HPV גניטלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• HPV גניטלי
    ר
    19/10/2007

שלום רב,
    לפני כחודש, הבחנתי בבליטות חריגות באזור האנוס והסביבה. מיד חשבתי כי מדובר בטחורים ומרחתי משחה בשם dexoproct, המשמשת כואזוקונסטריקטור לאזור.

לאחר כשבועיים וחצי, בהם ראיתי כי אין נסיגה של ה"טחורים" הלכתי למרפאה פרטית, שם בדק אותי רופא כללי ואבחן כי מדובר בפפילומה גניטלית.
    הנ"ל שלח אותי לדרמטולוג לטובת צריבת היבלת ע"י חשמל, אך כשהגעתי למומחה, הוא סבר כי היבלות גדולות מידי לצריבה ויש לשקול גישת טיפול תרופתית.
    הוא נתן לי 3 אופציות ביניהן אלדרה ופודופילין משחה.
    היות ואני בחו"ל, אלדרה לא נמצאת בהישג ידי ולכן בחרתי למרוח פודופילין, בביה"ח.

אני מאוד מודאג שמא המשחה לא תעזור ותחול התרבות של הוירוס באזור הגניטלי, מה גם שאני בחו"ל ואמצעי התקשורת והמענה הרפואי שלי מוגבלים.

האם פודופילין היא הגישה הטיפולית האידאלית במצב זה?
    האם יש לשקול לחזור לארץ במהרה? (אני סטודנט, מצב בעיייתי במיוחד).
    למיטב ידיעתי, פפילומה הינו אחד הגורמים לסרטן אנו רקטלי? האם יש צורך ב PCR ? או לסמוך על דעת המומחה כי באופן ויזואלי, זה לא נראה כאחד מה types לסרטן .

אודה לך מאוד אם תקדיש זמן לענות על שאלותיי, המצב מדאיג אותי מאוד.

ר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    HPV גניטלי

הוספת תגובה

• קונדילומה

ד''ר סרג' גרדשטיין
    22/10/2007

שלום רב,

לא ראיתי את הנגעים ועל כן התיחסותי מניחה שאכן מדובר בקונדילומה.

דווקא במיקרים של יבלות בודדות וגדולות הטיפול הכירורגי מוצדק יותר, אך מדובר בכירורגיה כללית או לייזר. הטיפול התרופתי המקומי מתאים יותר ליבלות קטנות ומרובות. הפודופילין בהחלט מהווה טיפול מומלץ אם כי יש קצת יותר הצלחות על פי הספרות עם אלדרה. באשר לסיכויים של סרטן אנו רקטאלי , הבעיה היא בעיקר לגבי יבלות חבויות המערבות את רירית הרקטום . אפשר להבדק על ידי פרוקטולוג ואם אין ממצא ברקטום , להסיר דאגה מהלב.

לא הייתי חוזר לארץ בגלל קונדילומה , נסה את הפודופילין וזכור שגם בלי טיפול רוב היבלות נעלמות במשך הזמן , זה יכול לקחת חודשים.

בהצלחה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו