שאלות שמייסרות אותי - כלמידיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות שמייסרות אותי - כלמידיה
    חוחית
    18/04/2011

שלום לכם,
    אני בת 32 נושאה 9 שנים אם לילד בן 5 שנהרה ללא שום קושי עם הריון תקין.
    בעקבותץ קשיים בכניסה להריון מזה כ 3 שנים התגלה בלפרוסקופיה הדבקויות רבות בחצוצרות ובשחלות דבר שהביא לסימתן המוחלטת של החצוצרות.

בדיקות STD יצאו כולן שליליות. הרופא שניתח אותי אמר לי כי למרות שהכל יצא שלילי נזקי ההדיבקיות אומרות כי חליתי בעבר בכלמידיה וזה מה שגרם למצבי.

שאלותי:
    1. האם יתכן שהחידק נעלם לגמרי מגופי ? כמו שהבדיקות מראות הוא איננו, הגוף ריפא את עצמו לבד?

2. בהנחה שבן זוגי לא בגד בי האם יכולה הכלמידיה לחולל נזקים גם אחרי 5 שנים מרגע ההדבקות?

3. אני שואלת האם יתכן שלפני כ5 שנים הכל היה בסדר במערכת הרבייה שלי - הכנסתי להריון , ילדתי והכל היה בסדר הכלמידיה יכולה לחולל נזקים ללא הדבקות מחודשת?

4. הדבקיות בעקבות כלמידיה - כמה זמן אחרי ההדבקות במחלה יכולות להופיע האם מדובר גם בטווח של שנים רבות.

5. אני מתביישת לספר לבעלי על השיחה עם הרופא, אבל האם הוא צריך ךהבדק למרות שהכל נמצא שלילי אצלי?

6. האם יכול להיות שהתשובה היא מאוד פשוטה שנדבקתי אחרי שילדתי בכלמדיה ואין דבר כזה כלמדיה שפורצת אחרי שנים רבות?

לתשובות אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות שמייסרות אותי - כלמידיה - תגובה

ד``ר שרגא וקסלר
    21/04/2011

אלו בדיקות לכלמידיה עשית ומה התוצאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו