מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדבקה חדשה בהרפסשואלת17/05/2010
שלום רב
נדבקתי לאחרונה בהרפס באיבר המין (אובחן ע"י גינקולוג, מטופלת כרגע במשחה + כדורים)
אני מאוד מקפידה על יחסי מין מוגנים ולמרות זאת נדבקתי
(ייתכן מבן זוג קבוע שטוען כי לא ידע שיש לו)
שאלותי -
1. האם ייתכן שאדם נשא ומדביק מבלי לדעת שהוא נשא?
2. האם זה אומר שלעולם לא אוכל לקיים יחסי מין ללא קונדום? האם תמיד אני בסכנת הדבקה והידבקות?
3. אני יודעת שהרפס זה לא איידס, אבל לקחתי את זה מאוד קשה, קשה לי לעכל את זה ואני גם כועסת על הפרטנר שלי (אולי לא בצדק), האם זה באמת כ"כ רציני?
אודה לתשובתכם.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
שואלת17/05/2010אם אהיה בעתיד בהריון (יש לי ילד אחד), האם הכרחי שהוא יסתיים בקיסרי?
או שיש דרך למנוע את התפרצות ההרפס בזמן ההריון בכדי ללדת בלידה רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ועוד שאלה
מירית17/05/2010אני מגיבה לך לפי מה שאני יודעת ואני בודקת וחוקרת המון בנושא לאחרונה כי גם נדבקתי בווירוסואני אכתוב מה שאני יודעת
1.נוא יכול להיות נשא מבלי לדעת. זה בהחלט אפשרי
4.בהריון תוכלי לקחת כדורים לטיפול מונע כדי שלא יתפרץ הרפס
ואז רוב הסיכויים שהלידה תהיה רגילה.
רק שתדעי שכ60-90 אחוז מהאוכלוסיה נושאים את נגיף ההרפס. ( לרוב זה רק נוגדנים למחלה שנמצאים בדם ואינם מדבקים)
זה באסה רצינית אני לא מצליחה להתמודד עם זה אני בדיכאון שלא עובר לי ומרגישה שהמיניות שלי דוכאה. אני מחכה שההרגשה הרעה תעבור לי ושאני אקבל את זה ואשלים עם זה..יותר שמקשמ לי המחשבה שלי יש הרפס קשה לי המחשבה שאני אדביק..
ולכן אני גם מחכה לתשובה לשאלה בדבר יחסי המין עם קונדום
אני חושבת לצערי שהסיכויים להדבקות בלי קונדום כאשר אין נגיף פעיל הם בערך 8 אחוז.. פחות מעשר
כי הנגיף צריך להיות פעיל כדי להדבק. לא ניתן להדבק כאשר הנגיף רדום לפי מה שהבנתי.....
אני מקווה שנהיה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי על עוד משהו
מירית18/05/2010תוכלי לקחת כדורים לטיפול מונע כדי למנוע התפרצות גם כחודש אחד לפני ההריון.
כדי שלא תהיה בעיה בלידה עצמה - אם יש הרפס שאשר התינוק בבטן זה לא משנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
מירית17/05/2010ייתכן שנדבקת באמצעות מין אוראלי.שהוא עשה לך או שאת עשית לו .
ו... אין מה לעשות זה חלק מהחיים
להמון אנשים יש מחלות מין בעולם....והרפס בפרט.
סביר שנדבק במהלך החיים. כמו שסביר שהפרטנר שלך ידבק עם אתם שוכבים בלי קונדום.
כ 20 אחוז מהחברה יש הרפס. (רדום או פעיל) אחד מ 5 ! אז מי ששוכב-ת עם 5 אנשים "תאורטית" או הגיונית כבר יש סיכוי של 100 אחוז מפגש עם הרפס וכן סיכויי ההדבקות. זו המחלה המודרנית אולי הנפוצה ביותר.....
אנחנו רק בני אדם... וזה לא יותר גרוע ממחלאת אחרות
אני גם בדיכאון יש לי מבחן ובמקום ללמוד אני נכנסת לפורום כל הזמן וכותבת לך עכשיו
לקחתי את זה מאוד קשה.. גם אני נזהרתי תמיד
אפילו שקלתי להתאבד... ועדיין אני לא מסוגלת עם המחשבה שאני אדביק אנשים שאיתי... זה מדכא מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שאני עוזרת טיפה...
מירית18/05/2010לפי דעתי תוכלי לשכב בלי קונדום. זה וירוס שעובר בין אנשים, את לא באמת חלק מזה.. את רק גוף דרכו עובר הוירוס.
זה לא כל כך רציני. זה לא צריך למנוע ממך כלום. אף אחד לא דורש ממך להתנזר ממין.
רק לא לקיים יחסי מין כשהפצע פעיל ואז סיכויי ההדבקה גבוהים
דרך אגב: הרופאים יאמרו שיש סיכויי הדבקה יותר גבוהים ממה שיש באמת כנראה כדי למנוע סיכוי להדבקות נוספות אבל אם הוירוס רדום אני חושבת שבכלל לא ניתן להדבק ! צריך לברר את זה....
זה כמו שמנוגדנים בדם לא ניתן להדבק...(למרות שהוירוס בהפרשות גם כשהוא רדום )
אני חושבת שאולי ניתן להדבק רק כשהוירוס "משתולל" וזה במצב הפרודרום (שלפני המחלה) או כשיש פצע... מעבר לזה אולי יש 5 אחוז...
(למדתי קצת ביולוגיה וזה הגיוני)
הערה: לא שזה משמח שאנשים סובלים יותר אבל - יש אנשים שסובלים מזה באמת
( אני לא יודעת מה תהיה תדירות ההתקפים שלך)
אבל יש אנשים שיש להם התפרצות כל חודש.! (:() צריך לשמוח אם זה לא ככה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מירית
שואלת18/05/2010על כל התשובות.
אני חושבת שאת מרגישה בדיוק מה שאני מרגישה
אני בחורה מאוד מינית, מאוד סקסית, מתחילים איתי המון ואני ממש מרגישה שלקחו לי את ה"ליבידו" ;-)
אני מרגישה שהנזק לי הוא יותר נפשית מאשר פיזית, אפילו שההתקף הזה מאוד קשה (התקף ראשון)
אני לא זוכרת סבל פיזי כזה שעברתי אי פעם (ועברתי פה ושם דברים לא קלים....)
אבל כאמור, הקושי היותר קשה הוא נפשי. גם לדעת ממי נדבקתי, איך נדבקתי וכל זה
אני מאוד נזהרת, אתמול הסתכלתי בבדיקות שעשיתי לפני 3 שנים בתחילת ההריון ואז לא הייתי נשאית וגם לא היה לי חיסון. אז יש לי 3 אנשים שאפשרי שנדבקתי מהם, ועם כולם נזהרתי בטירוף........
(והם כמובן כולם טוענים שהם נקיים)
קשה לעכל את זה, אני מחכה לתשובה של הרופא וגם שלחתי את הבן זוג הנוכחי שלי (שכנראה ממנו נדבקתי) לבדיקות דם, אני חייבת לדעת.....
תודה רבה לך על התשובה.....
שנהיה בריאות, בגוף ובנפש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף1
מירית18/05/2010ההתקף הראשון תמיד יהיה חזק יותר... אחכ כך יכול להיות שגם לא ייו לך התקפים בכלל...
או פעם בשנה...
לצערי לא ניתן לעשות עם דבר (חוץ מתרופות כשהוירוס פעיל ונראה לעין) או טיפול מונע(כל הזמן לקחת כדורים על מנת למנוע התפרצות) יום אחד ימציאו תרופה ואז הוירוס ייעלם מהעולם...
עובדים על חיסון...
באמת ההתמודדות הקשה ביותר היא נפשית.
אבל את יכולה להרגיש סקסית ומסוכנת חחח ;)
אני גם חושבת שאני יודעת ממי נדבקתי. אבל האמת שלא ניתן לדעת... יכול ליות שהוירוס היה רדום בגוף שנים
ואין לך מה לכעוס על בן הזוג שלך.. כמו שמי שתהיה איתו אחר כך (אם תיהיי) לא צריך לכעוס עלייך
אין מה לעשות, ראי עצמך כחלק ממעגל החיים, כ 20 אחוז יש הרפס ... רק שתראי כמה זה נפוץ.
מפחיד... אני כל כך עצובה שנדבקתי.. אני תמיד הייתי אובססיבית עם מה שקשור לנקיון של הגוף
אבל את לא צריכה לראות את זה כ"לא נקייה" אני מנסה להסתכל על זה בצורה חיובית אני לא מצליחה... :( מאוד קשה
אבל צריך לנסות להתנתק מסטיגמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
מירית18/05/2010בעצם לא הייתי אובססיבית לנקיון... אני לא אוהבת את התכונה הזאת
אני פשוט דואגת לבריאות ולמראה...
מצטערת על הצפת ההודעות אני מקווה שזה לא מפריע לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירית
שואלת19/05/2010לא מפריע בכלל, להיפך... עושה טוב לדעת שאני לא לבד בסירה...
(צרת רבים נחמת טיפשים ;-) )
עכשיו אני תוהה האם מותר לי לתת מין אוראלי בזמן הזה
(יש לי עדיין פצעים וכמובן אני עדיין מטופלת, הפצעים באיבר המין ולא בפה)
מעניין מה הרופאים ישיבו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שכדאי לך לקרוא את זה
מירית22/05/2010הדבקה בהרפס מתרחשת ע"י הפרשת.. ד''ר אריה י. ליפשיץ
17.02.10 17:32
הוירוס מנגעים פעילים (שנראים או שהם מיקרוסקופיים ואת אינך מרגישה בם) ומגע עם עור פגוע (ולו מיקרוסקופית) של בן זוגך. מגע מיני אוראלי (פיו אל איבר מינך) בעת שאת סובלת ממחלה פעילה עם נגעים מפרישי וירוס, עלול להדביק את אזור הזקן שלו, בעיקר אם הוא טרח להתגלח היטב לפני פגישתכם.
ככל שזוגיותכם תתקדם, המגע המיני ביניכם נעשה פחות סוער ופחות פוצעני וכך פוחת הסיכון שלו להדבק אך לצערי הסיכון לעולם אינו אפס
זה נראה פחות מלחיץ עכשיו בנוגע לנדבקות נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה
ד``ר שרגא וקסלר20/05/2010נדבקתי לאחרונה בהרפס באיבר המין (אובחן ע"י גינקולוג, מטופלת כרגע במשחה + כדורים)
אני מאוד מקפידה על יחסי מין מוגנים ולמרות זאת נדבקתי
(ייתכן מבן זוג קבוע שטוען כי לא ידע שיש לו)
שאלותי -
^^כן
2. האם זה אומר שלעולם לא אוכל לקיים יחסי מין ללא קונדום? האם תמיד אני בסכנת הדבקה והידבקות?
^^את תמיד מדבקת ומפאת השכיחות הגבוהה אין מקום לדאגה:
3. אני יודעת שהרפס זה לא איידס, אבל לקחתי את זה מאוד קשה, קשה לי לעכל את זה ואני גם כועסת על הפרטנר שלי (אולי לא בצדק), האם זה באמת כ"כ רציני?
^^את עושה מזבוב פיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה
ד``ר שרגא וקסלר23/05/2010נדבקתי לאחרונה בהרפס באיבר המין
^^איך אובחן
^^כן
2. האם זה אומר שלעולם לא אוכל לקיים יחסי מין ללא קונדום?
^^זה כ"כ נפוץ שאין טעם לחששך. בנוסף קונדום תמיד טוב.
האם תמיד אני בסכנת הדבקה והידבקות?
^^כן
^^את עושה מזבוב פיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)