מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיאסטניה, פרדניזון, תזונה, ביטוח לאמיכל22/09/2011
שלום, לפני שנה שמעתי מהנוירולוג לראשונה את השם "מיאסטניה".
קדם לכך מס' שנים בהן היו לי תקופות של ראיה כפולה, אותן יחסתי כמובן ללחץ ועייפות. אני בת 48.
בשנה האחרונה זה קורה כמעט כל הזמן. כולל בעיה במיקוד ראיה ותחושת טישטוש בראיה.לאחרונה גם קשיים קלים בבליעה. ניסיתי להתעלם אבל ברור שהמצב מחמיר.
בדיקת הדם לנוגדני אציטיל כולין יצאה שלילית.
sf emg בעפעפיים - התוצאה מרמזת על מיאסטניה.
מסטינון 60 מ"ג לא עזר. ניסיתי מספר פעמים לא רב, ולא חשתי בהקלה. בפעמים האחרונות היו לי תופעות לוואי מבהילות: רעד בשרירים, לסת קשויה, קושי לדבר.
זהו זה, הנוירולוג החליט שכדאי לנסות כ-3 חודשים של פרדניזון 35 מ"ג.
קשה לי לעכל את הבשורה. אני חוששת מתופעות הלוואי.
האם מישהו מכיר טיפול אלטרנטיבי שמיטיב עם המחלה? או שגורם לרמסיה?
לגבי המחלה עצמה וגם לגבי פרדניזון:
האם יש משהו בתזונה שכדאי להקפיד עליו?
מה לגבי תוספי מזון?
הרופא אמר לקצץ במלח וסוכר.
האם זה הכל? האם מותר לקחת תוספי מזון, ויטאמינים ומינרלים?
איך נלחמים בבריחת הסידן שזה גורם?
יש למישהו נסיון בנושא קצבת נכות מביטוח לאומי?
הגשתי בקשה להכרה בנכות. הם ענו לי שכל עוד אני עובדת משרה מלאה אני לא דנים בבקשה. איך אוכל לעבוד פחות אם לא מובטחת לי קצבה? כדאי להעזר בשרותי עו"ד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה, פרדניזון, תזונה, ביטוח לא - תגובה
ערן משה25/09/2011מיכל שלום
לצערינו גם גשבדיקת נוגדני אצטיל כולין תקינה זה לא אומר שאין מיאסטניה יש לבצע בדיקה לנוגדני מאסק ולראות מה התסימנים שהם מהווים חלק נכבד מאד באבחנה
אכן יש חולים שאינם מגיבים למסטינון או שמגיבים אבל התוצאה לא משהו. היתן לנסות תרופות אחרות כמובן בהתיעצות עם הרופאים ולאחר אבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה
מיכל26/09/2011הנוירולוג שלי לא ביקש שאעשה בדיקה לנוגדני מאסק. כנראה שזה לא מהותי כי ברור שיש לי איזה צורה של מיאסטניה (בדיקת sF emg יצאה חיובית), וברור שהמחלה מתעצמת. העברתי כך כ-3 שנים ללא תרופות, כשהשנה האחרונה כבר הייתי בתפקוד ירוד מבחינת הראיה (לא יכולה לנהוג).
מסטינון לא הועיל לי ולכן התחלתי לקחת פרדניזון... כל מי ששומע את זה הממכרים שלי נבהל ונותן לי תחושה שאני לוקחת כמעט רעל.
האם לדעתכם זה חשוב לעשות בדיקת מאסק כשברור שיש לי מיאסטניה. במה זה יכול להועיל?
אף אחד לא ענה לי בקשר לביטוח לאומי.
שנה טובה ובריאות לכולם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה, פרדניזון, תזונה, ביטוח לא - תגובה
ערן משה26/09/2011פרדניזון תרופה טובה לטווח קצר ומייד יש לצרף אליה תרופות כגון אימורן, סלספט או מבטרה בכדי שיהיה ניתן להפסיקה.
אין דרך אחרת מלבד להפסיק את הפרדניזון בכדי להלחם בבריחת סידן כמובן שייש ליטול ויטמין D וקלציום שיכולים להאט ולעשות צפיפות עצם, ובמידת הצורך ליטול אקטונל בנוסף.
לדעתי יש צורך בבדיקת מאסק כי לפי תגובות החולים אנו רואים שיש הבדל בתגובה לטיפול של תרופות מסוימות- חולי מאסק מגיבים פחות טוב לחלקן.
קצבת נכות לא מובטחת לאף אחד. יש צורך להגיש מסמכים לביטוח לאומי בהם הנוירולוג מציין את המגבלות הגופניות שלך בעקבות המחלה או קודם לכן לפנות לרופא תעסוקה, לאחר מכן תוזמי לוועדה באם תקבלי מעל 50% ויכולת השתכרות שלך ירדה במחצית תוכלי לקבל קצבה בהתאם לאחוזי הנכות שיינתנו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)