הרפס באיבר המין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס באיבר המין
    טליה
    20/07/2010

לפני כיומיים הרגשתי כאב צורב מעט באזור איבר המין. לא התייחסתי לזה ברצינות, לא הלכתי לרופא חשבתי שזה יחלוף לבד. בכל מקרה אתמול הכאב נעשה נורא חזק וכשעשיתי פיפי הצריבה הייתה נוראית כמו כן גם הבחנתי במין פצע על השפתיים באיבר המין.
    אתמול בערב היו לי כאבי בטן מאוד חזקים והוריי לקחו אות לבית החולים. לפי דגימת שתן שנתתי אמרו לי שיש לי דלקת בדרכי השתן וביקשתי גם להיבדק על ידי רופא נשים והוא אמר לי שיש לי הרפס ולא הסביר לי כלום על כך רק נתן לי משחה. אני הייתי רוצה לדעת בהרחבה מה משמעות הוירוס הזה שגורם להרפס שיצא לי. אני מאוד מפחדת שיש לזה קשר לאיידס או למחלות מסוכנות אחרות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס באיבר המין

הוספת תגובה

• אין קשר

נועה
    20/07/2010

הקשר היחיד הוא ששתי המחלות נחשבות למחלות המועברות במגע מיני,
    ולאנשים החולים באיידס קל יותר להידבק (בשל מע' החיסון הכושלת),
    מעבר לזה- לך אין מה לחשוש- זאת מחלה שאינה מסכנת חיים כלל.

בנוסף, יש מאמר באתר של הד"ר שמפרט על הרפס ושווה לך לקרוא.

לכל מקרה, כמה מילים על הוירוס:
    הרפס זה וירוס שאינו חולף כל החיים- אלא שהוא מגיע בהתפרצויות-
    בתקופה שהוא מגיע לעור הוא מדבק במיוחד ואז את רואה את השלפוחיות שהן תוצר של הילחמות מער' החיסון שלך נגד הוירוס.
    יתר הזמן (רוב הזמן) הוירוס לטנטי- כלומר "רדום"- ונשאר בגוף שלך בגופי העצב ולא בא לידי ביטוי עד ההתפרצות הבאה.

לא ניתן לחזות את ההתפרצויות והן מושפעות מגורמים רבים ושונות בן אדם לאדם, לרוב הן יותר נוטות להופיע במצבים בהם מע' החיסון חלשה כמו מחלה.

הוירוס חולף מעצמו אחרי כמה ימים וטיפול במשחת באציקלוויר מזרז את ההחלמה.
    הוירוס מדבק במגע- גם עם היד וגם ביחסי מין- אוראלי או רגיל... אז תצטרכי להיזהר בתקופת ההידבקות ממגע מכל סוג- גם הדבקה עצמית תיתכן מאיזור לאיזור במגע עם האצבע.
    תשתדלי לא לחלוק מגבות/בגדים בתקופת ההתפרצות מחשש להדבקה.

הוירוס יכול להיות מסוג 1 או 2- כאשר 1 לרוב אוראלי ו-2 גניטלי, עם זאת ניתן להידבק גם בוירוס האוראלי באיבר המין ע"י מין אוראלי או מגע עם האצבע בפה ואח"כ באיבר המין.
    את יכולה לברר איזה וירוס יש לך בבדיקת דם פשוטה. אם יש לך את אחד הסוגים זה לא מונע הידבקות עתידית בסוג השני.

סה"כ לוירוס אין ולא צריכה להיות השפעה מכריעה על חייך, אבל חשוב לנקוט באמצעי זהירות בעיתות התפרצות.

שיהיה בהצלחה והחלמה מהירה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טליה
    20/07/2010

אני חייבת לומר שהרגעת אותי. הייתי נורא לחוצה בקשר לכל העיניין הזה והבנתי יותר על ההרפס.
    אני מקווה שזה יעבור מהר ולא יהיו הרבה התפרצויות ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס

ד``ר שרגא וקסלר
    21/07/2010

הרפס היא מחלה שכיחה ביותר ותוכלי להרחיב ידיעותייך ולהרגע אם תקראי כתבות בנושא באתר זה או באתרים אחרים כולל בשלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו