קונדילומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונדילומה
    ירון
    18/08/2010

ד"ר שלום,
    לפני כחצי שנה אבחן אצלי רופא העור קונדילומות. הקונדילומות נצרבו בחנקן אך חזרו.
    כך מס' פעמים. גם טיפול בקונדילוקס לא סייע למגר את הקונדילומות.
    לפני כשבועיים עברתי טיפול פוטודינמי שגם הוא לא הצליח להתמודד עם הבעיה ועדיין יש יבלות.
    היום הרופא הפנה אותי לטיפול לייזר.
    עלי לציין כי הקונדולומות מפוזרות בכל בסיס איבר המין, בשטח נרחב.
    האם טיפול לייזר יכול לפתור את הבעיה? האם ישנו טיפול "שטח" שיכול לחסל את התופעה?
    ושאלה שלא קשורה לטיפול עצמו. הרופא הזהיר אותי כי במצב זה אני מאוד מדבק ועלי להמנע מקיום יחסי מין כל עוד הקונדילומות קיימות. מצד שני קראתי באינטרנט בכל מיני מאמרים שההדבקה יכולה להיות גם במצב רדום וכן, שהזן של הוירוס שגורם לקודילומות לא גורם להתפתחות סרטן צוואר הרחם. בקיצור, עד כמה אני מסוכן לבת הזוג שלי? האם עלי להמנע מקיום יחסי מין באופן מוחלט?
    אם בת הזוג שלי קבלה את החיסון נגד ה HPV, האם היא עדיין בסכנת הדבקה?

אני מתוסכל מאוד מהמצב הכרוני הזה ומאוד מבולבל מהמידע הרב והשונה שמפורסם באינטרנט ושקיבלתי מהרופא שלי.
    אודה על תשובתך המהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה

הוספת תגובה

• קונדילומה

ד``ר שרגא וקסלר
    18/08/2010

תוכל לקרוא כתבות שלי ושל אחרים באתר שלי או באחרים על המחלה והטיפול בה. ניתן לחסל את הקונדילומה באמצעות לייזר מכוון ע"י קולפוסקופ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות:

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    18/08/2010

שלום ירון
    1. אין טיפול ש"מחסל". הטיפול נועד תמיד לטפל בנגעים שקיימים אך צריך לזכור שיש זריעה "רדומה" של הוירוס ולכן תידרשנה ססיות טיפול חוזרות עד להשגת החלמה מליאה
    2. לוירוסי HPV פוטנציאל מסרטן. אמנם ידוע על מס' זנים שכיחים יותר בהקשר זה אך לא ידוע שהאחרים "תמימים" לגמרי באשר ליכולת להשרות סרטן עור
    3. הסיכון להדביק את בת הזוג פוחת לכמעט 0 באם אין לך נגעים קליניים ובאם המגע המיני בינכם אינו פוצעני. המלצתי: טפל בנגעים שמופיעים מדי פעם בהקדם. הגיע לביקורת רופא העור שלך כל 3 שבועות עד העלמות הנגעים וכל מס' חדשים לאחר מכן לוודא שאין נגעים חדשים (& מעקב עצמי!). עד החלמה קלינית שקול עם בת הזוג שלך אמצעי סיפוק מיני הדדי אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו