מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה- הרפסמירית08/05/2010
האם כאשר מישהו מגלה בבדיקת דם שיש לו נוגדנים להרפס יכול להדביק גם ?
האם זה נחשב שלשנינו יש את הנגיף? ולכן לא ניתן להדביק אחד את השני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס...
ד``ר שרגא וקסלר09/05/2010האם כאשר מישהו מגלה בבדיקת דם שיש לו נוגדנים להרפס יכול להדביק גם ?
^^כן
האם זה נחשב שלשנינו יש את הנגיף? ולכן לא ניתן להדביק אחד את השני ?
^^את יכולה להדביק בזן 1 והוא יכול להדביק בזן 2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבולבלת
מירית06/07/2010נוגדנים זה לא אומר שקיים גם הנגיף... לא סתם אני שואלת הרבה שאלות ( גם סתם) אבל התשובות לא ברורות.... אם יש נוגדנים זה לא בהכרח אומר שיש נגיפים חוץ מזה, נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה כן
נועה06/07/2010אם יש נוגדנים זה אומר שמתישהו נדבקת בהרפס ולכן הגוף פיתח נוגדנים בניסיון להילחם בנגיף,
אם אין מחלה פעילה זה אומר שיש נגיפים במצב רדום בגופי העצבים,
אם יש מחלה פעילה זה אומר שיש המון נגיפים שהגיעו על גבי העצבים לעור.
בכל מקרה- אם יש נוגדנים- יש נגיפים בגוף.
לגבי הדבקה הדדית-
אם לך יש רק את סוג 1 (נדבקת בסוג האוראלי) זה לא יימנע ממך להידבק בהרפס הגניטלי, ולהיפך,
בבדיקת נוגדנים ניתן לבדוק גם עבור הרפס 1 והרפס 2 בנפרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נועה
מירית06/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך- באמת כמעט לכולם יש הרפס
מירית06/07/2010אבל כשהמחלה פעילה- ( פצע אל עור לא סגורה עדיין אם פגוע או שלם) סיכויי ההדבקה גדולים ביותר.. מעבר לזה קיימים סיכויי הדבקה,אבל פחות
נ.ב פצע אל עור פגוע או שלם ? או שזה לא משנה - אבל אם פגוע גם יותר סיכויים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
מירית06/07/2010הייתי אופטימית לרגע.. קצת עבר לי ( לא לכולם יש ) אבל להרבה... עוד שאלה-
אם המחלה רדומה ( אצל מי שיש התפרצויות ) ואצל מי שאין, סיכויי ההדבקה שווים או שונים להדבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נועה06/07/2010ברגע שיש פצע על העור, במגע ישיר איתו יש סיכוי גבוה להדבקה,
השלפוחיות מכילות חלקיקי וירוסים בכמויות אדירות,
אין לך מה להתעסק עם פצע פתוח/סגור כי ברגע שיש לך מגע ישיר עם השלפוחיות רוב הסיכויים שיהיה לך מגע עם הנוזל בתוכן.
לא כ"כ הבנתי את השאלה השנייה שלך
האם שאלת לגבי הסיכויים שאת תדביקי מישו עם הרפס שאינו בהתקף כרגע מול סיכוי להדביק אדם שאינו נשא?
אם כן אז הרי לבחור עם ההרפס שאינו פעיל כבר יש הרפס בלי שום קשר אלייך,
ואם הכוונה לסוג הרפס שאין לו (נניח שלו יש הרפס2 ולך 1) אז סיכויי ההדבקה שווים.
ואם התכוונת למשו אחר אז תסבירי.. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
מירית07/07/2010לפי מה שהבנתי לכווול מי שיש נוגדנים, יש גם נגיפים בגוף ( חוץ מהנוגדנים) אפילו אם אין לו הרפס פעיל... 1. השאלה שלי היא אם אדם שיש רק נוגדנים (בלי התפרצויות) יכול להדביק בהרפס באותה המידה שאני יכולה להדביק... ( כשאין לי התפרצות).. או שאני מדבקת יותר , גם כשאין לי התפרצויות ? או שלשנינו הוירוס רדום ולכן ההדבקה היא בעלת סיכויים שווים.. ?
אני יודעת בוודאות שלהמון אנשים יש נוגדנים.. הרי ל 90-60 אחוז יש נוגדנים של הרפס טייפ 1,
לכן את בעצם לא יכולה להדביק את כל אלה... נכון? ( כי לכל מי שיש נוגדנים יש גם נגיפים, חוץ מהנוגדנים - ולכן יש את הוירוס) אני לא יודעת איזה סוג יש לי.. אני אבדוק
אבל אם יש לי סוג 1 אני יכולה להדביק רק מי שאין לו , לא נוגדנים ולא התפרצויות ? כאילו מי שאין לו כלום ? כנראה שהתשובה לשאלה זו היא כן, אבל לראשונה (1 למעלה ) אני לא בטוחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
מירית07/07/2010אם אין שלפוחויות ומוציאים את כל הנוזל , ומחטים באלכוהול למשל ( מיץ לימון ואנערף מה עוד..)
בקיצור- אם אין שלפוחויות אז זה לא מדבק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
מירית07/07/2010אם למישהו יש כבר נוגדנים אבל אין לו התפרצויות, אני יכולה להדביק אותו שוב פעם באותו הוירוס- ככה שכן יהיו לו התפרצויות ( כמובן שהכוונה לא מפצע) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נועה07/07/2010לפי מה שהבנתי לכווול מי שיש נוגדנים, יש גם נגיפים בגוף ( חוץ מהנוגדנים) אפילו אם אין לו הרפס פעיל... 1. השאלה שלי היא אם אדם שיש רק נוגדנים (בלי התפרצויות) יכול להדביק בהרפס באותה המידה שאני יכולה להדביק... ( כשאין לי התפרצות).. או שאני מדבקת יותר , גם כשאין לי התפרצויות ? או שלשנינו הוירוס רדום ולכן ההדבקה היא בעלת סיכויים שווים.. ?
- כן, גם לך כשאין התפרצויות יש רק נוגדנים, זה אותו הדבר בדיוק.
אני יודעת בוודאות שלהמון אנשים יש נוגדנים.. הרי ל 90-60 אחוז יש נוגדנים של הרפס טייפ 1,
לכן את בעצם לא יכולה להדביק את כל אלה... נכון? ( כי לכל מי שיש נוגדנים יש גם נגיפים, חוץ מהנוגדנים - ולכן יש את הוירוס) אני לא יודעת איזה סוג יש לי.. אני אבדוק
אבל אם יש לי סוג 1 אני יכולה להדביק רק מי שאין לו , לא נוגדנים ולא התפרצויות ? כאילו מי שאין לו כלום ? כנראה שהתשובה לשאלה זו היא כן, אבל לראשונה (1 למעלה ) אני לא בטוחה..
- נכון, אם יש לך סוג 1 את לא תדביקי אדם שיש לו סוג 1 כבר, את יכולה להדביק מי שאין לו הרפס או מי שיש לו הרפס סוג 2.
- לגבי חיטוי השלפוחיות- אין דבר כזה, כשהמחלה פעילה יש המון וירוסים בעור, צאי מנק' הנחה שמחלה פעילה=את מדבקת ואל תנסי למצוא קיצורי דרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
מירית07/07/2010כשהייתי אצל הרופא הוא אמר לי שאני יכולה לקיים יחסי מין אם אני שמה נגיד פלסטר גדול על הפצע.. ( אז הוירוסים הם ממש בכל העור כי רק שם ?) אם אני מקיימת מין אנאלי או אוראלי, גם אז הסיכויים להדבקות גבוהות ? מצטערת עם אני "חופרת" יותר מדי ככה זה עוזר לי להתמודד עם זה
למרות שכמובן - אין משהו כרגע שיעלים את זה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.....
נועה07/07/2010כשהייתי אצל הרופא הוא אמר לי שאני יכולה לקיים יחסי מין אם אני שמה נגיד פלסטר גדול על הפצע.. ( אז הוירוסים הם ממש בכל העור כי רק שם ?) אם אני מקיימת מין אנאלי או אוראלי, גם אז הסיכויים להדבקות גבוהות ? מצטערת עם אני "חופרת" יותר מדי ככה זה עוזר לי להתמודד עם זה
למרות שכמובן - אין משהו כרגע שיעלים את זה ...
- אם אין שום מגע עם הפצע הסיכוי שתדביקי נמוך, הוירוסים לא נמצאים בכל העור, הם נודדים חזרה על גבי העצב בו הם נמצאים בדר"כ עד שמגיעים לאותו איזור בעור עליו אחראי העצב ושם תראי את השלפוחיות. אני במקומך הייתי נמנעת מיחסי מין בכמה ימים של ההתקף- זה עדיף מאשר לייסר את עצמך בלי סוף אם הדבקת או לא (מה שאת עושה גם ככה).
- אם הפצע הוא גניטלי (באיבר המין), את יכולה לקיים מין אוראלי, אין קשר. לגבי אנאלי- לפעמים יש פצעים שמגיעים גם קרוב לפי הטבעת אז תהיי מודעת לזה- כל מגע עם פצע יכול להביא להדבקה.
- נכון, כרגע אין תרופה תמידית להרפס, אני לא שופטת אותך או משו חלילה-
אבל תשימי לב כמה זמן חייך נסובים סביב ההרפס הזה, את נותנת לזה הרבה הרבה הרבה יותר תשומת לב ממה שראוי וחבל. אין לך מה להתעסק ולחשוש מזה בלי סוף- תזהרי וזהו.
זה לא אות קלון שעכשיו נגזר עלייך לחיות חיים אומללים של בדידות והתנזרות- אוקיי, נדבקת, זה מבאס, תנקטי בצעדי זהירות הדרושים (כמו אי קיום יחסים בזמן התקף), תטפלי בעצמך בזמן ההתקף ותמשיכי לחיות את חייך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
מירית07/07/2010לא רוצה. אני רוצה תרופה. זה הוירוס הכי מעפן שיש ועוד לא מצאו לו תרופה... במקום זה מתעסקים עם דברים אחרים בלי סוף.. אז שיתעסקו גם בזה עד שימצאו תרופה סופית.... בגלל שזה לא מסכן חיים (טפוטפו) העיסוד בזה נמוך מאוד ולא מספק. בקצב הזה ימצאו תרופה עוד מלאא זמן
אני לא לומדת רפואה אחרת הייתי עוסקת במחקר של זה.. וזה כן חשוב. זה גורם לאנשים להרגיש לא טוב עם עצמם ולא לפתח קשרים ודברים אחרים....
אני לא נותנת לזה כל כך הרבה מקום ( כל זה בין ההפסקות של הלימודים ) עם כל הכבוד יש לי עוד בחיים חוץ מוירוס מעצבן
וכמובן שאמנע מקיום יחסיי מין, אבל אם יווצר מצב (וכבר קרה) שהייתי בסוף התפרצות עם מישהו ( ועשינו מין אנאלי שאני פחות אוהבת) והוא רצה מקדימה ולא נתתי כי לא רציתי שיידבק...(צדיקה שכמוני ;) למרות שרציתי
ואני מקטרת כי אני רוצה שימצאו תרופה, אני לא יודעת למה בכלל קיבלו פרס נובל על האציקלוויר כי באותה מידה היה אפר גם להשתמש בתרופות סבתא... ( כמובן שזה עוזר טפו טפו למי שיש המון התקפים) אבל יאללה שימצאו כבר תרופה הגיע הזמן ( עכשיו שלי יש את זה... ) דרך אגב- היה לי את זה לפני כמה שנים ולא הטריד אותי ולא ידעתי מזה.. מאז היו עוד כמה פעמים שזה הופיע אבל עד שלא הלכתי לרופא לא ידעתי מזה בכלל ולאחשבתי שיש כזה דבר הרפס.. כזה שלא עובד אף פעם
וזה כן סוג של קלון נפשי ( אני מוציאה כל מה שאני חושבת בצד "האפל" כן..) אנייודעת שזה כולה וירוס. הרפס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
מירית07/07/2010כי שרגא אמר שאפשר להדביק גם במין אוראלי באיבר מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס...
ד``ר שרגא וקסלר07/07/2010כדאי לקרוא כתבות די מפורטות על ההרפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)