מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרפס - בדיקת דם IGGגל14/08/2010
שלום ,
ברצוני לשאול מספר שאלות-
1. ישנו חשד סביר של רופא הנשים שלי שנדבקתי בהרפס גניטלי. - עפ"י מיטב הבנתי אדע באופן בטוח רק בעוד 3 חודשים כשניתן יהיה לראות נוגדנים בדם.
שאלתי היא- האם בדיקת הדם igg יוצאת חיובית רק כאשר היה התקף קודם, או גם במצב בו אדם הוא רק נשא- ועדיין לא חוה התקף. כלומר - אם נדבקתי מבן זוגי והוא לא חווה התקף מימיו- האם נראה זאת בבדיקות למרות שלא התקף?
2. האם איאלץ מהיום לקיים יחסי מין רק עם קונדום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירית
מירית15/08/2010קודם כל- למה לך זה מפריע עם קונדום ? זה מפריע יותר לגבר
ולא. אבל עדיף... כשתרצי להכנס להריון כמובן שלא צריך קונדום, אבל תמיד עדיף קונדום. יש מחלות מין נוספות .. עם הרפס יותר קל להדבק במחלות מין נוספות, אבל זה לא עובר כל כך מהר כמו שאת חושבת
ולדעתי רוב מי שנדבק זה בגלל אנשים שלא יכולים להתאפק יומיים כשיש להם פצע פעיל,
או לא יודעם שיש להם בכלל. אני חושבת שנדבקתי בתיכון, אז היה לי פעם ראשונה תסמין.
לא הדבקתי אף אחד שידוע לי עליו, והיו לי מערכות יחסים ארוכות. ככה שאין לך מה לדאוג, עם קונדום הסיכויים להדביק דיי קלושים...
ויש סיכויים לא קטנים שגם לו יש את הוירוס כבר. להרבה אנשים יש היום,יותר ממה שאת חושבת.....
אני לא חושבת שזה משנה כלל, צריך לשים על זה פס. רק לאחרונה גיליתי שמה שהיה לי זה הרפס והיה לי את זה כבר הרבה שנים. זה אף פעם לא הפריע לי,כשלא ידעתי מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס...
ד``ר שרגא וקסלר18/08/2010שאלתי היא- האם בדיקת הדם igg יוצאת חיובית רק כאשר היה התקף קודם, או גם במצב בו אדם הוא רק נשא- ועדיין לא חוה התקף.
^^כן
2. האם איאלץ מהיום לקיים יחסי מין רק עם קונדום?
^^לרוןב האוכלוסיה יש כך שזה שיקול שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הערתך - ד"ק שרגא
מירית19/08/2010השיקול בשימוש בקונדום הוא שלך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך- עוד שאלת הבהרה-
גל19/08/2010שלום,
כלומר מתשובתך אני מבינה שייתכן ואדם לא חווה התקף מימיו ותשובות הבדיקות שלו יצאו תקינות, ועדיין הוא עשוי להעביר מחלה אם הוא נשא?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא...תשובה בינתיים
מירית20/08/2010אם הבדיקה מראה נוגדנים להרפס סימן שיש הרפס. יש אנשים שלא יודעים שיש להם כי זא או קטן ונמצא בשיער העורווה למשל, או שאין להם התקפים (אולי בינתיים ובעתיד יכול להיות) יש אנשים שלא יודעים מה זה ולא הולכים לרופא גם.
אבל מי שהסדיקה מראה אצלו נוגדנים סימן שיש לו את הוירוס
זה מפריע לך שיש לך ? איך את מתמודדת עם הידיעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ק שרגא
מירית20/08/2010לרוב האוכלוסייה יש הרפס באיבר המין ? או בכלל נגיף של הרפס אחר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...
ד``ר שרגא וקסלר23/08/2010מדוע את לא קוראת בכתבות על הרפס?
התשובה היא חיובית ל 2 שאלותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)