כמה שאלות על כלמידיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות על כלמידיה
    שושונה
    16/11/2010

אני סובלת מעקרות משנית מזה כשנתיים. טרם עשיתי צילום רחם.
    נמצאת עם אותו בן זוג 9 שנים ולאחר 4 שנים משותפות הבאנו ילד לעולם.
    הפרטים האלו חשובים מכיוון שקראתי כי כלמידיה נתגלתה ב 55% בנשים בעלות עקרות משנית שסבלו מהדבקויות באגן- ללא תסמינים .
    שאלותי:
    1. האם המחלה עוברת מעצמה?
    2. האם בבדיקת פאפ היו מגלים כי סבלתי מכלמידיה?
    3. האם נזקי ההדבקויות באגן יכולים להופיע גם אחרי 7 שנים בערך מההדבקה? משום שזה הזמן פחות או יותר, כלומר דלקת יכולה להזיק גם אחרי 7 שנות מחלה?
    4. במידה ונדבקתי בכלמידיה ואכן היא גרמה לדלקת שגרמה נגיד לחסימת חצוצרות האם מדובר בנזקים מהדבקה חדשה יותר? כלומר האם יש סיכוי שנדבקתי מבעלי במהלך השנים
    או אחרי לידת הילד?
    5. אם המחקר הזה באמת נכון וזו אחת הסיבות העקריות לעקרות משנית האם לא נכון יהיה לומר כי צריך לבדוק אם מדובר בנישואים שניים - כלומר הדבקה חדשה

אני מצרה על השאלות המתחכמות אבל , אני אישה משכילה , קוראת , מתענינת ורק לפני מספר ימים גיליתי שכלמידיה היא אחת הסיבות העיקריות להמצאתה של הפרית המבחנה.
    הבורות היא מדהימה ואם אני לא ידעתי אז המון נשים לא יודעות , היום מפחדים מאיידס אבל ואוו יש שם מחלה נפוצה כל כך שיכולה לגרום לעקרות ואני לא יודעת עליה כלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות על כלמידיה

הוספת תגובה

• כמה שאלות על כלמידיה - תגובה

ד``ר שרגא וקסלר
    22/11/2010

אני סובלת מעקרות משנית מזה כשנתיים. טרם עשיתי צילום רחם.
    ^^בת כמה את?
    נמצאת עם אותו בן זוג 9 שנים ולאחר 4 שנים משותפות הבאנו ילד לעולם.
    ^^מה תוצאת בדיקת הזרע שלו?
    1. האם המחלה עוברת מעצמה?
    ^^לרוב - לא.
    2. האם בבדיקת פאפ היו מגלים כי סבלתי מכלמידיה?
    ^^לא
    3. האם נזקי ההדבקויות באגן יכולים להופיע גם אחרי 7 שנים בערך מההדבקה?
    ^^אפשרי
    כלומר דלקת יכולה להזיק גם אחרי 7 שנות מחלה?
    ^^כן
    4. במידה ונדבקתי בכלמידיה ואכן היא גרמה לדלקת שגרמה נגיד לחסימת חצוצרות האם מדובר בנזקים מהדבקה חדשה יותר? כלומר האם יש סיכוי שנדבקתי מבעלי במהלך השנים או אחרי לידת הילד?
    ^^אפשרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו