שלום רב.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב.
    כרמית
    27/10/2010

אני נמצאת היום בהריון, בחודש רביעי. הייתי בסקירת מערכות ראשונה במרפאה פרטית. כאשר הרופא סיים את הסקירה שלי, וכל הקונדום היה מלא בהפרשות שלי, שמתי לב שהוא אינו שוטף ידיים והייתי בשוק וגם לא ראיתי שהוא מחטא אותן עם חומר חיטוי. כאשר נכנסנו לחדר הוא הוריד את החתיכת נייר שהייתה שם, ממטופלת קודמת ולא שטף ידיים. שאלתי היא כזאת, הוא מלביש קונדום על גבי מכשיר גדול כזה שמחדירים אותו וגינאלית לתוך הנרתיק ורואים בעזרתו כל מה שקורה ברחם. ברגע שהוא לא שטף ידיים ונשארו על גביו ידיו כל ההפרשות, דם וכיו"ב של מטפלת קודמת והוא מלביש בידיו המזוהמות את הקונדום על גבי המכשיר שמוחדר אלי, האם אני בסכנה זיהומית כולשהי? הכוונה הידבקות בזיהום, מחלת מין, הפטטיס או איידס. באופן כללי אני שומרת על עצמי ובפרט עכשיו שאני בהריון. אנא ממך על סמך נסיונך הרפואי מה הסיכוי להידבקות באחד מהדברים שתיארתי? האם החרדה שלי מוצדקת? האם אני יכולה להיות רגועה?
    אחרי כמה זמן הפרשה מגוף האישה מתייבשת ואיננה מהווה סכנה יותר?
    האם הסיכויים להידבק כך גבוהים או נמוכים?
    אנא תנו לי מענה ברור, זה הריון ראשון ואני בחרדה איומה.
    אודה לתשובותיך,
    לירון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב.

הוספת תגובה

• שלום רב. - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    02/11/2010

לירון,
    רופא הנשים שלך עוטף את המכשירים שהוא מחדיר לך באמצעי לשימוש חד פעמי וכן מגן על ידיו מכפפות.
    אני מניח שהוא גם שוטף את ידיו לעיתים מזומנות ומשתמש גם לחיטוי בתמיסת אלכוהול מיוחדת.
    כמו כן, מנסיוני, אני מניח שהוא עושה זאת בזמנים שנוחים לו ולאו דווקא בזמנים בם את יכולה לראות אותו שוטף את ידיו או מחטא אותן.
    אם בכל זאת ראית שהוא נוגע בך או במכשיריו בעת שידיו מלוכלכות ולא הגנת כפפות חד פעמיות - המנעי מלחזור אליו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך

כרמית
    02/11/2010

ד"ר יקר,
    הייתי צריכה לבקש ממנו שישים כפפות? הוא לא החדיר לי ידיים, עד כמה שידוע לי אלא רק מתמר עם קונדום חד פעמי. העניין הוא שלא ראיתי אותו מחטא או שוטף את ידיו לאחר הטיפול בי. אז נומר והוא שם קונדום ולא שטף ידיו לפני ממטופלת קודמת והוא נוגע עם ההפרשות או הדם שלה בקונדום שהוא שם לי ולא לבש כפפות, אז מה אני אמורה לעשות, להתלונן עליו? הוא מומחה בתחומו ויש עליו הרבה המלצות בסריקת מערכות. לא ענית לי האם אני בסכנה כולשהי מבחינת זיהומים, מחלות מין, איידס והפטטיס? מהם הסיכויים? אני נמצאת באמצע חודש רביעי. האם שמעת על בנות שנדבקו בצורה כזו? האם הוא מסכן אותי?
    אינני יודעת מה לעשות. כולם אומרים לי לשכוח מזה ולהמשיך הלאה. אך מה אם הוא הדביק אותי בזיהום או מחלת מין ואינני יודעת?
    דבר נוסף, הכפפות אמורות להגן עליו או עלי?
    האם חובה עליו לשים כפפות?
    האם הוא אמור לחטא את המתמר? כיצד הוא מספיק ממטופלת למטופלת.
    יחד עם זאת כמה ימים אחרי שהייתי אצלו החלה לי הפרשה לבנה חלבית עם ריח ויש לי גרד, האם זה קשור אליו? אולי זה צירוף מקרים? אולי זו פטריה?
    אתה באמת מאמין שרופא ירצה להזיק למטופלות שלו, בפרט שהן בהריון?
    אנא ענה לי בצורה מפורטת, אני מתחננת, אני בהריון ואני בחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו