מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורופלסמה- חוששת מאוד !!!!!!!חנית22/10/2010
שלום,
בת 33 , רווקה.
לפני כשלושה וחצי שבועות החלה אצלי צריבה חזקה בזמן מתן שתן ואחריה עם דימומים קלים כשאני מנגבת.
3 תרביות שתן עקרות , אולטראסאונד וגינלי תקין , פרוטוקול סי טי אבנים תקין.
בעקבות כתבות שקראתי ביקשתי מהגינקולוג שלי לתת לי הפנייה לבדיקת כלמידיה היות והתסמינים דומים.
בעודי ממתינה לתשובה לבדיקה הנ"ל , היות והכאבים לא פסקו , הופנתי לאורולוג שהפנה אותי לבצע ציסטוסקופיה. הבדיקה יצאה תקינה , והכאבים במתן השתן התרבו.
בשל הכאבים , הדימום נתן לי רופא המשפחה אנטיביוטיקה מסוג זינט , 500 מ"ג פעמיים ביום למשדך 10 ימים.
את האנטיביוטיקה התחלתי לקחת לפני 3 ימים.
אמש קיבלתי את תוצאות הבדיקה ששללו כלמידיה אך את אורופלאסמה סימנו כחיובי !!!
פניתי לגיניקולוג שאמר כי בדרך כלל מטפלים באנטיביוטיקה מסוג דוקסילין אך בגלל שהתחלתי בזינט אין אפשרות להפסיק וייתכן כי הזינט עשוי להועיל.
עוד ציין הגיניקולוג שהחיידק הזה לאו דווקא הועבר ביחסי מין , וייתכן כי הועבר בשימוש בשירותים ציבוריים , נשיקה , כוס מים , גכ'קוזי , בריכה וכו'... או אף פורץ בשל מתח נפשי?
לפי מה שאני קוראת באינטרנט זו מחלה / חיידק שעובר אך ורק ביחסי מין.
אני מבקשת לדעת אם ישנה דרך נוספת להידבקות מלבד ביחסי מין שכן אדע מאיפה זה הגיע אליי והאם מהאקס שלי שהוא היחיד שאני מקיימת איתו יחסים ב 4 שנים האחרונות.
עוד אציין כי מקיום היחסים האחרון שלנו ועד לפרוץ הכאבים במתן השתן עברו שבועיים.
האם הגילוי נחשב למוקדם ? אני חוששת מפגיעה בפוריות שלי , והאם זינט מתאימה לטיפול ???
תודה מראש על התשובה וסליחה על אורך השאלה, אני לא מצליחה להירגע !!!
שבת שלום. חנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורופלסמה- חוששת מאוד !!!!!!! - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ25/10/2010שלום חנית,
אוריאופלסמה גורמת בעיקר לזיהומים בדרכי השתן. יחסי מין לאחר הפסקה ארוכה עלולים להיות גורם המקל על התפתחות זיהום כנ"ל, אך אין מדובר במחלת מין ולדעתי גם אין סכנה לפוריותך בעתיד.
בכל מקרה ההמשיכי במעקב אצל רופא הנשים שלך והוועצי בו גם בנושא הסיכון לפוריותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)