מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תמיד אומרים שמחלות המין מועברות רקמירית17/07/2010
באמצעות מגע מיני, ומי שלא קיים יחסי מין לא יהיו לו מלות מין..
אבל הם מתחילות מאיפושהו לא ? יש אנשים שיש להם הרפס סוג 2 לפני שבכלל קיימו יחסי מין, אחרת איך זה מועבר ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רק במגע מיני
נועה17/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל המחלה התחילה איפושהו לא ?
מירית17/07/2010...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לנועה
מירית18/07/2010האם יכולה להתרחש הדבקה עצמית בתוך כמה שעות ? אני 'אוכלת סרט' שהדבקתי את עצמי..
(הייתי עם מישהו שאני יוצאת איתו בסוף ההתקף) והוא רק עשה לי ביד (לא נתתי לו לרדת לי ולא כלום) וחצי שעה אחרי התקלחתי .. גם זה ל היה כמעט זמן.. כי חשבתי שבאמת יכולה להתרחש ככה הדבקה 'עצמית' אקיצר יכול להיות שהתרחשה הדבקה כל כך מהר ? אני חושבת שאולי יש נקודות שלא ראיתי קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
נועה18/07/2010האם יכולה להתרחש הדבקה עצמית בתוך כמה שעות ? אני 'אוכלת סרט' שהדבקתי את עצמי..
(הייתי עם מישהו שאני יוצאת איתו בסוף ההתקף) והוא רק עשה לי ביד (לא נתתי לו לרדת לי ולא כלום) וחצי שעה אחרי התקלחתי .. גם זה ל היה כמעט זמן.. כי חשבתי שבאמת יכולה להתרחש ככה הדבקה 'עצמית' אקיצר יכול להיות שהתרחשה הדבקה כל כך מהר ? אני חושבת שאולי יש נקודות שלא ראיתי קודם
- כן, ההדבקה יכולה להתרחש בכל מגע, לא צריך שיהיה ממושך, ידוע שאחת הדרכים להדבקה עצמית היא ממגע של האצבע והעברה לאיזור אחר. בצורה זו יכלת להידבק באיזורים נוספים.
הוא יכול להידבק אם הוא נוגע בפצע שלך ואז ישר בעצמו (איבר מין/פה/עיניים).
תשתדלי להימנע ממגע עם האצבע בפצעים ובמידה וכן (למרוח משחה למשל) לחטא ישר אח"כ (תקני אלכוהול-ג'ל כזה, זה אחלה) כדי למנוע העברה לאיזורים נוספים...
- ולשאלתך הקודמת- ברור שהמחלה התחילה מאיפשהו אבל אין טעם להתעסק עם תיאוריות אבולוציה וכדומיהן, העובדה- מחלות המין מועברות במגע מיני. זה לא אומר שהן מועברות אך ורק במגע מיני-
ולראייה- הרפס יכול להדביק גם במגע ונוזל מהשלפוחיות- לא רק ביחסי מין. לא רק הרפס- גם מחלות כמו פפילומה, הפטיטיסים וגם איידס וכו' מועברות בעוד דרכים. העברה ביחסי מין היא העיקרית והנפוצה יותר ולכן הן נקראות מחלות שמועברות במגע מיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדויק
:-(19/07/2010לא מדוייק...
לי יש משהו מוזר שאני לא זוכרת איך הרופאה קראה לזה,
ותלשה לי את זה עם פנצטה..
זה צצ לי בזמן האחרון ולא קיימתי שום יחסי מין כבר שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה פה לא מדוייק?
נועה20/07/2010לא הבנתי איך זה נוגד מה שאמרתי..
אמרתי שמחלות מין אלה מחלות שמועברות בעיקר, אך לא רק, במגע מיני,
כלומר- ניתן להידבק במחלות מין גם לא דרך מגע מיני...
ובאשר למה שאת מספרת- אולי זאת לא מחלת מין, רק מחלת עור, אם הרופאה אמרה לך שאין מה לדאוג כנראה שזה לא משו מדבק או רציני, אז לא הייתי מודאגת, אבל אולי שווה לך לנסות לברר את שם הנגע כדי להיות רגועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה- היא דווקא אמרה שזה מאד מאד
:-(20/07/2010הרופאה אמרה לי שזה מגיע מהאויר, כי זה קיים בכל מקום..
אמרה שזה יכול להגיע גם בסכין גילוח או כל דבר כזה..
והיא דווקא אמרה שזה מאד מאד מדבק..
מה שלא ברור לי זה איך יתכן כי לא ניתן לקבל שום דבר למנוע זאת?
או משחה אחרי שהיא תלשה לי את העיגולים מהגוף?
עם פינצטה?!
בקיצור רק יוד?
זה מוזר קצת
לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
נועה20/07/2010עכשיו למה התכוונת בלא מדוייק,
בכל מקרה אני עדיין לא רופאה ולא יכולה לתת לך תשובה בלי לדעת את שם הבעיה שהיתה לך,
זה נשמע כמו מחלת עור ולא מחלת מין מהתיאור שלך,
סביר להניח שזה כתוב בתיק הרפואי לאחר הביקור- אם את מוטרדת אז פשוט תתקשרי לברר,
אם יהיה לך את השם ותרצי להסיר ספקות יהיה הרבה יותר קל לעזור לך :)
בכל מקרה, ייתכן והגעת אליה בשלב מתקדם וזה כבר החלים ונשאר רק לרפא את העור,
הגיוני שקיבלת רק יוד, אין הרבה משחות ותכשירים שמיועדים למניעה... רק לטיפול,
וייתכן שכבר לא הצטרכת טיפול,
בכל מקרה, אני לא הייתי נלחצת במקומך אבל אם אינך רגועה תבררי את השם ותחזרי לפה :)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)