האורוללוג אמר לי "יש לך מחלת מין"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האורוללוג אמר לי "יש לך מחלת מין"
    דוד
    28/03/2011

הוא לא פירט מה בדיוק ולצורך העניין גם לא בדק אותי פיזית. נתן לי לבצע בדיקות מעבדה ורשם לי "מינוציקלין" למשך 5 ימים. זאת על פי הסימפטומים של צריבה בזמן מתן שתן והפרשות מאיבר מין.
    לדבריו התרופה מכסה את הכל.
    לשאלתי כמה זמן אחרי קיום יחסי מין יכולים להופיע סימפטומים, השיב "שבוע עד 10 ימים".
    כאשר אמרתי לו שפעם אחרונה קיימתי יחסי מין לפני יותר מחודש, הוא לא ידע מה לענות והתחמק מתשובה.
    בנוסף שאלתי אותו האם ייתכן שקיבלתי מחלת מין לאו דווקא מקיום יחסי מין, תשובתו הייתה שלילית.
    אני יודע שבחורה שהייתה איתי לא סובלת משום סימפטום למחלת מין. בנוסף, לדבריה, היא לא קיימה יחסי מין כשנתיים לפניי.

השאלות שלי הן:

איך רופא נותן טיפול לפני שיודע איזה מחלה בדיוק יש?
    האם יכול להיות שמישהו חולה במחלת מין ואין לו סימפטומים?
    האם אפשר להידבק בדרכים אחרות, מלבד קיום יחסי מין? כיצד?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האורוללוג אמר לי "יש לך מחלת מין" - תגובה

ד''ר אריה י. ליפשיץ
    31/03/2011

שלום דוד,
    להלן תשובות לשאלות עליהן אני יכול לענות:
    1.
    שאלתך: האם יכול להיות שמישהו חולה במחלת מין ואין לו סימפטומים?
    תשובתי: כן. נשאות אסימפטומטית של מחלת מין שכיחה. נשאות של זיבה וכלמידיה שכיחה בייחוד בנשים.
    2.
    שאלתך: האם אפשר להידבק בדרכים אחרות, מלבד קיום יחסי מין? כיצד?
    תשובתי: כן. ביחסי מין אוראליים וכן בעזרת מגע - למשל העברה של וירוס ההרפס מהפה, בעת התלקחות על שפתי הפה, לאיבר המין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כששאלתי על דרכים אחרות להידבקות

דוד
    31/03/2011

התכוונתי לאמצעי העברה דוממים. כגון: ג'קוזי, מגבת, שירותי ציבוריים.
    כמו כן האם ניתן להדבק דרך לחיצת ידיים? כלומר, אם מישהו עם מחלה נגע בעצמו ולא שטף ידיים ואז לחץ לי יד שאחריה אני הלכתי לשירותים ונגעתי בעצמי. האם ניתן להידבק בדרך זו?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו