מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעון בשפתי הנרתיקרונה07/12/2007
לפני מספר ימים הופיע לי פצעון עם ראש לבן בשפתי הנרתיק. יומיים לאחר הופעתו הוא "נפתח" בניגוב וראיתי טיפת דם על הנייר. מאותה נקודה והילך הוא הגליד ונעלם כבר ביום למחרת. אותו דבר בדיוק קרה לי בחודש שעבר ובשני המקרים זה היה יום לאחר קיום יחסים מלאים עם בעלי. האם יש חשש למחלת מין? יש לציין שלבעלי אין תופעות מיוחדות. איזה סוג של בדיקות עושים במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים בפות
ד''ר סרג' גרדשטיין10/12/2007שלום רב,
יתכן ומדובר ב" חג'קון מצוי."...אך העובדה שהאירוע חוזר במחזוריות מסויימת ולאחר טריגר כגון יחסי מין מעורר חשד שמה מדובר בהרפס. אפשר לחדד את האבחנה במידה והאירוע יחזור שו ב בפרק זמן דומה ושוב לאחר אותו טריגר. כמו כן כדאי להראות את הנג ע לרופא ברגע שהוא מופיע. אפשר גם לשקול לקיחת דגימה מהנגע ובדיקת PCR להרפס.
בברכה.
ד"ר גרדשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רונה10/12/2007תודה על התשובה המהירה!
אם אכן מדובר בהרפס, וכרגע אין לי סימנים כלשהם, יש עוד דרכים לבדוק את זה? (לדוג' בדיקת דם?) כמו כן, אם בעלי הוא האדם היחיד שעמו אי פעם קיימתי יחסים זה אומר בהכרח שהוא הדביק אותי? או שיש דרכים אחרות להדבק? (כמו שציינתי קודם, אין לו סימנים מיוחדים).
ואם היפוטטית לבעלי אין הרפס ולי יש, אני לא עלולה להדביק אותו אם נמשיך בקיום יחסים מלאים? איך אפשר להמנע מזה?
עניין אחרון, ניסינו החודש בפעם הראשונה להיכנס להריון, עוד מוקדם לומר אם הצלחנו, אבל, אם אני נגועה בהרפס, זה יכול להיות מסוכן להתפתחות העובר בשלבים הראשונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתשומת לבך, למעלה יש שאלה נוספת
רונה11/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)