחנן בפניך, ד"ר.
לעניין:
1. ליחסי מין יש מחיר - זו בהחלט הצהרה בעלת תוכן, אולם הייתי רוצה לדעת מדוע *אני משלם מחיר כל כך גבוה* בעוד שאנשים עם רמת פעילות דומה ואף גבוהה יותר אינם משלמים מחיר כלל או משלמים מחיר נמוך הרבה יותר. מבדיקה סטטיסטית שטחית שערכתי נראה שהמחיר שאני משלם אינו סביר כלל, כלומר, כמות המחלות שבהן נדבקתי אינו פרופורציונלי לרמת הפעילות. אשמח אם תפריך התרשמותי זו, במיוחד אם תפנה אותי למחקרים רלוונטיים לישראל. מאוד מאוד אשמח אם תתייחס להשערתי בדבר רגישות אנאטומית, או שתציע הסבר חלופי מתקבל על הדעת.
2. רשמתי את המלצתך לפני, במיוחד לאור זאת שמעולם לא נבדקתי לנגיף זה. אולם קראתי עליו קצת וגם על בדיקת PCR, ולא כל כך הבנתי מה הקשר לדלקות שמהן אני סובל (ממה שהבנתי הנגיף גורם לנגעים באיבר המין במקרה הטוב, וסרטן לא עלינו במקרה הרע).
3. רשמתי את המלצתך בנוגע לבדיקות דלקת תעלה אנלית אשכים וערמונית. האם בדיקת אולטרסאונד של דרכי השתן והכליות תשלול דלקות אלו? האם יש להן סימפטומים? בכל אופן, אתייעץ גם עם רופא המשפחה בנושא זה. עם זאת, ברצוני לקבל מידע על השפעה על הפוריות שלי. האם תתכן השפעה כזו? כיצד ניתן לבדוק זאת?
בברכת שבת שלום, תודה (על התשובות) וסליחה (על הבקשות המרובות להתייחסות נרחבת יותר),
עדיין מוטרד מירושלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין משהו חשוב מאוד
חולה-מוזנח04/03/2010אני מקפיד מאוד על מין מוגן ביחסים ואגינליים ואנאליים, בדומה לרוב האנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
ד``ר שרגא וקסלר07/03/20101. ליחסי מין יש מחיר - זו בהחלט הצהרה בעלת תוכן, אולם הייתי רוצה לדעת מדוע *אני משלם מחיר כל כך גבוה* בעוד שאנשים עם רמת פעילות דומה ואף גבוהה יותר אינם משלמים מחיר כלל או משלמים מחיר נמוך הרבה יותר.
^^אין תשובה לשאלה כזו.
3. רשמתי את המלצתך בנוגע לבדיקות דלקת תעלה אנלית אשכים וערמונית. האם בדיקת אולטרסאונד של דרכי השתן והכליות תשלול דלקות אלו?
^^לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)