מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב,כרמית25/10/2010
אני נמצאת היום בהריון, בחודש רביעי. הייתי בסקירת מערכות ראשונה במרפאה פרטית. כאשר הרופא סיים את הסקירה שלי, וכל הקונדום היה מלא בהפרשות שלי, שמתי לב שהוא אינו שוטף ידיים והייתי בשוק וגם לא ראיתי שהוא מחטא אותן עם חומר חיטוי. כאשר נכנסנו לחדר הוא הוריד את החתיכת נייר שהייתה שם, ממטופלת קודמת ולא שטף ידיים. שאלתי היא כזאת, הוא מלביש קונדום על גבי מכשיר גדול כזה שמחדירים אותו וגינאלית לתוך הנרתיק ורואים בעזרתו כל מה שקורה ברחם. ברגע שהוא לא שטף ידיים ונשארו על גביו ידיו כל ההפרשות, דם וכיו"ב של מטפלת קודמת והוא מלביש בידיו המזוהמות את הקונדום על גבי המכשיר שמוחדר אלי, האם אני בסכנה זיהומית כולשהי? הכוונה הידבקות בזיהום, מחלת מין, הפטטיס או איידס. באופן כללי אני שומרת על עצמי ובפרט עכשיו שאני בהריון. אנא ממך על סמך נסיונך הרפואי מה הסיכוי להידבקות באחד מהדברים שתיארתי? האם החרדה שלי מוצדקת? האם אני יכולה להיות רגועה?
אחרי כמה זמן הפרשה מגוף האישה מתייבשת ואיננה מהווה סכנה יותר?
האם הסיכויים להידבק כך גבוהים או נמוכים?
אנא תנו לי מענה ברור, זה הריון ראשון ואני בחרדה איומה.
אודה לתשובותיך,
לירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב, - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר04/11/2010אין לי מענה ברור לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברורה לי תשובתך
כרמית04/11/2010אם אתה רופא שמתמחה במחלות מין, אז איך אינך יכול לענות לי?
הרי על סמך נסיונך, אני בטוחה שנתקלת במקרים כאלה ואחרים.
אני סה"כ שאלתי אם אני יכולה להיות רגועה? גם בשביל עצמי וגם בשביל העובר?
והאם כך אפשר להידבק במחלות מין, לרבות איידס והפטטיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברורה לי תשובתך - תגובה
ד``ר שרגא וקסלר04/11/2010איני יכול להרגיע וזה נשאר לשיקולך לעשות בדיקות מתאימות לפי מידת החשיפה שלך שאת מכירה אותה. אנא קבלי בהבנה את התשובה ואל תתרגזי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)