מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלמידיה דחוףףףףףףףףף מאוד!!!!שירן30/10/2007
שלום רב, אני בת 20 עם בן זוגי כ 3 חודשים לאחרונה הוא סובל מצריבה בשטן והפרשות -פנה לרופא עור ומין וזיהו אצלו את הכלמדיה, ניגשתי לרופא נשים שלי והתחלתי בטיפול בדוקסלין חקרתי לא מעט על המחלה וממה שאני מבינה היא יכולה לפגוע בפוריות ולהביא למצב עקרות השאלה שלי היא מה הסיכויים לכך? האם אפשר לבדוק פוריות בגילי? והאם בבדיקת דם אפשר לזהות כלימדיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה
ד''ר סרג' גרדשטיין02/11/2007שלום רב,
אכן חשוב שתקחי טיפול בכל מיקרה שהרי את יכולה להיות נשאית של כלמידיה גם ללא תלונות מצידך...
באשר לחששות מפגיעה בפוריות , הדבר קורה רק אם יש זיהום "עולה" על ידי הכלמידיה. דהיינו דלקת של הרחם והחצוצרות . מה שנקרא בלעז PID . זו מחלה סוערת יחסית עם חום וכאבים. נשאות בלבד לא גורמת להצטלקויות ברחם או בחצוצרות ועל כן אם לא חווית PID אין מקום לחששות.
מבחינת האבחון:
לבדיקת הדם אין הרבה משמעות שהרי העדר נוגדנים בדם לא שוללת נוכחות של כלמידיה בנרתיק ולהיפך, נוכחות נוגדנים לכלמידיה בדם יכולה לנבוע מזיהום עבר או זיהום על ידי כלמידיה אחרת (יש כמה סוגי כלמידיה וקשה להבדיל בבדיקות הדם . יש כלמידיה שפוגעת בדרכי הנשימה למשל ואין לה כל קשר למחלת מין).
לכן אפשר וחשוב לאבחן על ידי בדיקת שתן או משטח וגינאלי בבדיקת PCR לכלמידיה או
Antigen Detection לכלמידיה. יש רק לציין שהשיטות הנ"ל לא מבוססות על תרבית של חיידקים חיים אלא על חומצות גרעין או חלבונים שיכולים לשרוד ולכן אחרי נטילת הטיפול כדאי לחכות כחודש ואז לוודא שהבדיקה שלילית.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)