קונדילומה. מספר שאלות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונדילומה. מספר שאלות.
    גבריאל
    13/05/2010

לאחרונה נידבקתי בקונדילומה בפי הטבעת (כנראה ממין אנאלי, למרות שתמיד דאגתי להיות זהיר ולהשתמש בקונדום) ואחריי איבחון כושל של רופא משפחה (שטען שאם יש לי משהו מוזר בפי הטבעת זה "חייב" להיות טחור).

אחריי שהמשחה שהוא נתן לי לא עזרה, עשיתי אתהמחקר שלי וגיליתי שכנראה שמדובר בקונדילומה. בשלב הזה פניתי לרופאת עור ומין ואמרתי לה שיש לי קונדילומה בפי הטבעת. היא ביקשה לראות ואישרה כי אכן מדובר בקונדילומה ושלחה אותי להסרה בלייזר.

שאלותיי הם כאילו:
    מה הוא באמת ההבדל בין טיפול במשחה לבין הלייזר?

והאם עליי לבדוק באיזושהי צורה (ומהי) האם היבלות חדרו לתעלת הרקטום? ומה הסיכון לסרטן ברקטום? (אם יש דבר כזה בכלל)

מכיוון שהנגיף אינו ניתן לריפוי וישאר איתי לעד, רציתי לדעת האם חובתי ליידעה כל פרטנר לסקס עתידי בדבר כך שאני נשא הוירוס? והאם עליי לשאול אותו על כך?
    בתודה מראש
    גבריאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה. מספר שאלות.

הוספת תגובה

• שאלה

a
    13/05/2010

איפה בדיוק הפנו אותך לליזר? הכוונה, איזה רופא הפנה אותך לזה? קופ"ח משתתפת בזה? כי אני הבנתי שלא, לי הציעו רק חנקן נוזלי / קונדילוקס ושאר דברים לא יעילים.. ובאיזה קופ"ח אתה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומה...

ד``ר שרגא וקסלר
    24/05/2010

מה הוא באמת ההבדל בין טיפול במשחה לבין הלייזר?
    ^^יעילות הלייזר היא הטובה ביותר ואין הצטלקויות ונזקים [בידיים מיומנות] כמו עם משחה.
    והאם עליי לבדוק באיזושהי צורה (ומהי) האם היבלות חדרו לתעלת הרקטום?
    ^^יתכן שיהיה צורך לבדוק גם בפנים. ניתן לומר זאת רק בזמן שבודקים.
    ומה הסיכון לסרטן ברקטום? (אם יש דבר כזה בכלל)
    ^^יש סיכון פי 2 מהסיכון של סרטן צואר הרחם.
    מכיוון שהנגיף אינו ניתן לריפוי וישאר איתי לעד
    ^^הנחה זאת לא נכונה. המחלה ניתנת לרפוי מוחלט והנגיף יסולק לעד מהגוף.
    רציתי לדעת האם חובתי ליידעה כל פרטנר לסקס עתידי בדבר כך שאני נשא הוירוס?
    ^^בטיפול נכון תגיע למצב שבו תהיה ללא וירוס ואז תיקח את החיסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו