מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת מיסטניה גרביס- בירורפיקי קוזלובסקי24/07/2019
האם תוצאה של בדיקת דם 0.5 לא מספיקה כדי לקבוע האם יש מיסטניה גרביס? שכן הבדיקה sfemgנוראית....והמקסימום בסקלה מצביע על 0.39 כמו כן, המלצה היכן מבצעים אותה בבית חולים ציבורי במרכז. חברת "מכבי"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה למיסטניה
משה פיק25/07/2019שלום פיקי
תוצאה של בדיקת דם לנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין של 0.5 היא תוצאה גבולית שחלק מהנוירולוגים יקבלו אותה כחיובית לקבלת אבחנה למיאסטניה וחלק כשלילית.
לדעתי, את צריכה לבקש לבצע בדיקה נוספת, והפעם כנגד MuSK
כחברת מכבי אני מציע לך לפנות לד"ר מרק הלמן בקופ:ח מכבי ברעננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניוון שרירים ועייפות שרירים
ליאל10/03/2024רציתי לשאול האם עייפות בשרירים זה ניוון שרירים?
ואם לא מה ההבדל ביניהם?
אשמח לדעת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים מישו שעבר ניתוח תימומהסהר02/09/2023
שלום אבא שלי עבר ניתוח להוצאת גידול תימומה לפני 4 חודשים, והוא בתהליך שיקום ומאד רוצה לדבר עם מישהו שעבר את זה גם. אם יש כאן מישו שמעונין לתת את המס שלו שאבא שלי ידבר איתו נשמח מאד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הפסקת השימוש באימורןמיקי מירסקי17/08/2023
השאלה שלי, כיצד מומלץ להפסיק/לרדת בהדרגה מהתרופה. נקלחת כ15 שנה, 75 מ"ג, (מחלת קרוהן, גיל כ 50+). האם בבת אחת, או יש דרך הדרגתית יותר שהיא מומלצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - גילו לי מיאסטניה גראביס ויש לי שאלותאלון28/05/2023
היי אני בן 25 וגילו לי מיאסטניה
אני בחור צעיר עם יכולות תפקוד של אדם בגיל 100
קשה לי לעלותם מדרגות ואפילו מדרכות ברחוב עד כדי שיתוק ברגליים ונפילה(כבר נפלתי הרבה פעמים)
קשה לי להתקלח להרים צלחות או כוסות או סתם לבצע פעולות כמו קשירת שרוכים,גרביים או מכנס או אפילו להתיישב על כיסא נמוך
יש לי רשימה לא נגמרת של תלונות על פעולות בסיסיות שאני לא מסוגל לבצע
אני כבר חודש בחופשת מחלה עקב דרישת נוירולוג שלא לעבוד בכלל
שאלה 1:אני שוקל לפנות לעורך דין בקשר לביטוח לאומי האם יש דברים לדעת שקשורים למיאסטניה? בבקשה כל דבר
שאלה 2:בהמשך לטיפול של המסטינון והסטרואידים בית החולים רוצה לתת לי תרופה שלא נמצאת בסל התרופות בשם VYVGART בעירוי
יש למישהו ניסיון עם התרופה החדשה? כי לא מצאתי אנשים בישראל שניסו אותה
תודה על כל עזרה ויעוץ שאקבל פה צירפתי תמונה של שם התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Vyvgart לא בסל התרופות
אני10/06/2023אני משתמשת בVyvgart זה עוזר לתקופה ואז צריך עוד פעם סדרת טיפולים. אבל לא בסל התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס פרדניזון שני ובדיקת קורטיזולמיכל22/07/2020
שלום,
קיבלתי קורס פרדניזון וכעבור 5 חודשים קורס שני של 40 מ"ג 11 ימים ואז כל שבוע ירידה של 10 מ"ג ואז שבוע 5 מ"ג ואז שבוע יום כן יום לא 5 מ"ג.
