מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון שגוי?יעל04/04/2010
לפני 4 שנים מצאתי את עצמי בבית חולים עם הפרשה חריפה מהנרתיק שגרמה לגירודים. בנוסף לכך, כל האזור היה נפוח מאוד ולאחר מכן פצעים שכיסו אותו. זה קרה אחרי חצי שנה ללא פעילות מינית. נאמר לי דאז שאי אפשר לקחת דגימה כיוון שלא ניתן לגעת באזור. לא היו לי יבלות אבל איבחנו אותי עם הרפס באיבר המין (סימפלקס) והתחלתי טיפול באציקלוביר.
לאחר שבוע, הכל עבר. שנה לאחר מכן, הופיעה לי אדמומיות וגירודים באזור מחדש, ומתוך חשש שהמקרה לעיל יקרה שוב, הלכתי לרופא. הרופא החליט לבצע בדיקת דם ולקחת דגימות עור ושניהם חזרו עם תשובה שלילית לגמרי גם לטייפ-1 וטייפ-2, ולא רק זה, אפילו לא היו לי את הנוגדנים. ולכן הרופא שלל שזה משהו שקשור להרפס, ונתן לי רק קרם להרגעה.
שוב, שנה לאחר מכן, התחילו לי הסימפטומים של האדמומיות והגירוד שוב. הלכתי (לרופא אחר), ושוב, נאמר לי שזה הרפס. ושוב... ביצעתי בדיקות דם ועור, אך שוב - כל הבדיקות חזרו שליליות. עשיתי גם את כל הבדיקות האחרות (קנדידה, גונורייה, קלמידיה וכו'...). הכל חזר שלילי...
בגלל שהסימפטומים חלפו בזמן זה, הרופא אמר לי לא לדאוג, כי זה בוודאי שום דבר לא מהותי.
אתמול, שוב הסימפטומים חזרו - אדמומיות באזור מסוים וגירוד: זה בא לידי ביטוי בצד הפנימי של אחת השפות. זה נראה כמו פצע קטן ומכאיב המחולק ל-2 (כאשר כל אחד מהחלקים נראה כמו חצי-עיגול).
האם יתכן שהרפס הוא אבחון שגוי? כל הרופאים מדברים על מעין קליפות שאמרוות להתייבש וליפול, ואף פעם לא היה לי משהו כזה.
אני חדשה בארץ (הבדיקות הקודמות נעשו בחו"ל), ואני לא יודעת איפה לבדוק בדיוק במה מדובר. אם לדעתך אני צריכה לבדוק זאת במהרה, אשמח לדעה או לאבחון, או אפילו להמלצה לאן ללכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
יעל04/04/2010אולי זה פרט רלוונטי:
אני מטפלת באופן שוטף ביוטירוקס 50mcg (בשל הייפו-תיירודיזם), ואני לוקחת גלולה למניעת הריון כבר במשך שנה. חיי המין שלי רגילים ויציבים (עם אותו בן זוג כבר במשך שנה וחצי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון...
ד``ר שרגא וקסלר08/04/2010האם יתכן שהרפס הוא אבחון שגוי?
^^מומלץ בדיקת קולפוסקופיה ובדיקות PCR לאבחון בעייתך.
אוכל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולוסקופיה
יעל10/04/2010ביצעתי כבר קולוסקופיה בעבר (ואף לפני מספר חודשים), אך אעשה בדיקת PCR שלא עשיתי עוד. האם לדעתך האישית יתכן ומדובר בהרפס או במשהו אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולפוסקופיה
ד``ר שרגא וקסלר10/04/2010אין לי דעה עד ביצוע הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)