מיאסטניה, טרשת, ALS ושאר מרעין בישי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיאסטניה, טרשת, ALS ושאר מרעין בישי
    אורחת
    04/07/2011

שלום חברים,
    עושה רושם שאני מצטרפת למועדון האקסקלוסיבי של חולי מיאסטניה מאובחנים ואני מנסה להבין מי לעזאזל [ סליחה...] רופא שמומחה בזה. אני מנסה לקבוע תור- פרופ' שדה פרש, פרופ' אברמסקי פרש, פרופ' ארגוב- תורה לעוד חצי שנה. ד"ר דורי עבר לטפל רק ב- MS, ד"ר אחר עבר ל- ALS. זה בדיוק תקופה של חילופי דורות? וכל המיתוגים האלה בבית החולים- יש גם מרפאה נוירומוסקולרית, וגם אוטואימונית, וגם נוירואימונולוגיה.
    בסך הכל בקה פשוטה לקבוע תור לרופא שמבין מיאסטניה. יש איזה מורה נבוכים?????
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיאסטניה - מורה נבוכים

משה פיק
    04/07/2011

שלום לאורחת,

במיאסטניה התמונה אף פעם לא הייתה ברורה לחלוטין . . . . אולם היא אינה עגומה כפי שאת מציגה. למרות שאת צודקת שזו תקופה של "חילופי דורות", גם הדור הוותיק עדיין מטפל בחולי המיאסטניה אולם בדרכים שונות.
    הנושא הוא נרחב ואיני יודע כמה את מתמצאת במחלה ולכן אני אפתח לפנייך את כל רוחב היריעה כאשר תצרי איתי קשר דוא"ל שכתובתו נמצאת בראש העמוד.
    לאחר מכן את יכולה להכנס לאתר שוב ולשאול שאלות ספציפיות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה, טרשת, ALS ושאר מרעין בישי - תגובה

ערן משה
    04/07/2011

ד"ר הלמן מבית חולים בלינסון, ד"ר קרני מבית חולים איכילוב, ד"ר ועקנין מהדסה עין כרם.
    מי אבחן אותך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי אבחן אותי-

אורחת
    04/07/2011

נוירואופטלמולוגית 'שמה את זה על השולחן' והפנתה לבדיקות שונות שייערכו במקביל. בדיקת הדם לנוגדני אצטילן היתה שלילית. במקביל עשיתי בדיקת SFEMG ע"י ד"ר דבי. במיקום הזה הוא מתפקד יותר כמי שאמון על הבדיקה , אך לא כרופא מאבחן שמסביר, אז הוא כתב שיש כמה שרירים עם חסימה, שמתאימים למיאסטניה. והנוירולוגית של הקופה המקומית- המשיכה משם - בעדינות- רשמה לי פירידוסטגמין ואמרה שעכשיו כדאי לחפש רופא שמתמחה. וזה מה שאני מנסה לעשות.
    תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסטניה ומרעין בישין

ערן
    05/07/2011

ד"ר הלמן מצוין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא קשר לרופא

משה פיק
    06/07/2011

שלום אורחת,

בלי כל קשר לרופא המצוין שערן המליץ עליו אני מעוניין להושלים לך אינפורמציה על המחלה וכיצד להמנע ממעשים שעלולים לגרום להחרפתה שאותה לא תקבלי משום רופא מצויין ככל שיהיה.

בכדי לקבל את האינפורמציה אני צריך כתובת דוא"ל שאליו אוכל לשלוח אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידע זה כח?

אורחת
    06/07/2011

ראשית תודה על העזרה. פניתי אליך בעבר וקיבלתי את החומרים המעודכנים, ואכן הוא לעזר רב [ בטיפולי שיניים למשל]. דא עקא- נדמה לי שבשלב מסוים ידעתי על המחלה יותר מאשר הנוירולוגית המקומית בקופה, מה שאיים עליה. כשהצעתי בעדינות שאולי כדאי לבדוק גם נוגדני musk אחרי שנוגדני אצטילן היו שליליים, היא נתנה לי את המבט הזה של 'תפסיקי כבר להסתכל באינטרנט ולחפש לך צרות'. דווקא בגלל הידע שצברתם אתם, אני מבינה שעליי להיפגש לפחות בשלב ראשוני עם רופא מומחה ולא להסתפק באמירה ש'ברוב החולים ניהול המחלה הוא לא סופר מורכב'...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידע זה כח? - תגובה

ערן משה
    06/07/2011

אמת ויציב ישנם הרבה חולים שניהול המחלה הוא כן סופר מורכב לאורך כל הדרך, ישנם כאלה שהוא הפשוט ביותר וישנם שמתחיל סופר מורכב עד שמתאזן וממשיך להיות לא מורכב.
    כל חולה הוא מקרה בפני עצמו במיוחד במחלות מן הסוג הזה. כך שלא ניתן להשוות בין החולים למרות שרופאים נוטים לעשות כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו