שאלה -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה -
    רחל
    22/01/2008

שלם רב,
    אני בן 35, חולה מיאסטניה 15 שנים. מטופל במסטינון. בזמן האחרון אני מרגיש חולשה נוראה בגוף. רציתי לדעת האם סטרואידים יכולים להיות פיתרון טוב.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה -

הוספת תגובה

• תשובה -

ערן משה
    22/01/2008

הייתי מציע שתתיעץ עם הנוירולוג שלך, זה הכי טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרואידים -

גל
    22/01/2008

כמו שכתב ערן התשובה אצל הנוירולוג אבל...מנסיון בני בן ה-16 מקבל כבר כ-4 שנים סטרואידים בגלל בעיה ריאתית, זה עושה "טוב" למיאסטניה כביכול אבל פוגע במערכות אחרת, גרם לאוסטופורוזיס, ובמינונים גבוהים החמיר את המיאסטניה. כך שעדיף לא לקחת ובטח לא לטווח ארוך, כל זה כמובן לשיקול הרופא, כשאין ברירה אז אין!
    בריאות טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרואידים!!! -

גל
    22/01/2008

לשאלתך מנסיוני, הבן שלי בן ה-16 מקבל סטרואידים כ-4 שנים (לבעיה ריאתית), זה עושה טוב לכאורה למיאסטניה, אך פוגע במערכות אחרות כגון דלדול עצם ((בגיל 16!), במינונים יותר גבוהים כמו 40-50 מ"ג אף גרם לחולשה יותר מסיבית, בקיצור עדיף שלא להשתמש, רק אם אין ברירה ובהחלטת הרופא המטפל בלבד, הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחל ?? -

משה פיק
    23/01/2008

נראה לי שלמרות שאתה חולה 15 שנה במיאסטניה אינך בקי במחלה במידה מספקת.
    שאלתך היא מאוד כללית, אינך מסביר מה הסימפטומים שיש לך ומדוע אתה חושב שאתה צריך סטרואידים.
    האם עד עכשיו, 15 שנה לקחת רק מסטינון ?
    האם הרופא הציע לך פרדניזון ?
    האם אתה מכיר את פעולת הפרדניזון ותופעות הלוואי שלו לאורך זמן ?
    אם אני טועה, שאלתך צריכה להיות מנוסחת אחרת ותסביר את עצמך יותר טוב.
    אם אתה רוצה אינפורמציה יותר מורחבת שתיתן לך תמונה כללית על האפשרויות שיש לך צור איתי קשר ונוכל לשוחח.
    משה פיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו