מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פפילומהלירון24/03/2010
ד"ר שלום,
אני בת 25 וקצת, נדבקתי כנראה בפפילומה מהחבר הקודם שלי כבר לפני כשנה וחצי (הוא עבר כמה וכמה צריבות של יבלות באיבר המין) ומאז פה ושם יש לי נקודות קטנטנות (העור מעין מחוספס כזה) שלהערכתי הן קונדילומות.
הבנתי שהמלצתכם היא בכל מקרה לעשות את החיסון, גם למי שכבר נדבקה בפפילומה וגם למי שקיימה יחסי מין עם יותר מפרטנר אחד.
כבר החלטתי לעשות אך אני לא בטוחה איזה מהחיסונים... מבחינת גילי (25.4), אני מתאימה לשניהם.
הבנתי ששניהם מגנים בפני זנים 16 ו- 18,
בנוסף לכך ממה שקראתי הסרווריקס מגן בפני זנים 31, 45 ו-52 והגרדסיל מגן בפני זנים 6 ו- 11 שאחראים בד"כ ליבלות. מאחר וכבר יש לי מיקרוקונדילומות אני מניחה שכבר נדבקתי באחד או שני הזנים האלו.
האם לא יוצא מזה שבעצם עדיף לי לעשות את הסרווריקס?
אשמח מאוד אם מעבר למה שאני קוראת במאמרי אינטרנט למיניהם, תוכלי להסביר לי מה ההבדל בין השניים ומה בעצם עדיף לי לעשות? כי אני כבר אובדת עצות...
בלי קשר, רק מציינת שבמקרה שלי אני גם מאוד אלרגית בעור (למזונות מסוימים, אבק ועוד) ובעלת רמה גבוהה של EOS בדם, אם זה קשור. יתכן שהמערכת החיסונית שלי בכלל לא יכולה לרפא את הוירוס מעצמה?
המון המון תודה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה
ד``ר שרגא וקסלר24/03/2010הבנתי שהמלצתכם היא בכל מקרה לעשות את החיסון, גם למי שכבר נדבקה בפפילומה וגם למי שקיימה יחסי מין עם יותר מפרטנר אחד.
^^לצערי לא הבנת נכון. הצעד הראשון הוא קולפוסקופיה ואם תקינה אז הצעד השני הוא בדיקת PCR ורק אם תקינה הצעד השלישי הוא חיסון.
כבר החלטתי לעשות אך אני לא בטוחה איזה מהחיסונים... מבחינת גילי (25.4), אני מתאימה לשניהם. הבנתי ששניהם מגנים בפני זנים 16 ו- 18,
^^אם תקחי חיסון עכשיו בעודך נושאת את הנגיפים יש סכנה של התפרצות המחלה ושעור הגנה נמוך מאד.
לגבי שני החיסונים הנושא מחייב שיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה,
לירון24/03/2010היום קיבלתי תוצאות בדיקת פאפ תקינה תודה לאל.
בקולפוסקופיה אתה בעצם בודק ממש את כל הרחם וצוואר הרחם?
כלומר - אם אני מבינה נכון, אם אני באה לקולפוסקופיה אז יש שתי אפשרויות:
1. הכל תקין - וזה אומר שאין לי קונדילומות לא ברחם ולא בצוואר הרחם.
או:
2. יש קונדילומות בצוואר הרחם או ברחם.
במידה ואין קונדילומות פנימיות, מטפלים (בלייזר?) בקונדילומות שבאיבר המין וזהו ולא עושים PCR.
במידה ויש קונדילומות, מטפלים גם בפנימיות וגם בחיצוניות, וגם עושים בדיקת PCR.
האם הבנתי נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות
לירון24/03/2010קראתי שוב את תשובתך,
אני מבינה מכך שבעצם בכל מקרה אעשה PCR,
אם הקולפו' תקינה - עושים PCR.
ואם הקולפו' לא תקינה - מטפלים בקונדילומות ואז עושים PCR.
אז מה מטרת הקולפו' בעצם?
לבדוק האם יש גם קונדילומות ברחם ואז לטפל הן בחיצוניות שבאיבר המין והן ברחם יחד?
והאם יש כאן משמעות לכך שקיבלתי את הפאפ תקינה?
תודה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון...
ד``ר שרגא וקסלר08/04/2010ה PCR הוא השלב האחרון על מנת לודא שאין נגיפים.
הקולפוסקופיה - מטרתה לזהות נגעים ולסייע בטיפול בלייזר.
פאפ לא מועיל לענין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)