קיבלתי לעשות בדיקת קורטיזול לראות שלא יהיה דיכוי אדרנלי כי אני סובלת גם מהפרעת שינה, אנמיה ועייפות קשה, וכנראה לא אדע להבדיל בתסמינים.
שאלתי כמה רופאים, וכל רופא אמר לי לעשות את בדיקה הקורטיזול כעבור מספר ימים שונה מסיום הקורס.
בגלל שאני חוששת מדיכוי אומנם הנטייה שלי היא לקחת חוות דעת של רופא שאמר לעשות אחרי יומיים, אבל מצד שני הרוב אמרו לי אחרי שבוע.
האם לפי דעתך זאת תהיה טעות לעשות את הבדיקה יומיים אחרי סיום הקורס? אולי בעצם התוצאה עלולה להיות מוטעת ולהראות ערכים גבוהים או בנורמה ורק אחרי עוד כמה ימים יהיה דיכוי אדרנלי?
האם אולי כדאי לבקש 2 בדיקות קורטיזול אחת אחרי יומיים ואחת אחרי יותר זמן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה פיק ז"ל
בתשבע23/07/2020למרבה הצער משה פיק נפטר לפני כחודש.
הפורום כנראה איננו פעיל.
מציעה לחפש קבוצת תמיכה מיאסטניה בפייסבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הבדיקה לזיהוי המחלה מיאסטניה גראביסזהבה18/02/2020
סובלת כבר כמה חודשים מראיה כפולה שהולכת ומחמירה
בתקופה האחרונה נוספו תופעות של ריור מהפה ללא שליטה וכניסה של רוק לקנה הנשימה שגורם מחנק
האם אלה תופעות מוכרות ,? נמצאת לפני הבדיקה הנ"ל
האם יש רופא שמתמחה בזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסניה גרביס
משה פיק21/02/2020דר. מרק הלן מחלה וירולגית ביח בלנסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EmG סינגל פייבר באיכילובזהבה18/02/2020
לפי התגובות בפורום הבנתי שמומלץ לעשות את הבדיקה בוולפסון , איך מגיעים לפרופ' שדה לקביעת תור?
קבעתי לאיכילוב ורוצה לשנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה /פיברומיאלגיה
משה פיק19/02/2020פרופ.שדה מקבל פרטי בסניף אסותא בראשון לציון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חליתי במיסטניה גרביס- התייעצותאבנר ישראלי17/06/2019
הייתי מעוניין לסיוע בטיפול במחלה ולהיות חלק מהפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה
משה פיק17/06/2019שלום אבנר
שלח לי מייל (הפרטים באתר) עם פרטים עליך (גיל, מקום מגורים , טלפון להתקשרותו) וסיפור המחלה
היכנס לפייסבוק ובקש ממני חברות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בן 14 ויש לי מיאסטניה מולדת מותר לי לצרןך אבקת חלבון?אנונימי21/05/2019
האבקה היא הכי איכותית שיש בשוק - dymatize
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMS
משה פיק21/05/2019מצטער . . . . .
איני מעסק עם חולי מיאסטניה אנונימיים.
אם אתה מעוניין בעזרתי, שלח לי מייל , ספר לי עלייך והמחלה ואספק לך הרבה אינפורמציה שאולי אינך מכיר (הכתובת נמצאת באתר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מומחה למיאסטניה- בירוררעות14/05/2019
היי, מחפשת רופא מומחה למיאסניה גרביס בדגש על בירור טיפול במבטרה.
חבר בקופת חולים כללית מושלם, מתגורר בצפון אך אין בעיה להגיע לכל איזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירולוג בצפון
משה פיק15/05/2019שלום רעות,
שלחי לי מייל או התקשרי אלי טלפונית (כתובת הדוא"ל שלי ומספר הטלפון באתר) ואסביר לך איך להגיע לחולים בצפון שמטופלים במבטרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת מינירין לחולי מיאסטיניה גרביס מולדת?אנונימי09/04/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
? ? ?
משה פיק09/04/2019טצטער, איני מכיר את התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת מבורכת לחולה נוסף במאסטניה גביסיוסי ציטיאטי19/03/2019
אשמח להצטרף לפורום המבורך
ולקבל מידע ותמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום תמיכה - מיאסטניה גרביס
משה פיק19/03/2019שלום יוסי
פורום התמיכה שבו נמצאים חולי המיאסטניה נמצא בפייסבוק אליו עלייך להיכנס , להגיע ל דף הבית של Moshe Pick ו"לבקש ממני חברות"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצטרפות לפורום התמיכה בפייסבוק
משה פיק02/04/2019שלום יוסי,
שלך לי מייל עם סיפורך עם המיאסטניה ואשלח לך חומר פרסומי על הפעילות (הכתובת באתר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושר ומיאסטיניה גרביסמותר חדראנונימי01/04/2019
מותר לי להתאמן בחדר כושר אם אני חולה במיאסטיניה גרביס? כמובן שאעשה הכל במינון ואקח הפסקות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימי שואל השאלה אני רוצה להוסיף כמה פרטים
אנונימי01/04/2019אני בן 14 ויש לי מיאסטניה מולד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית לחולי מיאסטניה גרביס
משה פיק02/04/2019שלום,
פעילות גופנית לא מחמירה את התהליך שגורם לחולשת השרירים במיאסטניה גרביס. כך שהיא אינה מחמירה את המחלה עצמה.
מאמץ של השרירים יכול לגרום לחולשת שרירים גם לאחר הפסקתו. תופעה כזאת קיימת גם בשרירים בריאים.
אם המחלה במצב קשה (קשיי נשימה, בליעה וכו'), החמרה נוספת עלולה להביא למצבים מסוכנים, לכן, במקרים אלה רצוי להימנע מפעילות מאומצת, ולטפל קודם במחלה.
אם המחלה קלה יחסית, אז את הפעילות יש לבנות בהדרגה, כך שלא תופיע חולשה ניכרת לאחר הפעילות.
סיכום:
אין איסור על חולי מיאסטניה לבצע פעילות גופנית כל שהיא ומי שהכן מבצע פעילות חייב להכיר את גופו ולבצע פעילות שאינה חורגת מיכולתו בכל זמן נתון ובחומרת המחלה.
חשוב!
שום פעילות גופנית מכל סוג שהוא אינה תחליף לתרופות/טיפולים כאשר המחלה נמצאת במצב שהרופא ממליץ על טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה גראביס- אבחנה וטיפולאיתן24/02/2019
האם ניתן להחלים ולהירפא ממיאסטניה גראביס, או שמי שאובחן כחולה יצטרך לקבל תיפול תרופתי עד סוף ימיו?
האם האבחנה היא חד משמעית, או שתיתכן טעות ושמי שאובחן, אינו באמת סובל ממיאסטניה גראביס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה למיסטניה
משה פיק24/02/2019שלום איתן,
לשאלתך הראשונה, התשובה היא לא !
לשאלתך השניה , התשובה היא לא, יש מצב זמני שאין צורך לקחת תרופות.
לשאלתך השלישית, תלוי על סמך מה מקבלים אבחנה.
אם אתה מעוניין באינפורמציה יותר מקיפה צור איתי קשר טלפוני או שלח לי מייל בדוא"ל (הכתובות באתר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה והריון טיפול פלזמה פארזיסיאנה14/02/2019
שלום, אני בת 33 ואני בהריון ממש התחלה, כרגע לוקחת מסטיניון פעמיים ביום. הציעו לי טיפול פלזמה פארזיס. רציתי לדעת האם זה מסוכן לקחת כדור, מה סיכוי שילד יכול להיות לא בסדר, האם יש קשיים בלידה? אשמח לדבר עם נשים שחולות במיאסטניה ועברו לידה. אני ממש בלחץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסיה והריון
משה פיק14/02/2019שלום יאנה
שלחי לי מייל (הכתובת באתר) ואשלח לך חומר בנושא
באותו המייל אקשר אותך עם חולות שעברו הריון ולידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?