מבחן הטנסילון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבחן הטנסילון
    אורחת
    25/07/2011

רציתי להתייעץ איתכם בקשר לעיתוי המבחן. התחלתי עם בירורי מיאסטניה לאחר אירוע של חוסר יציבות שאובחן כמשהו ווירלי באוזן [דיזינס]. עם החזרה לשגרה שמתי לב שהעפעף שלי מעט נשמט. מרופא עיניים נשלחתי לנוירואופטלמולוגית וכך התגלגל. נוגדנים אצטיל- שלילי, SFEMG- יש דפוס מיאסטני קל. הנוירולוגית דוחקת בי לעשות את המבחן הזה, אבל אני מבינה שהוא מבוסס במידה רבה על מראה של שיפור [ בנוסף לדיווח של החולה]. למעט מי שגר איתי ויודע על הבירורים הללו, אף אחד לא באמת שם לב לעפעף שלי. ופרט לזה אני מרגישה יחסית בסדר [מידי פעם חולשה פה ופה, אך איני יודעת אם הייתי מייחסת לה כל משמעות לפני שנכנסתי למועדון המיאסטני]. בעצם אני מנסה לשאול- מתי הולכים למיון? האם יש לעשות זאת רק כשהעפעף ממש נשמט בצורה שאי אפשר לטעות בה או לבטל אותה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבחן הטנסילון

הוספת תגובה

• אבחנה למיאסטניה

משה פיק
    25/07/2011

חדר מיון אינו רלוונטי לחולה שמעוניינת לוודא אם היא חולת מיאסטניה.

אם אכן את מעוניינת לדעת אם את חולת מיאסטניה הדרך היא לפנות לנוירולוג וחשוב שנוירולוג זה יהיה מנוסה בטיפול בחולי מיאסטניה.

אם קיבלת תשובה שלילית מבדיקת הדם לנוגדני אצטילכולין, ההמשך הוא לשוב ולשלוח בדיקת דם והפעם לבדיקת נוגדני MuSK.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו