הרפס או סיפליס ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס או סיפליס ?
    לי
    01/01/2008

שלום
    אני בן 33 וסובל כ 10 מספר שנים מהרפס באיבר המין שמופיע בממוצע 2- 3פעמים בשנה
    לא תמיד אני מצליח לטפל בו בזמן בעזרת זובירקס ולכן השלפוחיות הופכות לפצעים שמגלידים לאט לאט. ...... עד להתקף הבא בעוד מס חדשים.
    בפעם האחרונה לפני כשבועיים זה שוב הופיע - לאחר הסימנים המוקדמים המוכרים לי
    של עיקצוצים וגרודים ואח"כ מעין שלפוחיות שמהר מאוד הפכו למשהו קצת שונה ויותר דומה ל 2 נגעים שמזכירים לי יותר תמונות של סיפליס שראיתי באינטרנט .
    למרות שהסיכוי שהפעם תפסתי סיפליס הוא נמוך מאוד כי איני מקיים יחסי מין לא מוגנים
    ויש לי רק בת זוג אחת קבוע .
    אבל אני בכל זאת חושש .
    בינתיים 2 הנגעים שמקורם לא כל כך ברור לי התחילו להבריא ולהצטלק.תוך כשבועיים.

שאלותי הן:
    * האם יש בדיקת דם מסוימת שעלי לבקש מהרופאה בקופ"ח לשם וידוי או שלילה של סיפליס ?
    * האם עלי לגשר לרופא עור לשם כך ? ( אני מבקש להזכיר כי המקום כבר הגליד כמעט לגמרי
    ומה שנותר זה הסיפור שאני מספר כעט )

בתודה

אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס או סיפליס ?

הוספת תגובה

• סיפיליס

ד''ר סרג' גרדשטיין
    01/01/2008

שלום רב,

על מנת לאבחן סיפיליס יש לעשות בדיקת דם בשם VDRL / TPHA , אפשר לבצעה דרך רופא המשפחה. יש לבצע את הבדיקה לפחות 3 שבועות לאחר הופעת הנגע בעור.

בברכה.
    ד"ר גרדשטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו