אני רוצה להתאבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני רוצה להתאבד
    מירית
    13/05/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני רוצה להתאבד

הוספת תגובה

• הרפס זה ממש לא גזר דין מוות

נועה
    13/05/2010

מבינה לליבך, גם אני קיבלתי לפני כחודשיים הרפס ונכנסתי לדכאון,
    זאת בטח לא סיבה לרצות למות..
    אני אמנם לא רופאה, אבל סטודנטית לרפואה כבר כמה שנים ולמדתי קצת על הנושא אז אני אנסה לעזור לך. לוקח פה זמן לענות על תשובות כי הרופאים מאוד עסוקים, בינתיים תרגעי, הכל יהיה בסדר.

ניסיון לתשובות:
    האם נגיף ההרפס מחליש את המערכת החיסונית ? מה נוא עושה חוץ מהפצע ?
    - נגיף ההרפס מתפרץ בעיקר במצבים של חולשה חיסונית, כמו חום, דלקת, מחלה כלשהי וכו'
    ההתפרצות הפעילה שלו היא שגורמת לשלפוחיות והכיבים אותם את רואה, יתר הזמן הוא נשאר לטנטי (לא פעיל) בגנגליונים (גופי עצב) בגוף שלך, בצורה זו הוא לא מדבק ולא פעיל והוא חוזר לעור שוב רק במצבים בהם מערכת החיסון שלך חלשה ולא מצליחה לשמור עליו "שקט" כפי שהוא נמצא ביומיום.
    סה"כ מע' החיסון שלנו עושה עבודה טובה עם ההרפס ולכן רוב הזמן אין פצעים והתפרצויות והגוף והנגיף חיים יחד בשיווי משקל לא רע. רמת ההתפרצויות ותכיפותן משתנה מאדם לאדם ויש כאלה שאף לא חווים התפרצות נוספת.

האם התרופה מחלישה את המערכת החיסונית של הגוף ?
    - התרופה להרפס פוגעת בdna של הנגיף ומונעת ממנו להתרבות, היא ספציפית להרפס ולא פוגעת בגוף אלא רק בנגיף עצמו.

האם יש סיכוי שימצאו תרופה למי שכבר יש את הנגיף בשנים הקרובות ?
    - תמיד יש סיכוי ותמיד יש ניסיונות.... בואי נקווה :-)

האם ההתקפים יכולים להתחזק ? הבנתי שבדרך כלל להחלש ..
    - ההתקף הראשון הוא הכי חמור וקשה ומלווה לרוב גם בחום,כאבים וחולשה כללית. הוא גם הכי ארוך, התפרצויות חוזרות, אם ישנן, יהיה קצרות וחלשות יותר.

או להתפשט לאיזורים אחרים ? ( אם לא מנסים לעשות זאת בכוונה עי הדבקה מפצע כמובן)
    - ההתפשטות של ההרפס היא ע"י מגע. אני למשל נדבקתי בהרפס האוראלי דווקא באיזור איבר המין כתוצאה ממגע. גם לא בכוונה עלייך להיזהר כשאת מטפלת ונוגעת בפצעים, הם יכולים לעבור הן בתוך איבר המין עצמו והן לשפתיים. זהירות ובהצלחה.

המשך בהודעה הבאה:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה:

נועה
    13/05/2010

האם תאי התרבית של וירוס ההרפס מתרבים בגוף אם אני לא לוקחת תרופות ? רק כשיש התקף...
    או שתאי הוירוס ישארו כך ? האם ההרפס יכול להיות גרוע יותר ? או שגם אם אני לא לוקחת תרופות הוא ישאר אותו הדבר ?
    - כאמור, כשאין התפרצות הוירוס לא מתרבה, הוא נשאר לא פעיל בגופי העצב ונע לעור רק בהתפרצות. ביומיום, בהנחה שאין לך התפרצויות רבות, אין טעם לקחת תרופות כי הוירוס גם ככה לא מתרבה, בזמן התפרצות התרופות מזרזות את ההחלמה בהחלט כי הן מפסיקות את התרבות הוירוס.

בכל מקרה, הדכאון יעבור, מבטיחה לך.
    תזכרי שההרפס מדבק בזמן התפרצות אך הסיכוי להידבק כאשר אינו פעיל (רוב הזמן) הוא אפסי ביותר, כך שההשפעה על חיי המין שלך היא לא נוראית.
    תשמרי על עצמך ותזהרי, ישנן המון מחלות מין, ואמנם לא רבות מהן נותרות כל החיים (כמו הרפס ולהבדיל איידס), אבל לרבות מהן יש השלכות ארוכות טווח אם לא מאתרים אותן בזמן (והרבה פעמים אין סימפטומים). אם את חושבת שיש סיכוי שנדבקת שווה להיבדק לכלל המחלות, ורצוי להיזהר.
    אחרי ההתקף המדכא והכואב חייך יחזרו לשגרה.
    מאחלת לך שלא יהיו לך התקפים נוספים... :-)

שיהיה בהצלחה
    אם יש לך עוד שאלות בינתיים את מוזמנת לשאול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה:

נועה
    13/05/2010

האם תאי התרבית של וירוס ההרפס מתרבים בגוף אם אני לא לוקחת תרופות ? רק כשיש התקף...
    או שתאי הוירוס ישארו כך ? האם ההרפס יכול להיות גרוע יותר ? או שגם אם אני לא לוקחת תרופות הוא ישאר אותו הדבר ?
    - כאמור, כשאין התפרצות הוירוס לא מתרבה, הוא נשאר לא פעיל בגופי העצב ונע לעור רק בהתפרצות. ביומיום, בהנחה שאין לך התפרצויות רבות, אין טעם לקחת תרופות כי הוירוס גם ככה לא מתרבה, בזמן התפרצות התרופות מזרזות את ההחלמה בהחלט כי הן מפסיקות את התרבות הוירוס.

בכל מקרה, הדכאון יעבור, מבטיחה לך.
    תזכרי שההרפס מדבק בזמן התפרצות אך הסיכוי להידבק כאשר אינו פעיל (רוב הזמן) הוא אפסי ביותר, כך שההשפעה על חיי המין שלך היא לא נוראית.
    תשמרי על עצמך ותזהרי, ישנן המון מחלות מין, ואמנם לא רבות מהן נותרות כל החיים (כמו הרפס ולהבדיל איידס), אבל לרבות מהן יש השלכות ארוכות טווח אם לא מאתרים אותן בזמן (והרבה פעמים אין סימפטומים). אם את חושבת שיש סיכוי שנדבקת שווה להיבדק לכלל המחלות, ורצוי להיזהר.
    אחרי ההתקף המדכא והכואב חייך יחזרו לשגרה.
    מאחלת לך שלא יהיו לך התקפים נוספים... :-)

שיהיה בהצלחה
    אם יש לך עוד שאלות בינתיים את מוזמנת לשאול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו יצא לי לראות גם את העמוד הבא

נועה
    13/05/2010

בפורום,
    אני רואה שאת ממממממש בלחץ ויש לך המון שאלות.
    אני רואה שגם ענו לך כבר על רובן.
    את חייבת להבין שלוקח זמן לענות פה ולא להילחץ, זה כבר לא יישנה כלום.
    לא חסר מידע על הרפס אם תחפשי.

- לכל הנשאים של הרפס יש נוגדנים, בין אם זה טייפ 1 או 2 (ששניהם יכולים להיות גניטליים, אבל 1 הוא ממין אוראלי).
    הנוגדנים לא יוצאים כמחלה, הם ביטוי לתגובה של מע' החיסון כשנלחמה בוירוס. מה ש"יוצא כמחלה" זה הנגיף עצמו. כל מי שיש לו נוגדנים נדבק בעבר/נשא להרפס.

- לגבי היכרויות- אני חושבת שאת מחמירה מדי, לא מדובר על מחלה שמשפיעה לחלוטין על החיים מעבר לזהירות בזמן התפרצות וחשוב (!) ליידע את הרופא בהריון כי זה מאוד מסוכן לעובר אם חלילה יש התפרצות בעת מעבר בתעלת הלידה.
    אני לא חושבת שיש דבר כזה- היכרות של אנשים עם הרפס- אבל יש פה כמה בפורום את יכולה לנסות ;-)

זהו, לצערי אני לא יכולה לחפש הודעות נוספות שלך.
    אם יש לך עוד שאלות תנסי לרכז אותן בהודעה אחת ולא להציף את הפורום כי זה ממש מקל על לענות לך.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מירית
    14/05/2010

יש לי עוד שאלות אז אני ארכז אותן... אבל תודה רבה בינתיים זה עוזר.
    אני ממש מדוכאת ומפחדת לעשות בדיקות לשאר המחלות אבל נראה לי שאני יעשה.. למרות שאני מעדיפה לא לדעת , אבל הבנתי ממך שכדאי. אני מקווה שזה נגמר בזה...
    ותודה , תודה תודה על החיזוקים והתשובות.. זה מאוד עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי :-)

נועה
    14/05/2010

רוב מחלות המין (זיבה, עגבת וכו') לחלוטין פתירות בטיפול מוקדם,
    הבעיה היא כאשר אין סימפטומים ולא יודעים על המחלה ואז חלילה היא יכולה לגרום לסיבוכים כמו עקרות, דלקת אגן וכו'. עדיף לעשות בדיקות בכל מקרה אם את חושבת שיש סיכוי שנדבקת..
    יש מרפאה בלוינסקי בת"א שניתן להיבדק שם ואת גם יכולה לבקש מהרופא שלך...

ותשמרי על עצמך :) הרפס זה מבאס, אבל הדכאון חולף וזה לא סוף העולם,
    סה"כ לרוב אין התפרצויות תכופות ורוב החיים לא תרגישי בכלל שיש הרפס,
    תזכרי אבל ליידע את הרופא/ת נשים בהריון :)

שיהיה לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילה טוב ותודה

מירית
    14/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד קצת שאלות

מירית
    14/05/2010

לי אישית זה לא כל כך נורא... אני חושבת על בעיות שזה יכול ליצור בזוגיות ואיך להתנהג...
    יש לי כמה שאלות בקשר לזה:

אם אני שוכבת עם בן זוגי בלי קונדום כשאין לי הרפס פעיל, מה הסיכוי שיהיה לו וירוס לא פעיל תמיד ? יכול להיות שיהיו לו רק נוגדנים וזהו ?
    איך ניתן להוריד את סיכויי ההדבקה ? הוא יכול לפתח רק נוגדנים ולא להדבק יותר בכלל ?
    :( אני עצובה ומוטרדת מאוד.. אני לא מצליחה להתרכז בכלום בלימודים ובוכה בלילות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

נועה
    14/05/2010

אם אני שוכבת עם בן זוגי בלי קונדום כשאין לי הרפס פעיל, מה הסיכוי שיהיה לו וירוס לא פעיל תמיד ? יכול להיות שיהיו לו רק נוגדנים וזהו ?
    - הסיכוי שתדביקי אותו בהרפס כאשר ההרפס אינו פעיל אצלך הוא מאוד נמוך.
    הזמן העיקרי בו מומלץ להיזהר ולא לקיים יחסי מין הוא בזמן התפרצות פעילה, מעבר לזה הוירוס
    לרוב נמצא בכלל בגופי העצב ולא בעור ואינו מדבק.
    נוגדנים אינם מדבקים והם לא יכולים לעבור לבן זוגך ביחסי מין, הנוגדנים הם תוצאה של הידבקות בוירוס והילחמות של מערכת החיסון שלך כנגדו, מי שלא נדבק בוירוס ואינו נשא של הוירוס לא יהיו לו נוגדנים בדם.

איך ניתן להוריד את סיכויי ההדבקה ? הוא יכול לפתח רק נוגדנים ולא להדבק יותר בכלל ?
    - להוריד את הסיכויים זה לא לקיים יחסי מין בזמן התפרצות. מעבר לזה, כאמור, הסיכוי להדביק הוא מאוד קלוש. הוא יפתח נוגדנים רק אם הוא נשא של הוירוס, חלה אי פעם בהרפס, אנשים רבים מאוד הם נשאים של הוירוס ולא חווים התקפים בגלל שמערכת החיסון שומרת עליו לא פעיל. זאת הסיבה שהתפרצויות הן לרוב במצבים של חולשה חיסונית, מחלות, חום וכו'.
    ההתקפים הבאים, אם יהיו, יהיו חלשים יותר וקצרים יותר ואל תהיי פסימית, אולי לא יהיו לך התקפים חוזרים רבים בכלל...
    - מספיקה פעם אחת של הדבקות בהרפס לפיתוח נוגדנים שיישארו כל החיים, ברגע שנדבקים בוירוס הוא נשאר בגוף כל החיים, אבל לרוב אינו פעיל כלל. הדבקות בהרפס סוג 2 (הגניטלי) לא מונעת הדבקות בהרפס סוג 1 (האוראלי) ולהיפך, אבל בכל אחד מהם מספיק להידבק פעם 1 כדי שהוירוס יהיה בגוף כל החיים. לדעת איזה סוג יש לך אפשר בבדיקת דם של נוגדנים. שניהם יכולים להביא להרפס באיבר המין ממגע.

אל תתני לזה לשנות לך את החיים, פשוט תזהרי בזמן התפרצות ותשמרי על עצמך ממחלות מין נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך לפי מה שהבנתי

שלי
    14/05/2010

למי שיש נוגדנים נפגש עם הרפס בעבר - אני יודעת ולמי שיש הרפס בהכרח יש נוגדנים.. אך למי שיש נוגדנים אין בהרכח את הוירוס בדם ? או שלמי שיש נוגדנים זה אומר שיש גם את הוירוס ולא רק נוגדנים ?
    אפילו אם אנחנו שוכבים המון זמן בלי קונדום ושזה לעולם אינו פעיל הסיכויים שיידבק עדיין קטנים ?
    ומה הסיכויים שיהיו לא אך ורק נוגדנים ? נראה לי שהוא יהיה נשא אם נשכב הרבה בלי קונדום כי זה עובר גם בהפרשות לא ?
    תודה. וסליחה אם השאלות שלי חוזרות על עצמן.. אני רוצה להבין הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירית יקרה,

נועה
    15/05/2010

לרוב האוכלוסיה יש נוגדנים להרפס. הנוגדנים נוצרים מהידבקות בוירוס, הוירוס לא חייב להיות פעיל ולא חייבת להיות התפרצות, יכול להיות שאדם נדבק עוד בילדות ומעולם לא הופיעו הפצעים כי מע' החיסון התגברה על הוירוס- וכך נוצרו הנוגדנים..

הנוגדנים לא עוברים בהפרשות, הם בסרום בדם בלבד. הנגיף עובר בהפרשות אם הוא אינו נמצא במצב ה"שקט" שלו בגופי העצב. הסיכוי להדבקה כזאת, כשאת לא רואה פצעים, הוא נמוך.
    באם הוא נדבק ממך בוירוס <שכאמור, אם הוא לא פעיל הסיכוי נמוך, אם הוא פעיל- גבוה> יכול להיות שהוא יהיה רק נשא, יפתח נוגדנים ולא את הפצעים כי מע' החיסון שלו תתגבר על הוירוס, יכול להיות שהוא יפתח את הפצעים לאחר ההדבקה (או מתישהו במהלך החיים).

לילה טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו