מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדבקה של תינוק בהרפס סוג 2שירה17/10/2010
שלום רב,
אני נשאית של הרפס סוג 1 וסוג 2. ההתפרצות הראשונה של הרפס סוג 2 הייתה בהריון האחרון שלי. כעת התינוק שלי בן חודשיים.
שאלותיי הן כאלו:
1. בהנחה שההרפס מסוג 2 קיים אצלי גם בפה (בעקבות יחסי מין אוראליים שקיימתי עם בעלי), האם אני יכולה להדביק את ילדיי באמצעות נשיקות או רוק? האם הרפס סוג 2 יכול לעבור באמצעות רוק או רק באמצעות מגע עם הפרשות מאיברי המין? (אני בעיקר חוששת לתינוק).
2. בהנחה שניתן להדבק בהרפס סוג 2 באמצעות הרוק, עד איזה גיל הרפס מסוג 2 יכול להיות קטלני עבור תינוקות? האם הרפס מסוג 1 גם כן קטלני עבור תינוקות?
3. האם ישנה דרך לבדוק האם ההרפס מסוג 2 קיים אצלי גם בפה?
4. שאלה כללית: האם ישנה סכנה להדבקה תוך רחמית של העובר בהרפס? האם
בהריון הבא שלי, החשש להדבקה תוך רחמית יקטן בעקבות נוגדנים שאעביר לעובר?
אודה מאוד על תשובתכם המהירה, אני בחרדות איומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה של תינוק בהרפס סוג 2 - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/10/2010שלום שירה,
להלן שאלותיך ותשובותי:
1.
שאלתך: בהנחה שההרפס מסוג 2 קיים אצלי גם בפה (בעקבות יחסי מין אוראליים שקיימתי עם בעלי), האם אני יכולה להדביק את ילדיי באמצעות נשיקות או רוק? האם הרפס סוג 2 יכול לעבור באמצעות רוק או רק באמצעות מגע עם הפרשות מאיברי המין? (אני בעיקר חוששת לתינוק).
תשובתי: תיאורטית כן. בכל מקרה הדבקה בהרפס בדרכי הנשימה העליונות צפויה במהלך 6 שנות החיים הראשונות
2.
שאלתך: בהנחה שניתן להדבק בהרפס סוג 2 באמצעות הרוק, עד איזה גיל הרפס מסוג 2 יכול להיות קטלני עבור תינוקות? האם הרפס מסוג 1 גם כן קטלני עבור תינוקות?
תשובתי: בעיקר בזמן הלידה. אז ההדבקה מתרחשת מרירית תעלת הלידה הנגועה לריריות העיניים ודרכי הנשימה ועלולה להגיע למוח וקרומיו. הסיכון לזיהום מפושט בהרפס פוחת ככל שהתינוק גדל ומתפתחת וככל שמערכת החיסון שלו מבשילה
3.
שאלתך: האם ישנה דרך לבדוק האם ההרפס מסוג 2 קיים אצלי גם בפה?
תשובתי: כן אך לא זמינה כ"כ - לנסות לזהות את הוירוס בעזרת צביעות מתוחכמות (אימונופלואורסנציה או PCR ממשטח שניטל מבועת הרפס מהאזור)
4.
שאלתך:האם ישנה סכנה להדבקה תוך רחמית של העובר בהרפס? האם
בהריון הבא שלי, החשש להדבקה תוך רחמית יקטן בעקבות נוגדנים שאעביר לעובר?
תשובתי: הסיכון הנו בעיקר להדבקה דרך תעלת לידה עם זיהום הרפס פעיל. במקרים כאלה מקובל להעדיף לידה בניתוח קיסרי. כוון שכולנו יולדים בבתי חולים בהשגחת צוות רפואי מיומן הסיכון לכך קטן עד אפסי. ביחוד נוכח העובדה שאינך מספרת שנדבקת בהרפס באברי המין שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)