מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רציתי לומר תודה רבה שאתה עונה עלמירית23/05/2010
השאלות... ! אני בלחץ מזה.. ושאלתי לא מסודר אז אני מרכזת את השאלות שלי.
אני מקווה שהם יהיו ברורות
1. האם המידע שרק ל20 אחוז מנשאי ההרפס יש הרפס פעיל נכון ?
2.אם לא, מה הסיכויים שלבן זוגי יהיה הרפס פעיל והוא לא יהיה רק נשא ??
ובבקשה אל תענה אין לדעת.. לפי הנתונים שאתה חושב שיש מה הסיכויים שיהיה לו הרפס פעיל ?
זהו לבינתיים, אם יהיה עוד אני אשתדל לרכז אותם.
ושוב .. תודה רבה שאתה עונה על השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונה על השאלה לכמה אחוזים יש פעיל
מירית23/05/2010ההערכה היא שארבעה מתוך חמישה אנשים הנושאים את וירוס ההרפס הגניטלי אינם מודעים לעובדה זו. בשל חוסר הידיעה נשאים אלו יכולים להעביר את המחלה לבני זוגם או לילדיהם במהלך הלידה., 23/03/00
מחקר חדש שהתפרס בכתב העת The New England Journal of Medicine, על ידי חוקרים מאוניברסיטת ואשינגטון, טוען כי אנשים נוספים יחלו בהרפס גניטלי אם לא יחונכו לזיהוי הסימפטומים של המחלה. בעבר חשבו כי חולי הרפס ללא סימפטומים נדיר שיפיצו את הוירוס דרך אברי המין, אך מחקר זה מוכיח שעובדה זו אינה נכונה ורוב החולים בהרפס גניטלי קבלו את המחלה ממשהו שלא היה ידוע כנשא של הוירוס.
מחלת ההרפס הגניטלי אינה מסכנת חיים אך זו מחלה כרונית שניתן לדכא אותה על ידי טיפול בתרופות כגון: אציקלויר. סימפטומים של המחלה כוללים: נגעים שונים על אברי המין, אך רבים מהנשאים של הוירוס אינם מראים סימפטומים כלל. קשה מאוד לאבחן את המחלה שכן בבדיקת דם קשה להבדיל בין וירוס הרפס מסוג 2 שגורם למחלה באברי המין, לבין וירוס הרפס מסוג 1 שגום למחלה המוכרת בשפתיים.
המחקר השתתפו 53 אנשים שבבדיקה נמצאו כנשאים של הוירוס למרות שלא ידעו על נשאות זו, ו- 90 חולים שידעו על נשאותם. החוקרים מצאו כי 83 אחוזים מהחולים שלא ידעו על הנשאות נשאו את הוירוס בהפרשות מאברי המין, זוהי דרך ההעברה העיקרית של המחלה. כמו כן המחלה יכולה לעבור גם במין אוראלי, וכן במעבר העובר בתעלת הלידה
ולכן, רוב הסיכויים שאם בן זוגי יידבק הוא לא יידע מכך. זו עובדה הגיונית לגמרה...
ועוד דבר- האם הוא ירק נשא הוא יכול להדבק עוד פעם ואז יהיו לו פצעים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה...
ד``ר שרגא וקסלר24/05/2010אם נדבקים פעם אחת אזי יתכן שיהיו התקפים שכיחים או התקפים נדירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן להדבק באותו הוירוס
מירית18/06/2010יותר מפעם אחת ?
(ללא מין הזמן התפרצות)
שאלות:
1.ניתן להדבק כמה פעמים באותו הוירוס ?
2.לפי המחקר- רק 20% ממי שיש לו וירוס יודע ... אז הסיכויים שבעלי לא יידע גדולים ?
היה לי חבר כמה שנים.. ושכבנו לא מעט. עם קונדום (אבל היה גם מין אוראלי וכול) הוא אף פעם לא אמר לי משהו על זה שהוא נדבק.. וגם לא האחרים שיצאתי איתם וקיימתי יחסי מין
3.האם יש כמות נגיפים שונה אצל אנשים ולכן יש שוני בין ההתפרצויות ?
נניח ויש לי מעט תאי תרבית של הוירוס, הסיכוי קטן יותר להדבק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדבקתי בוירוס
מירית18/06/2010לפני כמה שנים , אבל לא ממש ייחסתי לו חשיבות. חשבתי שזה איזה פטרייה שחוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)