הרפס TYPE1 באיבר מין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס TYPE1 באיבר מין
    יעל
    26/10/2007

שלום
    לפניי כשנה עשיתי בדיקת הרפס מתוך סקרנות ודאגה ( לא בגלל שהופיעו לי פצעים)
    תוצאות הבדיקה הראו שיש לי נוגדנים\ חלבונים להרפס 1 אם כי לעולם לא הופיע לי פצע על השפתיים
    לפניי כחודשיים הופיע לי חצקון אחד קטן בשפתי איבן המין ובגלל שהייתי לחוצה שזה הרפס שמתי מיד זובירקס ואחרי יום זה נעלם
    היום חודגשיים אחריי שוב הופיע לי שם חצקון , אני חושבת שזה באותו מקום
    האם יכול להיות שזה הרפס 1 שמופיע באיבר מין ( אותו הרפס שמצאו לי בבדיקות שם)?
    האם הרפס 1 שמופיע באיברי מין מדבק גם כאשר אין פצעים ? האם התחלואה שלו קלה יותר מהרפס 2 ?..האם בגלל שזה פצע אחד יכולה להעיד שלא מדובר בהרפס ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס TYPE1 באיבר מין

הוספת תגובה

• הרפס

ד''ר סרג' גרדשטיין
    29/10/2007

שלום רב,

נוגדנים להרפס 1 קיימים בכ 90% מהאוכלוסיה גם כאשר אין פצעים חוזרים. הם נובעים מזיהום ראשוני שאירע בעבר , בד"כ בילדות , אז ביטוי הוא חום, פצעים בתוך חלל הפה ובלוטות צוואריות. בד"כ הילד או הוריו לא שומרים בזכרונם את המחלה הזו. יש ריפוי של המחלה החריפה אך הוירוס נשאר חבוי בגוף לכל החיים .פצע החום המפורסם הוא ביטוי משני של התעוררות מחדש של הזיהום אך זה קורה רק אצל מיעוט האנשים.

הרפס מסוג HSV1 יכול להקלט מלחתחילה באברי המין אך זה נדיר יחסית מכיוון שרוב האנשים (אותם 90%) כבר חסינים בגיל שבו מקיימים יחסי מין.

מכיוון שהנך סובלת מהרפס 1 ישן (על פי נוכחות הנוגדנים) לא סביר שהנגעים שאת מתארת קשורים להרפס שנקלט באברי המין. יותר סביר שמדובר ב חצ'קון פשוט.
    אם את בכל זא שואלת :לזיהום באזור אברי המין מסוג 1 יש פחות או יותר אותו ביטוי כמו לזיהום מסוג 2.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו